Παρασκευή 07 Αυγούστου 2020 | 00:42

ΕπικαιρότηταPointer

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ «ΚΟΝΤΡΑ» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ / EDITORIAL

Πίσω από τους αριθμούς

Τρελό χορό έστησε η κυβερνητική προπαγάνδα από το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν ανακοινώθηκαν οι χειμερινές οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας. «Η Κομισιόν αναβαθμίζει τις προβλέψεις για την ανάπτυξη στην Ελλάδα», τιτίβιζαν εν χορώ τα παπαγαλάκια.
ΣΕΛΙΔΑ 6

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ναζιστικής έμπνευσης επίθεση στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Το τσάκισμα των εργατών απαιτεί την απομόνωσή τους κι αυτό επιχειρείται μέσω του ψέματος και της προβοκάτσιας.  Οι εργάτες πρέπει να τσακιστούν, ώστε οι ιδιώτες καπιταλιστές που θα πάρουν τη ΛΑΡΚΟ να τους πάρουν στη δουλειά (γιατί το εργοστάσιο δεν μπορεί να κινηθεί χωρίς την πλειοψηφία αυτού του εργατικού δυναμικού) με πολύ πιο χαμηλούς μισθούς. Ο Χατζηδάκης διατείνεται ότι θα κάνει εκκαθάριση της επιχείρησης εν λειτουργία, θα τη σπάσει σε τρία κομμάτια (όπως προέβλεπε παλιό σχέδιο της Κομισιόν) και θα πουλήσει τα δύο απ' αυτά (εργοστάσιο και ορυχεία) στον ίδιο ιδιώτη καπιταλιστή (γι' αυτό ο διαγωνισμός για τα δύο κομμάτια θα γίνει την ίδια μέρα). Ας δεχτούμε (για την οικονομία της συζήτησης), ότι ένας καπιταλιστικός όμιλος πρέπει να πάρει τη ΛΑΡΚΟ καθαρή από χρέη («ελεύθερη βαρών») και να τη λειτουργήσει όπως πρέπει. Γιατί πρέπει να την πάρει «καθαρή» και από εργάτες;
ΣΕΛΙΔΑ 16

Πολιτικάντικα παιχνίδια με τον κατώτατο μισθό

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως πιστή στο μετα-Μνημόνιο που ο ίδιος ψήφισε (οι συριζαίοι θέλουν να επανέλθουν στην εξουσία και δεν ανοίγουν μέτωπα ούτε με τις Βρυξέλλες ούτε με την ελληνική αστική τάξη). Προβλέπει αύξηση 7,5% το 2020 και 7,5% το 2021. Μ' αυτές τις αυξήσεις, ο κατώτατος μισθός θα φτάσει το 2021 τα 751 ευρώ, επίπεδο στο οποίο βρισκόταν όταν τον πετσόκοψε το 2012 η κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων. Βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί άμεση επαναφορά στα 751 ευρώ από τον πρώτο μήνα που θα αναλάμβανε την εξουσία (Φλεβάρης 2015), αλλά αυτά είναι… περσινά ξινά σταφύλια
ΣΕΛΙΔΑ 3

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Σε απόλυτο αδιέξοδο η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο Προσφυγικό

Καταφεύγει στη φασιστικοποίηση

Ακόμα και οι πιο φανατικοί υποστηρικτές της κυβέρνησης Μητσοτάκη παραδέχονται ότι αυτή έχει φτάσει σε πλήρες αδιέξοδο προσπαθώντας να διαχειριστεί το Προσφυγικό σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ΕΕ και τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών χωρών και των δορυφόρων τους στην κεντρική Ευρώπη. Κι επειδή το μόνο που δε θέλει η κυβέρνηση να καταπατήσει είναι η πολιτική που της υπαγορεύουν τα αφεντικά της ΕΕ, καταφεύγει σε βάθεμα της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής στην Ελλάδα.
ΣΕΛΙΔΑ 9

Διαγωνισμός: Ποιος αγαπάει περισσότερο την Αστυνομία;

Γελούσε (και αγανακτούσε) ο κόσμος με τους συριζαίους που έλεγαν ότι τους συναντάει ο κόσμος στο δρόμο και τους ευχαριστεί για το νόμο Κατρούγκαλου ή τους λέει «κρατάτε γερά». Ο Χρυσοχοΐδης, όμως, δε διδάχτηκε τίποτα. Δεν είναι και σε θέση, άλλωστε, να διδαχτεί, γιατί δε διακρίνεται ούτε για τη σπιρτάδα του ούτε για τη «μπριγιάντε» σκέψη. Γενικά, δεν είναι απ' αυτούς που μπορούν να τραγουδήσουν το άσμα «εγώ με την αξία μου κι όχι με ξένες πλάτες».
ΣΕΛΙΔΑ 12

