Δευτέρα 03 Αυγούστου 2020 | 23:46

ΕπικαιρότηταPointer

ΠροβοκατορίσκοιΞαφνικά, σήμερα το πρωί, εμφανίστηκε στις ιστοσελίδες του αστικού Τύπου πανομοιότυπο «ρεπορτάζ» σχετικά με την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα, γεμάτο από σκόπιμη παραπληροφόρηση. Ας βάλουμε, λοιπόν, τα πράγματα στη θέση τους.

-       Πράγματι, ο Δ. Κουφοντίνας προσέφυγε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, ως έχει δικαίωμα, ενάντια στην κατά πλειοψηφία απόφαση του Συμβουλίου Φυλακής, που δεν ενέκρινε το δικαίωμά του στην άδεια. Δεν έχει, βέβαια, καμιά αμφιβολία για την τύχη της προσφυγής του. Απλά θυμίζει στους δικαστές την αναιρετική απόφαση του αρμόδιου Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, που την έχουν γράψει εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

-       Δεν είναι αλήθεια ότι ο Κουφοντίνας ζήτησε «εορταστική άδεια εννέα ημερών», όπως γράφουν τα πανομοιότυπα ρεπορτάζ. Ο Κουφοντίνας ζήτησε την κανονική άδεια που δικαιούται, όπως κάθε κρατούμενος. Αντιλαμβανόμαστε τι εξυπηρετούσε η αναφορά σε «εορταστική άδεια». Προσφέρεται για τρομοϋστερικά ξερατά.

-       Είναι ψέμα ότι ο Δ. Κουφοντίνας δεν έχει πάρει καμιά άδεια από όταν μεταφέρθηκε στις φυλακές της Κασσαβέτειας. Από τις έξι συνολικά άδειες που έχει πάρει, οι τρεις ήταν από την Κασσαβέτεια και εγκρίθηκαν από τρεις διαφορετικούς εισαγγελείς. Ο τέταρτος, «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος», έθεσε βέτο, έγιναν τα γνωστά δικαστικά τερατουργήματα και έκτοτε κόπηκαν οι άδειες, καθεστώς που συνεχίζεται, παρά την απόφαση του Αρείου Πάγου, που παρενεβλήθη, όταν ο Δ. Κουφοντίνας πραγματοποιούσε μια ακόμα σκληρή απεργία πείνας (αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

Και αυτό το ψέμα είναι εύλογο για τους οπαδούς του ρεβανσισμού και του καθεστώτος εξαίρεσης. Αφήνουν να αιωρείται ότι τάχα ο Κουφοντίνας έπαιρνε χαριστικά άδειες όσο βρισκόταν στον Κορυδαλλό, όμως με το που μεταφέρθηκε στο Βόλο, εισαγγελείς και δικαστές άσκησαν… ευσυνείδητα τα καθήκοντά τους και του έκοψαν τις άδειες.

Με τη «νέα κατάσταση», με τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό και με τον Χρυσοχοΐδη αρμόδιο και για την κατ’ ευφημισμόν σωφρονιστική πολιτική, τα πράγματα έγιναν πιο… απλά. Ακόμα και υπηρεσιακοί παράγοντες φτύνουν τις προηγούμενες απόψεις και την προηγούμενη στάση τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ευμένεια της νέας πολιτικής ηγεσίας (αναλυτικά δείτε εδώ).
Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019