Τρίτη 04 Αυγούστου 2020 | 01:50

ΕπικαιρότηταPointer

Του καιρού γυρίσματα

Ποιος θα το 'λεγε ότι οι άνθρωποι της Δεξιάς όχι μόνο δε θα διαμαρτύρονταν για τον «πολακισμό», αλλά θα παρουσίαζαν το πρόσφατο δείγμα του με τρόπο από ουδέτερο μέχρι θετικό! Λογικό, αφού ο Πολάκης «περίλαβε» τον Σημίτη, με το δικό του μοναδικό τρόπο. Δεν παρέλειψε, βέβαια, να τα χώσει και σε Καραμανλή και Μητσοτάκη, αλλά στόχος ήταν ο Σημίτης. Εγραψε ο Πολάκης (δεν τολμούμε να κάνουμε την παραμικρή παρέμβαση σε σύνταξη, ορθογραφία και στίξη):
 
«ΣΗΜΙΤΗ !!!! ΑΕΙ κρύψου σε καμία τρύπα που εχεις και άποψη για τα εθνικά. Με τη στάση σου “γκριζαριστηκαν”τα ΙΜΙΑ. εσυ ΕΔΩΣΕΣ τον Οτσαλάν στους Τούρκους ,Εσυ έκανες “νόμο κίνησης”της ελληνικής κοινωνίας τη μίζα και το μαύρο χρήμα ,Εσυ έφαγες τα λεφτά του κοσμάκη στο Χρηματιστήριο ,εσυ εστησες το πάρτυ των Ολυμπιακών του 2004 με την Αγγελοπουλου,απο σένα και τον Κοσμιδη ξεκίνησε το 1997 το μεγάλο πάρτυ με τη φαρμακευτική δαπάνη !!! ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΑΚΟΜΑ;;;;; Ο “εκσυγχρονισμός” σου ήταν σάπιος και οδήγησε ,μαζι με αυτα που εκανε ο Καραμανλής μετα στη ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ της χώρας ! Τι θέλεις Να θυμισεις στο Κυριακο Μητσοτακη πως επι των ημερών σου διορίστηκε μεσω Καρατζα στην εθνική τράπεζα ,για να βάλεις υποψηφιότητα για πρόεδρος;;; ΑΕΙ πιες το τσάι σου ,ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ,ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ….».
 
Οι πασόκοι, φυσικά, σκαρφάλωσαν στα κάγκελα. Οχι πως τους ένοιαξε και τόσο για τον Σημίτη, αλλά ήταν μια ευκαιρία για να προκαλέσουν τους τέως συντρόφους τους που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα κάποια γκεσέμια του «εκσυγχρονισμού». Τρία απ' αυτά τα γκεσέμια (Μπίστης, Λιάκος και Παν-Παν) δεν άντεξαν και έκαναν μια δήλωση-χάδι (δεν του αποδίδουν πρόθεση) για να διαφωνήσουν με τον Πολάκη: «Είναι δικαίωμα του Παύλου Πολάκη να κρίνει και να επικρίνει την διακυβέρνηση Σημίτη. Ακόμα και όταν άθελα του -όπως πιστεύουμε - η κριτική του στα εθνικά θέματα ταυτίζεται με αναχρονιστικές και εθνικιστικές προσεγγίσεις. Οταν όμως η κριτική μετατρέπεται σε προσωπικό λίβελο και εκτρέπεται σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς βλάπτει σοβαρά την υπόθεση της ανασυγκρότησης της σύγχρονης Αριστεράς. Το ύφος στην πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να συμβαδίζει με το ήθος της Αριστεράς. Αυτή είναι απαίτηση του κόσμου που ακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία».
 