Αισχρή ρατσιστική προπαγάνδα

Ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Τζαβάρας δεν έχει τη φήμη του ακροδεξιού και γενικά, στην πολυετή πολιτική του καριέρα, είναι από τους πιο «συμμαζεμένους». Γιατί προέβη σε μια τόσο αισχρή ρατσιστική δήλωση, εν γνώσει του ότι λέει ψέματα; Δε θα θυμίσουμε το έγκλημα της Μανωλάδας με την καραμπίνα του αφεντικού να βαράει στο ψαχνό μετανάστες εργάτες γης που γύρευαν τα μεροκάματά τους. Θα περιγράψουμε την πραγματικότητα (όχι μόνο στην Ηλεία, αλλά και στην Αχαΐα και στη Λακωνία και σε άλλους νομούς). 
ΣΕΛΙΔΑ 13

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλωματική απελπισία μεν, εθνικιστικό δηλητήριο δε

Τι είδους κυβέρνηση είν' αυτή που δύο κορυφαία στελέχη της, που παίζουν ρόλο στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής της, επομένως και στη φιλοτέχνηση της διεθνούς εικόνας τους, εκφράζουν διαμετρικά αντίθετες απόψεις και μάλιστα δημόσια; Κυβέρνηση των αρίστων και του επιτελικού κράτους! Οπως αντιλαμβάνεστε, αναφερόμαστε στο μεγαλοπρεπέστατο άδειασμα που έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Δένδιας στον υπουργό Αμυνας Παναγιωτόπουλο, σχετικά με το «επεισόδιο» με το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος «Ορούτς Ρέις».
ΣΕΛΙΔΑ 3

Ενα απέραντο αμερικάνικο στρατόπεδο

«Υπάρχει σημαντικό αμερικανικό ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση των λιμένων της Αλεξανδρούπολης, του Βόλου και της Καβάλας και όπως έχω συζητήσει με τους υπουργούς κ. Πλακιωτάκη, Καραμανλή και Γεωργιάδη, εμείς ελπίζουμε ότι η διαδικασία αυτή θα κινηθεί σύντομα τις επόμενες εβδομάδες». Απροκάλυπτος ο αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ (συνέντευξη στα «Νέα» του περασμένου Σαββάτου), αποκαλύπτει τον αμερικάνικο στόχο να αποκτήσουν ελληνικά λιμάνια που θα τα χρησιμοποιήσουν για στρατιωτικούς σκοπούς. 
ΣΕΛΙΔΑ 3

Εποχές Πιουριφόι

Μ' άλλα λόγια, ο αμερικανός πρέσβης παρεμβαίνει ανοιχτά και απροκάλυπτα και υπαγορεύει την ενεργειακή πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα. «Αναβαθμίζουμε τη συμμετοχή μας στα διεθνή έργα που μετατρέπουν την Ελλάδα σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη διαφοροποίηση των πηγών τροφοδοσίας προς όφελος της χώρας και των καταναλωτών», δήλωσε ο Ξιφαράς, σαν παπαγαλάκι του Πάιατ. Ούτε τα προσχήματα δεν τηρούν πια οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές. Δεν περιορίζονται στην παρασκηνιακή δουλειά με τις κυβερνήσεις, αλλά βγαίνουν στο προσκήνιο, θυμίζοντάς μας την εποχή του αλήστου μνήμης Πιουριφόι. Η μπανανία «φωνάζει» ότι είναι μπανανία.
ΣΕΛΙΔΑ 12

Τα ζόρια θα τα νιώσουν όταν καθήσουν στο τραπέζι

Κάποιες πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Αμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, αντιμετωπίστηκαν στην Ελλάδα με το σύνηθες μότο: «προκαλεί ξανά η Τουρκία». Οταν όμως έρθει η ώρα να καθήσουν σ' ένα ιμπεριαλιστικό διαβούλιο, με την Τουρκία απέναντι και τους ιμπεριαλιστές σε επιδιαιτητικό ρόλο (πόσω μάλλον αν βρεθούν σ' ένα διεθνές διαιτητικό δικαστήριο), τα απαξιωτικά σλόγκαν με τα οποία απευθύνονται στο αφιονισμένο (ή στο «θολωμένο») ελληνικό κοινό δε θα έχουν καμιά αξία.
ΣΕΛΙΔΑ 3

