Τρίτη 04 Αυγούστου 2020 | 03:11

ΕπικαιρότηταPointer

Δίκη ΧΑ: Προκλητική αγόρευση της εισαγγελέα

Με μια προκλητική αγόρευση, που ξεκίνησε σήμερα το πρωί, η εισαγγελέας της έδρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Αδαμαντία Οικονόμου απαλλάσσει το νεοναζιστικό μόρφωμα και την ηγεσία του από τα εγκλήματα που οργάνωσε και διέπραξε μέσω των ταγμάτων εφόδου.
 
Ξεκινώντας με την υπόθεση της στοχευμένης δολοφονίας του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, η εισαγγελέας αποφάνθηκε ότι ο Ρουπακιάς έδρασε μόνος του και όχι εκτελώντας εντολές του φίρερ και της ηγεσίας της ΧΑ! Πέταξε, με άλλα λόγια, στα σκουπίδια όλο το αποδεικτικό υλικό που παρουσιάστηκε κατά την πολύχρονη ακροαματική διαδικασία της δίκης, από το οποίο αποδεικνυόταν καθαρά ότι ο Παύλος Φύσσας ήταν στοχευμένος, ότι τον έψαχναν και μόλις τον βρήκαν έστειλαν το τάγμα εφόδου της Νίκαιας να τον χτυπήσει, με τον Ρουπακιά να προσέρχεται και εν ψυχρώ να τον μαχαιρώνει.
 
Με βάση το σόφισμα ότι ο Ρουπακιάς έδρασε μόνος του, η εισαγγελέας πρότεινε: 
  • Την αθώωση των 17 χρυσαυγιτών του τάγματος εφόδου από την κατηγορία της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία. Δεν γνώριζαν, είπε, τον ανθρωποκτόνο δόλο του Ρουπακιά.
  • Την αθώωση του Καζαντζόγλου από την κατηγορία της άμεσης συνέργειας (ήταν αυτός που προσήλθε με το αυτοκίνητό του μαζί με τον Ρουπακιά). Για να προτείνει την αθώωση του Καζαντζόγλου, η εισαγγελέας στηρίχτηκε στις νέες ποινικές διατάξεις, που ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. 
Η αγόρευση της εισαγγελέα συνεχίζεται. Θα σας κρατάμε ενήμερους για κάθε σημαντικό.
 
 
Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019