Σάββατο 04 Απριλίου 2020 | 05:57

ΕπικαιρότηταPointer

Προληπτικές… καταδίκεςΣε 28 μήνες φυλάκιση καταδίκασε ισραηλινό δικαστήριο τον σεΐχη Ραέντ Σάλαχ (ηγέτη του βόρειου τμήματος του ισλαμικού κινήματος στο Ισραήλ, που σχετίζεται με τη Χαμάς), για τις «επικίνδυνες» ομιλίες του μετά από μία παλαιστινιακή επίθεση τον Ιούλη του 2017, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο ισραηλινών αστυνομικών στο τζαμί Αλ Ακσα στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ. Οι παλαιστινιακές επιθέσεις είχαν γίνει στο πλαίσιο διαδηλώσεων κατά της εφαρμογής περιοριστικών μέτρων στο τζαμί (που περιελάμβαναν κάμερες ασφαλείας και ανιχνευτές μετάλλων στην είσοδο του τζαμιού). Οι διαδηλώσεις κράτησαν πάνω από δύο βδομάδες, αναγκάζοντας τους σιωνιστές να πάρουν πίσω τις κάμερες και τους ανιχνευτές, μετά από ένα ιδιαίτερα μαζικό και μαχητικό κίνημα αντίστασης, που είχε ως αποτέλεσμα 425 συλλήψεις.
 
Τον Αύγουστο του 2017, ο Σάλαχ συνελήφθη στο σπίτι του με την κατηγορία της «υποκίνησης της βίας», ενώ από το 2015 του είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα για λόγους «εθνικής ασφαλείας».
 
Οποιος τολμά να καταγγείλει τη σιωνιστική βαρβαρότητα είναι τρομοκράτης και σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, θα πρέπει να βρίσκεται στη φυλακή για πολύ καιρό και όχι στην Κνεσέτ (το ισραηλινό κοινοβούλιο). Το είπε αυτό, γιατί ο Ραέντ Σάλαχ (που δε θα πρέπει να τον μπερδεύουμε με τον Ραμαντάν Σάλαχ, πρώην ηγέτη της Ισλαμικής Τζιχάντ στην Παλαιστίνη) υπήρξε τρεις φορές στο παρελθόν (1989, 1993  και 1997) δήμαρχος της πόλης όπου γεννήθηκε (Ουμ Αλ Φαχμ, στο βόρειο Ισραήλ).
Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020