Παρασκευή 03 Ιουλίου 2020 | 18:52

ΕπικαιρότηταPointer

Ρατσιστικό παραλήρημα Βρούτση

Το αυτονόητο, που έχει επισημανθεί άπειρες φορές (και από εμάς), έλεγε στη Βουλή ο Κατσώτης του Περισσού. Οτι είναι απαράδεκτη η διάκριση που περιλαμβάνει ο νόμος Κατρούγκαλου, που προβλέπει 40 χρόνια συνεχή παρουσία στην Ελλάδα για να πάρει ένας συνταξιούχος ολόκληρο το ποσό της λεγόμενης εθνικής σύνταξης (384 ευρώ).
 
Ο Βρούτσης προηγουμένως είχε πει ότι ο Μητσοτάκης «δεσμεύτηκε να λύσει το πρόβλημα με τις συντάξεις των Βορειοηπειρωτών». Αλήθεια, αυτοί έχουν κάποιο προνόμιο ως πολίτες, που δεν το έχουν οι μετανάστες; Θα μπορούσε να απαντήσει στον Κατσώτη επιστρατεύοντας τα ψευτοεπιχειρήματα που έλεγαν ο Κατρούγκαλος και η παρέα του. Αυτός όμως επέλεξε να επιδοθεί σ' ένα ρατσιστικό παραλήρημα που θύμιζε τους χρυσαυγίτες όταν βρίσκονταν στη Βουλή. Καμαρώστε τον: «Ο κ. Κατσώτης παραμένει αδιόρθωτα εμμονικός σε μια αντίληψη που λέει ότι όσοι είστε από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Αλγερία ελάτε και όσοι δουλέψετε εδώ θα παίρνετε εθνική σύνταξη ανεξάρτητα αν έχετε την ελληνική υπηκοότητα. Λέει δηλαδή στον έλληνα φορολογούμενο, να πληρώνει τον όποιο πρόσφυγα και μετανάστη έρχεται εδώ, και καλεί όλους τους μετανάστες στην απεργία, τους λέει ελάτε για να πάρετε όλοι συντάξεις αδιαφορώντας αν η σύνταξη των Ελλήνων πάει 80% κάτω, για να ενισχύσετε το ΚΚΕ εναντίον όλων των Ελλήνων ασφαλισμένων».
 
Ο μόνος τρόπος για ν' αποφύγει την ουσία ήταν η καταφυγή στο φασιστικό παραλήρημα. Ο μετανάστης που εργάζεται και ασφαλίζεται στην Ελλάδα δεν καταβάλλει μόνο ασφαλιστικές εισφορές. Πληρώνει και φόρους. Αμεσους και έμμεσους. Η καταβολή φόρου συνδέεται με το εισόδημα κάθε εργαζόμενου από την εργασία. Είτε είναι έλληνας πολίτης είτε είναι αλλοδαπός μετανάστης που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Επομένως, πρέπει να έχει τα ίδια δικαιώματα στη σύνταξη που έχει και ο έλληνας εργαζόμενος. Ομως, με το νόμο Κατρούγκαλου, η χορήγηση πλήρους εθνικής σύνταξης απαιτεί 20 χρόνια για τους Ελληνες και τους ασφαλισμένους από χώρες-μέλη της ΕΕ και 40 χρόνια για ασφαλισμένους από τρίτες χώρες, οι οποίοι θεωρούνται υποδεέστεροι όχι μόνο από τους Ελληνες αλλά και από αλλοδαπούς οι οποίοι τυχαίνει να κατάγονται από χώρες-μέλη της ΕΕ. Αυτή τη ρατσιστική διάκριση υπερασπίστηκε ο Βρούτσης με το ρατσιστικό παραλήρημά του.
 
 
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020