Καλύτερος όλων στην πόκα ο Τσίπρας…

Οπως αντιλαμβάνεστε, ό,τι προτείνει ο Τσίπρας θα εγκριθεί από την ΚΕ και μετά και από το συνέδριο. Για μια ακόμα φορά, ο Τσίπρας αποδείχτηκε καλύτερος στην πόκα από τους υπόλοιπους. Στο εσωκομματικό παιχνίδι είναι πραγματικά «άχαστος», γιατί απλούστατα δεν έχουν με ποιον να τον αντικαταστήσουν. Και σ' αυτό πειράματα δε σηκώνει, γιατί όλοι έχουν την ίδια καούρα: πώς θα επιστρέψουμε στην κυβερνητική εξουσία και θα ξαναπάρουμε στα χέρια μας την κουτάλα.
ΣΕΛΙΔΑ 12

ΝΕΟΛΑΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ

Αναμένεται νέα επίθεση στη δημόσια εκπαίδευση

Στα τέλη του Γενάρη πραγματοποιήθηκε συνάντηση Μητσοτάκη-ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο της δημαγωγικής προπαγάνδας περί ελέγχου του κυβερνητικού έργου, προώθησης των υπεσχημένων ανά υπουργείο και του προγραμματισμού για το 2020. Τονίζοντας το υποκριτικό ενδιαφέρον του για τη δημόσια εκπαίδευση, ο Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «εντός των επόμενων δύο μηνών πρέπει να στρέψουμε περισσότερο το ενδιαφέρον μας στο τι γίνεται στα σχολεία μας».
ΣΕΛΙΔΑ 10

Κατακερματισμός γνώσης στο όνομα της αναβάθμισης

Στο όνομα δήθεν της «ποιοτικής» εκπαίδευσης, του «εκσυγχρονισμού» και αναμόρφωσης των σχολικών προγραμμάτων έχει προωθηθεί ο κατακερματισμός της γνώσης, ενώ ο βαθμός δυσκολίας των γνωστικών αντικειμένων που διδάσκονται σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχει αυξηθεί και έχει κατέβει ηλικιακό επίπεδο, σπρώχνοντας τα παιδιά στην αποστροφή για το σχολείο και στην αμάθεια από την ανάποδη.
ΣΕΛΙΔΑ 11

Ξεσάλωσαν -για ακόμη μια φορά- οι σχολάρχες

Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων διαμαρτύρεται, διότι πολλοί εκπαιδευτικοί παραιτούνται από τα ιδιωτικά σχολεία για να τοποθετηθούν ως αναπληρωτές. Ζητά μάλιστα «είτε να μην καλούνται από τους πίνακες εκπαιδευτικοί που είναι ήδη διορισμένοι, είτε, αν κληθούν, να έχουν την επιλογή να παραμείνουν στο σχολείο τους χωρίς να υποστούν κάποια ποινή και χωρίς να χάσουν την προϋπηρεσία αυτή». 
ΣΕΛΙΔΑ 10

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 

Οταν η εργασία στο ΕΚΠΑ καταλήγει σε… εθελοντισμό

Μετά την αναμφίβολα θετική εξέλιξη των απευθείας προσλήψεων, οι εργαζόμενοι/ες στον καθαρισμό πίστεψαν ότι, επιτέλους, θα δούλευαν με καλύτερους όρους εργασίας και κάπως καλύτερους μισθούς. Ωστόσο, παρότι δουλεύουν κανονικά, είναι απλήρωτοι/ες ως τώρα. Κάποιοι/ες πληρώθηκαν μόνο για το Νοέμβρη, για το Δεκέμβριο δεν πληρώθηκε κανείς, κι ο Γενάρης είναι σε εκκρεμότητα μέχρι σήμερα. Αδιαφορία; Ανοργανωσιά; Υποστελέχωση; Γραφειοκρατία; Αδιάφορο. Αυτό που ενδιαφέρει είναι ότι συνάδελφοί μας δουλεύουν και δεν πληρώνονται και κανείς δεν τους ρωτάει πώς επιβιώνουν. 
ΣΕΛΙΔΑ 10

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Ο ΕΛΓΑ παραμένει φορομπηχτικός και με τα ψίχουλα από τον προϋπολογισμό του ΥΠΑΑΤ 

