Δευτέρα 03 Αυγούστου 2020 | 23:41

ΕπικαιρότηταPointer

Νομιμοποιούν τους σιωνιστές εποίκους οι Αμερικάνοι!«Η βία των εποίκων (και ορισμένες φορές άλλων ισραηλινών πολιτών) εναντίον των Παλαιστίνιων έχει εδώ και καιρό γίνει μέρος της καθημερινής ζωής της Κατοχής στη Δυτική Οχθη. Αυτές οι ενέργειες περιλαμβάνουν από το μπλοκάρισμα δρόμων, λιθοβολισμούς σε αυτοκίνητα και σπίτια, επιδρομές σε χωριά και αγροκτήματα, πυρπόληση δασών και ξεριζώματα ελαιόδεντρων και καταστροφές σε φυτείες και ιδιοκτησίες, μέχρι ορισμένες φορές την εκτόξευση κοκτέιλ Μολότοφ ή τη χρήση πραγματικών πυρών. Με το πέρασμα των χρόνων, αυτή η εκτεταμένη βία κατά των Παλαιστίνιων έχει οδηγήσει σε θανάσιμους τραυματισμούς και ακρωτηριασμούς όπως και σε καταστροφές περιουσίας και γης».
 
Ασφαλώς, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο «ξέχασε» τα παραπάνω, που δεν προέρχονται από κάποια παλαιστινιακή οργάνωση, αλλά από την ισραηλινή B’Tselem που δραστηριοποιείται από το 1989, και περιέχονται σε παλαιότερο άρθρο με τίτλο «Βία εποίκων: Απουσία εφαρμογής του νόμου» (βλ. https://www.btselem.org/settler_violence). «Ξέχασε» επίσης και την απόφαση του ίδιου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ το 1978, σύμφωνα με την οποία οι εποικισμοί είναι παράνομοι!
 
Η ανακοίνωση την περασμένη Δευτέρα, ότι οι ΗΠΑ παύουν να θεωρούν τους εβραϊκούς εποικισμούς, που έχουν κατακλύσει τις παλαιστινιακές περιοχές της Δυτικής Οχθης ξεπηδώντας σαν τα μανιτάρια μετά τη βροχή, ως «παραβίαση της διεθνούς νομοθεσίας», ήταν το επόμενο βήμα της κυβέρνησης Τραμπ στο δρόμο προς την πλήρη ευθυγράμμιση με τις σιωνιστικές απαιτήσεις. Οχι ότι η κυβέρνηση Ομπάμα ήταν… αντισιωνιστική, αλλά κρατούσε κάπως τα προσχήματα. Τώρα, μετά από την απόφαση για μεταφορά της αμερικάνικης πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, η αναγνώριση (ντε γιούρε, γιατί ντε φάκτο υπάρχει χρόνια τώρα) των ισραηλινών εποικισμών ολοκληρώνει αυτή την προσέγγιση.
 
Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ, βλέποντας ότι οι «ειρηνευτικές» παγίδες που έστησαν στον παλαιστινιακό λαό δεν περπατούν, αποφάσισαν να ταυτιστούν πλέον με το χωροφύλακά τους στη Μέση Ανατολή, κανοντάς του όλα τα χατίρια. Ομως, τα τρία εκατομμύρια Παλαιστίνιοι της Δυτικής Οχθης δε συμβιβάζονται με ένα καθεστώς πολιτών δεύτερης κατηγορίας για χάρη πάνω από μισό εκατομμύριο εποίκων.
 
Αν όμως ο Τραμπ, ο Πομπέο και η παρέα τους νομίζουν ότι έτσι καθαρίζουν με τον παλαιστινιακό αγώνα, είναι βαθιά γελασμένοι. Οι έποικοι, αναπόσπαστο στοιχείο της Κατοχής, θα είναι πάντοτε μισητοί στον παλαιστινιακό λαό, ο οποίος τους θεωρεί εχθρούς και πολεμικούς στόχους.
 
Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019