Δευτέρα 03 Αυγούστου 2020 | 23:43

ΕπικαιρότηταPointer

Χεβρώνα, Παλαιστίνη: Αντίσταση στην επέκταση του σιωνιστικού εποικισμού

Ο ισραηλινός στρατός κατοχής ανακοίνωσε στις δημοτικές αρχές της Χεβρώνας στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, πως είτε θα δεχτούν την κατεδάφιση της παλιάς αγοράς στην οδό Σουχάντα του ιστορικού κέντρου της πόλης, προκειμένου να ανεγερθούν κατοικίες που θα στεγάσουν εβραίους εποίκους, είτε θα χάσουν οποιοδήποτε δικαίωμα πάνω στη συγκεκριμένη έκταση!
 
Η απόφαση των σιωνιστών να επεκτείνουν τους εποικισμούς στην καρδιά της Χεβρώνας γνωστοποιήθηκε στη δημοτική αρχή με εγκύκλιο που της έστειλε ο γνωστός ακροδεξιός Ναφταλί Μπενέτ, ο οποίος εκτελεί χρέη υπηρεσιακού υπουργού Αμυνας μέχρι τη διεξαγωγή νέων εκλογών στο Ισραήλ και τη συγκρότηση κυβέρνησης, ενώ καμία έκπληξη δεν προκαλεί το γεγονός ότι η πατρότητα του σχεδίου για την επέκταση των εποικισμών στην πόλη ανήκει στον Αβιγκόρ Λίμπερμαν, ο οποίος δε χρειάζεται συστάσεις.
 
Η αγορά της οδού Σουχάντα κηρύχτηκε κλειστή στρατιωτική ζώνη από τον ισραηλινό στρατό το 1994, μετά τη «σφαγή του τζαμιού Αλ Ιμπραχίμι», όταν ο φασίστας εβραίος έποικος Μπαρούχ Γκολντστάιν  δολοφόνησε 29 παλαιστίνιους προσκυνητές. Εκτοτε, η πρόσβαση στη συγκεκριμένη περιοχή επιτρέπεται μόνο στους έποικους. Στην καρδιά της πόλης ζουν περίπου 800 έποικοι, υπό την προστασία του ισραηλινού στρατού, ανάμεσα σε 30.000 Παλαίστινιους! Ο συνολικός πληθυσμός της πόλης φτάνει τις 200.000. Προκειμένου οι σιωνιστές να επιβάλουν την προκλητική παρουσία 800 εποίκων στην πόλη, ο ισραηλινός στρατός έχει δεσμεύσει ολόκληρους δρόμους και περιοχές, απαγορεύοντας στους Παλαιστίνιους την κυκλοφορία σ’ αυτές. Το σύνολο των εβραίων εποίκων στη Δυτική Οχθη φτάνει τους 600.000.
 
Η απόφαση των σιωνιστών να επεκτείνουν τους εποικισμούς στην πόλη, έπεται της προκλητικής απόφασης των Αμερικάνων να αναγνωρίσουν ως νόμιμους το σύνολο των εβραϊκών εποικισμών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.
 
Η απάντηση της δημοτικής αρχής της Χεβρώνα ήταν να κηρύξει γενική απεργία τη Δευτέρα 9 Δεκέμβρη, ενώ στις διαδηλώσεις που έγιναν δεν έλειψαν οι συγκρούσεις μεταξύ παλαιστίνιων νεολαιών και του ισραηλινού στρατού κατοχής.
 
Οι σιωνιστές ασκούν μια ιδιαίτερα βίαιη πολιτική εποικισμού της πόλης, παρέχοντας πλήρη κάλυψη στους εποίκους για να αλωνίζουν στην πόλη και να τρομοκρατούν τους Παλαιστίνιους. Πολλοί παλαιστίνιοι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να οχυρώνουν τα σπίτια τους προκειμένου να προστατευτούν από την επιθετικότητα των εποίκων και του ισραηλινού στρατού. Δεν είναι λίγες οι φορές, όμως, που οι παλαιστίνιοι νεολαίοι έχουν σηκώσει το γάντι της σιωνιστικής καταστολής και έχουν δώσει γερά μαθήματα στους εποίκους και τον ισραηλινό στρατό κατοχής.
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019