Δε θα τσιμπήσουν το «τυράκι» οι αγρότες 

Στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, το οποίο έχει εγκριθεί και από τους Κομισάριους, προβλέπεται κονδύλι ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ για «επιδότηση ασφαλίστρου». Αντίστοιχο κονδύλι κονδύλι έχει εγγραφεί και στον κρατικό προϋπολογισμό της Ισπανίας. Το κονδύλι θα χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση που οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες θα δεχτούν να μπουν στον αγροτικό τομέα, προσφέροντας δήθεν συμπληρωματική ασφάλιση στις ασφαλίσεις που προσφέρει ο ΕΛΓΑ. Αν βέβαια τσιμπήσουν οι αγρότες και δεχτούν να ασφαλιστούν σε ιδιωτικές εταιρίες για κινδύνους που δεν μπορεί να καλύψει ο ΕΛΓΑ.
ΣΕΛΙΔΑ 8

Αποχώρησε η ΕΦΧΕ από τον ΣΕΚ

Το πρώτο ρήγμα στο μαύρο μέτωπο των ελληνοποιήσεων

Το τελευταίο διάστημα, το μέτωπο αυτό το έσπασε η ηγεσία της Ενωσης Φυλής Χολστάιν Ελλάδας (ΕΦΧΕ), αποχωρώντας από τον ΣΕΚ (Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας) και καταγγέλλοντας την πολιτική των ελληνοποιήσεων, που οδήγησε σε μεγάλη καταστροφή της κτηνοτροφικής παραγωγής και μαζική εγκατάλειψη της αγελαδοτροφίας από τους κτηνοτρόφους. Σημειωτέον ότι οι περισσότερες αγελάδες γαλακτοπαραγωγής στη χώρα μας είναι της φυλής Χολστάιν.
ΣΕΛΙΔΑ 8

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Και η NΔ επιδιώκει να νομιμοποιήσει τις περιβόητες οικιστικές πυκνώσεις

Κρίνουμε ότι αυτή η απάντηση, που δε δίνεται για πρώτη φορά, είναι προσχηματική. Γιατί και η σημερινή πολιτική ηγεσία, όπως και η προηγούμενη, δεν έχει παραιτηθεί από το σχέδιο πρώτα να νομιμοποιήσει τις «οικιστικές πυκνώσεις», που καλύπτονται από πολυτελείς βίλες, και μετά να τις αναρτήσει στους δασικούς χάρτες. Γιατί αν τις αναρτήσει, τα κτίσματα θα πρέπει να κατεδαφιστούν, δεν υπάρχει «γιατρειά». Δεν είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος υπηρεσιακός παράγοντας διαβεβαιώνει προφορικά, ότι το θέμα θα λυθεί με την ανάρτηση των «οικιστικών πυκνώσεων» στους δασικούς χάρτες.
ΣΕΛΙΔΑ 13

Να τελειώνουν τα παιχνίδια: Το πευκοδάσος στο Παλιούρι είναι δάσος

Το σύρσιμο της υπόθεσης επί τόσο χρόνο δε δικαιολογείται με τίποτα. Δεν μπορούν τα μέλη του ΤΣΔ να λειτουργούν εν κρυπτώ και να μη δημοσιοποιούν ποια είναι εκείνα τα δυσεπίλυτα προβλήματα που δεν τους επιτρέπουν να αποφασίσουν, είτε επιβεβαιώνοντας την απόφαση έξι συναδέλφων τους είτε επιστρέφοντας την υπόθεση στον υπουργό.
ΣΕΛΙΔΑ 13

Στο δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ, για τα συμφέροντα του κεφαλαίου

Με μια φωτογραφική (ν)τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή από τον Αδωνι Γεωργιάδη, αφαιρείται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση η αρμοδιότητα έγκρισης των υψομετρικών μελετών που επηρεάζουν την έκδοση οικοδομικών αδειών και για τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα και μεταφέρεται απευθείας στον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών. Η «φωτογραφία» αφορά το σύνθετο τουριστικό κατάλυμα του Ερημίτη στην Κέρκυρα.
ΣΕΛΙΔΑ 12

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λύση από την εξαφάνιση αλά Χάρι Πότερ;

Συνεχίζει να καταγράφει ήττες η κυβέρνηση στο μέτωπο του ποδοσφαίρου. Αν και η εβδομάδα δεν είχε ιδιαίτερη δράση, καθώς τα αντίπαλα στρατόπεδα αρκέστηκαν σε ανταλλαγή ανακοινώσεων, επιλέγοντας να οργανωθούν στο παρασκήνιο ενόψει της τελικής αναμέτρησης, ο Κούλης και η παρέα του δέχτηκαν αλλεπάλληλα επικοινωνιακά χτυπήματα. Οσο κι αν ακούγεται παράξενο, στην κυβέρνηση θα πρέπει να αισθάνονται τυχεροί που οι εξελίξεις στο Προσφυγικό κυριαρχούν και βγάζουν από το πρώτο πλάνο της επικαιρότητας τα ποδοσφαιρικά.
ΣΕΛΙΔΑ 14

