Σάββατο 04 Απριλίου 2020 | 05:34

ΕπικαιρότηταPointer

«Ξύπνησαν» οι αλητήριοι της ΓΣΕΕ…

Οι αλητήριοι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ «ξύπνησαν» ξαφνικά και εξέδωσαν γιορτάρα μέρα (25η του Μάρτη) ανακοίνωση για να εκφράσουν «την κατηγορηματική τους αντίθεση στην κυβερνητική ρύθμιση με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους εργοδότες για διάστημα έξι μηνών να απασχολούν το 50% των εργαζομένων, για δύο εβδομάδες το μήνα, καταβάλλοντας φυσικά το μισό μισθό».

Είχαν προηγηθεί οι καταγγελίες Εργατικών Κέντρων για μια σειρά εταιρίες του αεροδρόμιου «Ελευθέριος Βενιζέλος» (Swissport, Skyserv και Goldair), που με SMS απέλυσαν όλους τους συμβασιούχους (γι' αυτούς οι εργατοπατέρες δε βρήκαν ούτε δυο λόγια υποκριτικής αλληλεγγύης) και έθεσαν τους μόνιμους σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας. Οπότε, για να μη μείνουν πίσω, αναγκάστηκαν και οι Παναγοπουλοκουτσιούκηδες να βγάλουν αυτή την ανακοίνωση.

Η ΠΝΠ της κυβέρνησης δημοσιεύτηκε στις 20 Μάρτη. Γιατί δεν είπαν κουβέντα τότε οι εργατοπατέρες; Δεν το πήραν χαμπάρι; Αστεία πράγματα. Και νομικούς έχουν στη δούλεψή τους και στρατιά μισθοδοτούμενων ειδικών στο ΙΝΕ/ΓΣΕΕ. Και βέβαια, σχετικές αναφορές υπήρξαν και στον Τύπο. Απλά, δεν ήθελαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυβέρνηση. Της το χρωστάνε και αυτό, επειδή τους προσέφερε αστυνομική προστασία (με ΜΑΤ, καπελάκηδες και ασφαλίτες) για να κάνουν το συνέδριο-παρωδία (μόνο με το στήσιμο μιας κάλπης για να νομιμοποιήσουν την εκλογή τους) στο πολυτελές ξενοδοχείο στο Καβούρι.

Δεν ξεχνάμε, άλλωστε, ότι σε σύναξη των «κοινωνικών εταίρων», που οργάνωσε ο Βρούτσης στις 10 του Μάρτη, ο Παναγόπουλος δήλωσε με γεμάτο το στόμα: «Βεβαίως, είπαμε ότι το κόστος θα πρέπει να το αναλάβουμε όλοι»! Γεγονός που οδήγησε τον Βρούτση στο να ευχαριστήσει «όλους τους κοινωνικούς εταίρους για την άμεση ανταπόκρισή τους στη σημερινή μου έκτακτη πρόσκληση και, κυρίως, για το πνεύμα συνεργασίας και ευθύνης που επιδεικνύουν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές». Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει «διαμοιρασμός του κόστους» ανάμεσα σε καπιταλιστές και εργάτες. Και ξέρουμε το ρόλο που παίζουν ο Παναγόπουλος και η κλίκα του. Η υποκρισία τους δεν μπορεί να πείσει κανέναν.
Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020