Τρίτη 04 Αυγούστου 2020 | 02:16

ΕπικαιρότηταPointer

Εισαγγελικής πρόκλησης συνέχεια στη δίκη της ΧΑ

Εχοντας δείξει από την αρχή (υπόθεση Παύλου Φύσσα) την πρόθεσή της να πέσουν στα μαλακά οι δολοφόνοι νεοναζιστές της ΧΑ (δείτε εδώ), η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου συνέχισε στην ίδια ρότα και με τις άλλες δύο σοβαρές υποθέσεις.
  • Για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά των αιγύπτιων ψαράδων πρότεινε  -κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας- να καταδικαστούν οι νεοναζιστές για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Διότι –άκουσον, άκουσον!- αν είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση θα την είχαν πραγματοποιήσει!
  • Για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά των μελών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ στο Πέραμα πρότεινε για τα μεν μισά θύματα οι χρυσαυγίτες να καταδικαστούν για επικίνδυνη σωματική βλάβη και για τα άλλα μισά θύματα να καταδικαστούν για απλή σωματική βλάβη! Ούτε σ’ αυτή την περίπτωση διέκρινε ανθρωποκτόνο πρόθεση των μελών του χρυσαυγίτικου τάγματος εφόδου!
Και στις δύο υποθέσεις, στοιχειώδεις νομικοί κανόνες έγιναν κομμάτια και θρύψαλα, ενώ οι αποδείξεις πετάχτηκαν στα σκουπίδια.

ΥΓ. Η εισαγγελέας Οικονόμου είναι αυτή που στη δίκη σε πρώτο βαθμό του Τάσου Θεοφίλου είχε προτείνει την καταδίκη του σύμφωνα με το κατηγορητήριο κι ας μην υπήρχαν αποδείξεις. Ως γνωστόν, στο δεύτερο βαθμό ο Θεοφίλου αθωώθηκε πανηγυρικά. Κάντε τη σύγκριση των δύο υποθέσεων και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.
Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019