Σάββατο 04 Απριλίου 2020 | 06:01

ΕπικαιρότηταPointer

Το ξέσπασμα ενός ιταλού γιατρού

Ο Φαμπρίτσιο Λουκερίνι, γιατρός – επικεφαλής της υπηρεσίας διαγνωστικής απεικόνισης στο νοσοκομείο «Νομεντάνα» της Ρώμης, βρίσκεται σε καραντίνα εδώ και δέκα μέρες και ξεσπά μπροστά στην κάμερά του, ξεσκεπάζοντας το ιταλικό κράτος και την εγκληματική πολιτική του.

Αντιγράφουμε χαρακτηριστικά κομμάτια του ξεσπάσματος (ολόκληρη η απομαγνητοφώνηση στο https://www.zougla.gr/kosmos/article/italos-iatros-to-kratos-mas-koroidevi-gia-ton-koronoio).

« Σε αυτό το παλιοκράτος, την Ιταλία, όπου δεν σου κάνουν το τεστ και σου λένε ό,τι να ΄ναι… Οχι επειδή υπάρχει έλλειψη υλικού για να μπορέσει να το κάνει κάποιος, αυτής της μπατονέτας με την οποία γινόταν το τεστ για στρεπτόκοκκο όταν ήμασταν μικροί… Αυτά τα υλικά, τις μπατονέτες, τις έχουμε και μάλιστα έχουμε ξοδέψει μισό εκατομμύριο ευρώ για να πάρουμε από την Αμερική… Μα τι; Κομμάτια πλαστικού! Αυτά τα βρίσκεις παντού.

Ξέρετε τι λείπει; Τα αντιδραστήρια, τα μικροσκόπια, αυτά λείπουν… Επίσης το προσωπικό που τα διαβάζει και τα χειρίζεται...

Και ξέρετε γιατί; Γιατί έγιναν περικοπές στην υγεία… Αυτοί οι παλιάνθρωποι οι πολιτικοί, που σήμερα δεν ξέρουν τι να κάνουν… Καταλάβατε; Και κρύβονται.

Εάν, λοιπόν, τα τεστ δεν γίνονται ενώ χρειάζονται και σε μια επείγουσα κατάσταση, είναι ευθύνη δικιά σας και των άλλων των παλιάνθρωπων πολιτικών, που διέλυσαν την υγεία στη χώρα, η οποία είχε και έχει εξαιρετικούς γιατρούς. (…)

Και ακόμα κάτι γελοίο που κάνετε… Καλείτε γιατρούς, κάνετε έκκληση για γιατρούς σε όλη την Ιταλία… Αυτό που δείχνουν οι τηλεοράσεις… Να πάτε να γαμηθείτε!

Εάν στα Πανεπιστήμια δεν ήταν κλειστό το νούμερο για την ιατρική, θα είχαμε σήμερα έναν μεγάλο αριθμό παιδιών και φοιτητών που θέλουν να γίνουν γιατροί. Στο Καθολικό Πανεπιστήμιο έκαναν αίτηση 2.000 και πήραν 50. Γιατί κάνουν τα πάντα για να απαξιωθεί το επάγγελμα. Αυτοί οι πολιτικοί σήμερα… Οι παλιάνθρωποι…

Βλέπω επίσης στις ειδήσεις πως έκαναν έκκληση για γιατρούς από 30 έως 80 ετών. Εντάξει, ελπίζω αυτοί που είστε 80 να μην πάτε γιατί οι θάνατοι θα αυξηθούν. (…)

Σας παρακαλώ, ανοίξτε τα μάτια σας, αντιδράστε εάν θέλετε. Να θυμάστε αυτόν τον φόβο, αυτές τις μέρες γιατί κάποια στιγμή θα τελειώσει αυτό, αλλά αυτή η ιστορία, αυτά που συμβαίνουν τώρα θα τα θυμόμαστε. Και σίγουρα εμείς οι γιατροί δεν θα ξεχάσουμε… Μας αποκαλεί το κράτος ήρωες τώρα… Μα τι ήρωες και χαζομάρες… Άντε γαμηθείτε.

Φυσικά δεν αναφέρομαι σε εσάς τους ασθενείς ή σε εσάς τους πολίτες. Εσείς βρεθήκατε μπροστά σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση από την αρχή. Και δεν έχετε παρά την ιταλική σας υπερηφάνεια, τη φροντίδα του κράτους… Αλλά ποια φροντίδα, σκατά. Δεν υπάρχει φροντίδα από αυτό το κράτος. Εάν υπήρχε, θα έπρεπε να είχαμε τη δυνατότητα ο καθένας να κάνει το τεστ και να ξέρουμε τι γίνεται».
 
Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020