ΔΙΕΘΝΗ

Η οργή για το «ιρλανδικό θαύμα» έφερε τη νίκη του Σιν Φέιν

Δεν ξέρουμε αν τελικά το Σιν Φέιν θα κατορθώσει να σχηματίσει κυβέρνηση, αφού το ποσοστό του δεν είναι τόσο ψηλό (γύρω στο 24,5%) και είναι λίγο πάνω από αυτό του πρώην κυβερνώντος κόμματος. Αυτό που θέλουμε να σημειώσουμε είναι πως -όπως γράφουν «έγκριτες» αστικές φυλλάδες (όπως ο βρετανικός Γκάρντιαν, βλ. https://www.theguardian.com/world/2020/feb/10/sinn-fein-declares-victory-irish-general-election)- η νίκη του Σιν Φέιν οφείλεται στη οργή του εκλογικού σώματος για τις τεράστιες αυξήσεις στα ενοίκια και την αγορά κατοικίας, στο μεγάλο πρόβλημα κατοικίας που υπάρχει στη χώρα και στην αποσάθρωση των δημόσιων υπηρεσιών και ιδιαίτερα αυτών της Υγείας. 
ΣΕΛΙΔΑ 5

Συρία

Επέλαση Ασαντ διά πυρός και σιδήρου

Με την «ημέρα της κρίσης» παρομοιάζουν σύριοι πρόσφυγες την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην επαρχία Ιντλίμπ, το τελευταίο προπύργιο των αντικαθεστωτικών ανταρτών στη Βορειοδυτική Συρία, που για περισσότερο από ένα μήνα βάλλεται ανελέητα από τα πυρά του κυβερνητικού στρατού του Ασαντ, με την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας. 
ΣΕΛΙΔΑ 7

Προληπτικές… καταδίκες

Σε 28 μήνες φυλάκιση καταδίκασε ισραηλινό δικαστήριο τον σεΐχη Ραέντ Σάλαχ (ηγέτη του βόρειου τμήματος του ισλαμικού κινήματος στο Ισραήλ, που σχετίζεται με τη Χαμάς), για τις «επικίνδυνες» ομιλίες του μετά από μία παλαιστινιακή επίθεση τον Ιούλη του 2017, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο ισραηλινών αστυνομικών στο τζαμί Αλ Ακσα στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ.
ΣΕΛΙΔΑ 5

Αποτυχημένος πλασιέ αμερικάνικων «ονείρων»

Το ετήσιο διάγγελμα «προς το Εθνος» απήγγειλε την προηγούμενη βδομάδα ο Τραμπ, για τρίτη φορά κατά τη διάρκεια της θητείας του. Ηταν ξανά ένα διάγγελμα πανηγυρικό, για την Αμερική που έγινε ξανά «μεγάλη», εμφανίζοντας μια ειδυλλιακή εικόνα που απέσπασε πολλά χειροκροτήματα από τους σφουγκοκωλάριούς του. 
ΣΕΛΙΔΑ 4

Το «δράμα» του γερμανικού αστικού κοινοβουλευτισμού

Οι ηγέτες των παραδοσιακών αστικών κομμάτων ξέρουν πολύ καλά τις πραγματικές αιτίες αυτών των ανακατατάξεων. Είναι η κρίση και η καθήλωση των μισθών των γερμανών εργαζόμενων, οι λεγόμενες «ευέλικτες θέσεις εργασίας», η μείωση των κοινωνικών δαπανών. Οι κρυφοναζί σπεκουλάρουν ασύστολα με αυτή την πραγματικότητα και εισπράττουν σε ψήφους τη δυσαρέσκεια μιας εργατικής τάξης βυθισμένης στον ατομισμό και επιρρεπούς στην ιμπεριαλιστική λογική. Επειδή, όμως, η μονοπωλιακή αστική τάξη της Γερμανίας απαιτεί να μην υπάρξει καμιά αλλαγή πολιτικής, καμιά χαλάρωση της σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής, οι ηγέτες των παραδοσιακών αστικών κομμάτων προσπαθούν να διασώσουν την πολιτική τους επιρροή αποκλειστικά με πολιτικάντικα παιχνίδια.
ΣΕΛΙΔΑ 4
 
Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020