Ενοχλήθηκαν από το ύφος του Πολάκη. Τόσα χρόνια στο ΠΑΣΟΚ συνάντησαν μόνο πολιτικούς με… άψογο ύφος! Δεν τους θυμόμαστε να αγανακτούν για το ύφος του Βαγγέλα του Γιαννόπουλου. 'Η του Πάγκαλου. Κάνουν αναφορά στο «ήθος της Αριστεράς». Ποιοι; Οι συνδαιτυμόνες του Τσουκάτου, που μάζευε τις μίζες από τους καπιταλιστές (ένα εκατομμύριο μάρκα από τη Siemens είναι και δικαστικά αποδεδειγμένο) για να κλείσουν οι «δουλειές». Οι συνεργάτες του Σημίτη και του Γιάννου που καταλήστεψαν τον ελληνικό λαό παρασύροντάς τον στο Χρηματιστήριο και τάζοντάς του άκοπα κέρδη. Οταν ο Σημίτης έλεγε στους καταληστευμένους «ας προσέχατε», προσέφερε ασφαλώς ένα υπόδειγμα «ήθους της Αριστεράς».
 
Η φράξια των 53+ τρίβει τα χέρια της από ικανοποίηση. Διότι ο Πολάκης ανήκει στους Τσιπραίους και συγκρούστηκε με τους σημιτικούς, οι οποίοι επίσης αναφέρονται στον Τσίπρα. «Να γιατί η αποσαφήνιση των όρων της -απαραίτητης- διεύρυνσης, η αποσαφήνιση του πολιτικού περιεχομένου του εγχειρήματος -με πυξίδα τις αρχές, τις αξίες, την παράδοση της Αριστεράς- δεν είναι “εμμονή“ ή “φοβία“ μπροστά στο άνοιγμα του κόμματος», έγραψε στο facebook η Αννέτα Καββαδία. Και συμπλήρωσε με τη δηλητηριώδη προειδοποίηση: «Και αν ορισμένοι, ένθεν κακείθεν, οραματίζονται τον ΣΥΡΙΖΑ ως “Κολυμβήθρα του Σιλωάμ“, να τους πληροφορήσουμε ότι δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου». Με πολιτικάντικη κουτοπονηριά, το στέλεχος των 53+ αφήνει στο απυρόβλητο τον Πολάκη (προσβλέποντας σε συμμαχία μαζί του) και πυροβολεί τους σημιτικούς σώγαμπρους, που είναι πολλοί και «επώνυμοι», με αποτέλεσμα να απειλούν τους 53+ με περιθωριοποίηση εντός του νέου ΣΥΡΙΖΑ που στήνει ο Τσίπρας.
 
Ηταν καλό από μια άποψη αυτό που έγινε. Για να θυμηθούν κάποιοι ποιοι είναι όλοι αυτοί οι «προοδευτικοί» που μαζεύτηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, εγκαταλείποντας το ΠΑΣΟΚ. Τσιράκια του Σημίτη παλιά, με μικρή ή μεγαλύτερη δύναμη ο καθένας και η καθεμιά από δαύτους, άρχισαν να απομακρύνονται από το ΠΑΣΟΚ επί Γιωργάκη Παπανδρέου (ο οποίος εγκατέστησε τους δικούς του αυλικούς, γνωστούς και ως «οι κηπουροί του ΓΑΠ»), βρέθηκαν για ένα διάστημα μετέωροι, στήριξαν με νύχια και με δόντια τη μνημονιακή πολιτικοί (οι περισσότεροι απ' αυτούς ήταν γνωστοί «μενουμευρώπηδες» και φουλ αντι-συριζαίοι), αλλά όταν είδαν ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει «ψωμί», άρχισαν να πλησιάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποτίθεται ότι «είχε αποβάλει το λαΐκισμό του» και είχε γίνει ένα «σοβαρό ευρωπαϊκό κόμμα». Αν δεν ήταν στη μέση ο Σημίτης και αν δεν τους «τρολάριζαν» με τόση χαιρεκακία οι πασοκιναλίτες, είναι σίγουρο ότι θα είχαν καταπιεί τα μπινελίκια του Πολάκη κατά του παλιού προστάτη και αρχηγού τους. Στην απάντησή τους μέτρησαν μία προς μία τις λέξεις, για να μην εξοργίσουν τον Πολάκη, με τον οποίο θα συνυπάρξουν στον «νέο» ΣΥΡΙΖΑ. Εχουν πολύ γερά στομάχια και χωνεύουν τα πάντα.
Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019