Παρασκευή 07 Αυγούστου 2020 | 01:39

ΕπικαιρότηταPointer

Ο Αμπάς συνεργός στη δολοφονία ηγέτη της Παλαιστινιακής ΑντίστασηςΤην Πέμπτη 2 Γενάρη, η κυβέρνηση της Χαμάς στη Γάζα έδωσε στη δημοσιότητα τηλεφωνική συνομιλία, στην οποία εμφανίζεται αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών της Παλαιστινιακής Αρχής (ΠΑ) να συνομιλεί με πράκτορα της ισραηλινής αντικατασκοπείας, παρέχοντάς του πληροφορίες για τον Μπαχά Αμπού Αλ Ατα, στέλεχος της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ στη Γάζα, οι οποίες οδήγησαν στη δολοφονία του ίδιου και μελών της οικογένειάς του από ισραηλινό αεροπορικό χτύπημα, στις 12 Νοέμβρη του 2019. Σύμφωνα με δημοσίευμα της αραβικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Middle East Eye, οι μυστικές υπηρεσίες της ΠΑ κατασκόπευαν επί μήνες πριν από τη δολοφονία του τον Αλ Ατα.
 
Η Τζιχάντ απάντησε στη δολοφονία του Αλ Ατα με μπαράζ ρουκετών εναντίον ισραηλινών στόχων, ενώ σε αντίποινα οι σιωνιστές βομβάρδισαν για άλλη μια φορά την πυκνοκατοικημένη Γάζα, δολοφονώντας 34 αμάχους, ανάμεσά τους πολλά παιδιά. Στελέχη της Φατάχ, που έχει τον έλεγχο της ΠΑ, αρνούνται κάθε ανάμιξη στη δολοφονία του Αλ Ατα, δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η ΠΑ έχει συμπράξει στη δολοφονία μαχητών της Αντίστασης στη Γάζα και τη Δυτική Οχθη.
 
Οι σιωνιστές είχαν προσπαθήσει τρεις φορές στο παρελθόν να δολοφονήσουν τον Αλ Ατα, χωρίς επιτυχία, ενώ τον είχαν φυλακίσει για πολλά χρόνια στα ισραηλινά κάτεργα, λόγω της δράσης του στην Αντίσταση και του ηγετικού του ρόλου στις Ταξιαρχίες Αλ Κουντς, ένοπλο σκέλος της Τζιχάντ.
 
Το Ισραήλ επανέρχεται στην τακτική των στοχευμένων δολοφονιών στελεχών της Αντίστασης, εκτιμώντας ότι κόβοντας το κεφάλι θα καταστρέψει και το σώμα. Οπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα θα αποτύχει, γιατί οι αντάρτικες ομάδες έχουν διαφορετική δομή από αυτή του τακτικού στρατού και μπορούν να αναπληρώνουν τέτοιου είδους απώλειες. Οι μαχητές τους εκπαιδεύονται στη φωτιά της μάχης και όχι σε κάποια στρατιωτική ακαδημία, αναλαμβάνοντας την ηγεσία τους όποτε αυτό καταστεί αναγκαίο.
 
Ο,τι δεν κατάφερναν για χρόνια μόνοι τους οι σιωνιστές, το κατάφεραν με τη βοήθεια της προδοτικής κλίκας του Αμπάς. Το αίμα των δολοφονημένων Παλαιστίνιων βαραίνει εξίσου τους σιωνιστές και την Παλαιστινιακή Αρχή.
 
Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020