Τρίτη 04 Αυγούστου 2020 | 03:21

ΕπικαιρότηταPointer

Σε απεργία πείνας ο Κώστας Σακκάς

Απεργία πείνας ξεκίνησε από την περασμένη Δευτέρα (16 Δεκέμβρη) ο Κώστας Σακκάς, διεκδικώντας το δικαίωμά του στα μεροκάματα της φυλακής, όπως κάθε κρατούμενος, και αντιπαλεύοντας το καθεστώς εξαίρεσης που του έχει επιβληθεί. Στη δήλωσή του ο Κ. Σακκάς αναφέρει:
 
«Στους 6 μήνες που βρίσκομαι στις φυλακές Κορυδαλλού για δικαστικές υποχρεώσεις, μου έχει επιβληθεί ένα άτυπο καθεστώς εξαίρεσης, στερώντας μου το δικαίωμα στα ευεργετικά ημερομίσθια, αποκλείοντάς με από τα εκπαιδευτικά προγράμματα, απαγορεύοντάς μου να συμμετέχω σε οποιαδήποτε δραστηριότητα λαμβάνει χώρα στο εσωτερικό της φυλακής και η οποία μπορεί να λειτουργήσει επιβοηθητικά για την ποινική μου κατάσταση. Μου επιβάλλεται ουσιαστικά άτυπα μια πρώτη ποινή πριν ακόμα ακούσω την ετυμηγορία των δικαστών.
 
Απο σήμερα 16/12 ξεκινάω απεργία πείνας με αίτημα να σπάσει το καθεστώς εξαίρεσης στο οποίο βρίσκομαι.
 
Καμία εξαίρεση για κανέναν κρατούμενο από αυτά που στο παρελθόν έχουμε κερδίσει με αγώνες.
 
ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΚΚΑΣ
 
16/12, Φυλακές Κορυδαλλού».
 
Τον Κ. Σακκά τον έχουν προφυλακίσει για υπόθεση ληστείας, όμως δεν τον αντιμετωπίζουν ως κρατούμενο «του κοινού ποινικού δικαίου». Με τη γνωστή εκδικητικότητα που χαρακτηρίζει τους διωκτικούς μηχανισμούς (οι οποίοι πλέον βρίσκονται υπό ενιαία διοίκηση, από την αστυνομία μέχρι τις φυλακές), εφαρμόζουν και σ' αυτόν ένα καθεστώς εξαίρεσης. Προς τιμήν του, αγωνίζεται για την κατάργησή του και έχει την αλληλεγγύη μας.
 
Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019