Δευτέρα 06 Ιουλίου 2020 | 08:36

ΕπικαιρότηταPointer

Να γίνουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ δεκτά τα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών

Small_img_35234
Πλήρη άρνηση για την ικανοποίηση αιτημάτων που αφορούν την αντιμετώπιση της επιδημίας CoviD-19 συνάντησε από την κυβέρνηση η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών, των ανθρώπων που δίνουν στην πρώτη γραμμή τη μάχη για τη σωτηρία ζωών.
 
Τα υποκριτικά χειροκροτήματα της Μητσοτάκαινας και των ομοίων της δεν μπορούν να κρύψουν την άθλια κατάσταση που υπάρχει.
 
Οι νοσοκομειακοί γιατροί διακήρυξαν από την πρώτη στιγμή: δε θέλουμε χειροκροτήματα, θέλουμε όπλα για να πολεμήσουμε.
 
Αλήθεια, ο λαλίστατος (λόγω και της ιδιότητας του ιεροψάλτου) κύριος Τσιόδρας με ποιον είναι; Με την κυβέρνηση και τους εμπόρους της υγείας ή με τους συναδέλφους του γιατρούς του πρώτου χαρακώματος;
 
Επειδή οι απόψεις των νοσοκομειακών γιατρών αποκρύπτονται συστηματικά από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, αναδημοσιεύουμε ολόκληρο το δελτίο Τύπου της ΟΕΝΓΕ για την τηλεδιάσκεψη που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και σας καλούμε να το διαδώσετε πλατιά.
 
ΥΓ. Η δεξιά κυβέρνηση του Λίο Βαράντκαρ στην Ιρλανδία ανακοίνωσε την επίταξη 2.000 κλινών, εννέα εργαστηρίων και του συνόλου των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα Υγείας, προκειμένου να ενταχθούν στον ενιαίο σχεδιασμό του δημόσιου συστήματος Υγείας. Δεν ξέρουμε αν αυτό οφείλεται στην ιδιότητα του Βαράντκαρ ως γιατρού ή στην προσπάθειά του να μείνει στον πολιτικό αφρό, δεδομένου ότι έχασε τις εκλογές τον Φλεβάρη και πλέον είναι υπηρεσιακός πρωθυπουργός. Σημασία έχει ότι προχώρησε στην επίταξη που δεν είναι κάποιο επαναστατικό μέτρο, αλλά ένα μέτρο έκτακτης ανάγκης. Ο Μητσοτάκης, που ανήκει στην ίδια πολιτική οικογένεια με τον Βαράντκαρ, αντί για την επίταξη, όπως ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί (και όχι μόνον αυτοί), «έκοψε» ήδη το πρώτο κονδύλι για να γεμίσουν τα θησυαροφυλάκια των εμπόρων της υγείας (αναλυτικά δείτε εδώ).
 
Αθήνα 26 Μαρτίου 2020
 
Α.Π: 10161
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Την Τρίτη 24/3 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη της Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. με τον Υπουργό Υγείας Β. Κικίλια και τον Υφυπουργό Υγείας Β. Κοντοζαμάνη.
 
Οι υπουργοί υγείας αναμάσησαν το γνωστό αφήγημα περί «επιχειρησιακής ετοιμότητας» του δημόσιου συστήματος υγείας σα να έκαναν τηλεοπτικό διάγγελμα. «Ξέχασαν» ότι συνομιλούν με τους νοσοκομειακούς γιατρούς, που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με μία πραγματικότητα, που απέχει παρασάγγας από την εικονική πραγματικότητα που προσπαθούν να παρουσιάσουν.
 
Καμία ουσιαστική δέσμευση ότι έστω και τώρα θα πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα που είναι επιβεβλημένα για την πραγματική «θωράκιση» του δημόσιου συστήματος υγείας και την αντιμετώπιση της πανδημίας.
 
Καμία δέσμευση:
 
Για την επίταξη ΤΩΡΑ, πριν να είναι πολύ αργά, των κρεβατιών, των κλινικών, των εργαστηρίων, του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του ιδιωτικού τομέα μαζί με το προσωπικό ώστε να ενταχθούν στον κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.
 
Για την επίταξη ΤΩΡΑ των 350 κρεβατιών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα.
 
Για την απαγόρευση διενέργειας διαγνωστικών test για κορονοϊό στον ιδιωτικό τομέα. Για διενέργεια test μόνο βάσει επιστημονικών ενδείξεων, απολύτως δωρεάν και με ευθύνη των κρατικών φορέων σε μεγάλες ομάδες πληθυσμού σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και σε όλους ανεξαιρέτως τους υγειονομικούς.
 
Καμία δέσμευση:
 
Για τον διορισμό ΤΩΡΑ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, κατά παρέκκλιση των διατάξεων που ισχύουν, όλων των υποψήφιων για τις 943 θέσεις μόνιμων γιατρών στο ΕΣΥ.
 
Για τον διορισμό σε μόνιμες θέσεις Επιμελητών Β’ όσων επικουρικών γιατρών προσλαμβάνονται για την αντιμετώπιση της επιδημίας.
 
Καμία απάντηση για τον τρόπο με τον οποίο θα εξασφαλιστεί η επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας των υγειονομικών.
 
ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ!
 
Έχει σοβαρές ευθύνες Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ όταν με την πρόσφατη ΠΝΠ διπλασιάζει την αποζημίωση που παίρνουν οι κλινικάρχες για τη διάθεση κρεβατιών ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών στον ΕΟΠΥΥ. Από 800 ευρώ, το ποσό που θα πληρώνει το Δημόσιο σαν «ενοίκιο» πάει στα 1.600 ευρώ τη μέρα! Όταν δίνει 30 εκατ. ευρώ ζεστό κρατικό χρήμα στα ιδιωτικά εργαστήρια για τον διαγνωστικό έλεγχο για τον κορονοϊό και την ίδια στιγμή δίνει μόλις 75 εκ. έκτακτη κρατική επιχορήγηση στα νοσοκομεία.
 
Έχει ευθύνη Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ όταν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές παζαρεύει με τους εμπόρους της υγείας οι οποίοι αισχροκερδούν εκμεταλλευόμενοι την πανδημία.
 
ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ «ΟΧΥΡΟ ΖΩΗΣ».
 
ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ! ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!
 
ΟΕΝΓΕ
Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020