Κυριακή 07 Ιουνίου 2020 | 04:58

ΕπικαιρότηταPointer

Αν αληθεύει, είναι εγκληματίες!

Εχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στο «πρωτόκολλο» του ΕΟΔΥ, που λειτούργησε σε βάρος της δημόσιας υγείας, αλλά και σε βάρος συγκεκριμένων ανθρώπων, που ενδεχομένως σήμερα να ζούσαν.
 
Αναφερθήκαμε συγκεκριμένα στην περίπτωση του δεύτερου επιβεβαιωμένου κρούσματος στη χώρα μας (του 65χρονου από την Αμαλιάδα), χαρακτηρίζοντας σουρωτήρι το πρωτόκολλό τους.
 
Αναφερθήκαμε στην περίπτωση της 41χρονης από την Καστοριά, που πήγε σαν το σκυλί στ’ αμπέλι, επειδή ο ΕΟΔΥ της είπε να παραμείνει στο σπίτι της, μολονότι είχε μόνιμη αναπνευστική νόσο.
 
Σήμερα, διαβάσαμε σε ρεπορτάζ του tvxs.gr, ότι «τις απαντήσεις στο τηλέφωνο ανάγκης του ΕΟΔΥ για τον κοροναϊό χειρίζεται call center, με υπαλλήλους που απαντούν σε εκατοντάδες τηλεφωνήματα πολιτών, χωρίς να έχουν στοιχειώδη εκπαίδευση»! Η ιστοσελίδα επικαλείται αποκλειστικές πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες «οι υπάλληλοι αυτοί δεν βρίσκονται σε επαφή, ούτε καθοδηγούνται από ιατρούς ή άλλο ειδικευμένο προσωπικό: απαντούν στα τηλεφωνήματα με βάση έναν αλγόριθμο που διαμορφώνεται ανάλογα με τις ερωτήσεις που υποβάλλουν στους πολίτες»!
 
Αν συμβαίνει αυτό, τότε πρόκειται για έγκλημα. Εβαλαν ανθρώπους άσχετους από ιατρική να απαντούν σε επείγοντα ιατρικά ερωτήματα, «βυσματώνοντας» ακόμα και γιατρούς. Οπως τους γιατρούς της Αμαλιάδας, του Πύργου και της Πάτρας, διαδοχικά, που επέμεναν ότι ο 65χρονος παρουσιάζει συμπτώματα CoviD-19 και πρέπει να του γίνει τεστ και εισέπρατταν από τον ΕΟΔΥ την απάντηση ότι ο άνθρωπος ήρθε από το Ισραήλ που είναι… ασφαλής χώρα! Σκεφτείτε το λίγο, ένας εργαζόμενος που δεν έχει ιδέα από Ιατρική, άκουγε τους γιατρούς να του λένε ότι πρέπει να γίνει ένα τεστ κι αυτός απαντούσε αρνητικά, γιατί στην οθόνη του υπολογιστή του έβλεπε ότι δεν πρέπει να γίνουν τεστ σε ταξιδιώτες που επέστρεψαν από το Ισραήλ! Είναι ή δεν είναι έγκλημα;
 
Τι θα μπορούσε να τους οδηγήσει σε μια τέτοια επιλογή; Τα λεφτά, τίποτ’ άλλο! Ενας εργαζόμενος σε call center πληρώνεται λιγότερο και από τον κατώτατο μισθό, ενώ αν έστηναν μια υπηρεσία στελεχωμένη με γιατρούς, αυτό θα τους κόστιζε περισσότερο.
 
Να απαντήσουν αμέσως τώρα: αληθεύει ότι το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ για την πανδημία του κοροναϊού λειτουργεί μέσω εργολαβικού call center;
Τρίτη 31 Μαρτίου 2020