Δευτέρα 03 Αυγούστου 2020 | 23:11

ΕπικαιρότηταPointer

MAT, ασφαλίτες και «κοριοί» στην ημερήσια διάταξη

Small_img_34299
Μια ολόκληρη διμοιρία ΜΑΤ  έσπευσε για να προσφέρει προστασία σε δυο ασφαλίτες που απομάκρυναν αυτοκίνητο με μικροκάμερα στον καθρέφτη, η οποία κατέγραφε ποιος έμπαινε και ποιος έβγαινε από τα γραφεία της «Ταξικής Αντεπίθεσης» στα Εξάρχεια. Το αυτοκίνητο με την μικροκάμερα στον καθρέφτη φωτογραφίστηκε και η επιχείρηση απομάκρυνσής του από ΜΑΤ και ασφαλίτες βιντεοσκοπήθηκε, όχι μόνο από μέλη της «Ταξικής Αντεπίθεσης», αλλά και από δημοσιογράφο της ΕφΣυν, που είχε κληθεί γι' αυτό το σκοπό.
 
Ιδού πως περιγράφει τα γεγονότα η «Ταξική Αντεπίθεση» σε ανακοίνωσή της: «Τη Δευτέρα 18/11/2019, κατά τη διάρκεια συνέλευσης της ομάδας μας στον πολιτικό χώρο Αραχώβης 42, εντοπίσαμε σταθμευμένο όχημα μάρκας Opel Corsa χρώματος λαχανί απέναντι από τον πολιτικό μας χώρο, στο οποίο υπήρχε μια κάμερα διακριτικά τοποθετημένη και στραμμένη πρός την είσοδο του χώρου μας.
 
Από την πρώτη στιγμή ήταν σαφές για εμάς ότι η κάμερα στόχευε στη χαρτογράφηση όσων συμμετέχουν στο πολιτικό μας εγχείρημα αλλά και στο φακέλωμα συλλογικοτήτων που συστεγάζονται στον χώρο μας όπως και όσων παρακολουθούν και συμμετέχουν στις δημόσιες πολιτικές μας εκδηλώσεις και βιβλιοπαρουσιάσεις. (…)
 
Με το τέλος της συνέλευσης, λοιπόν, βγαίνοντας από τον χώρο μας εντοπίσαμε τον οδηγό του οχήματος να ξεπαρκάρει και να απομακρύνεται και από πίσω άλλο όχημα μάρκας Ρolo λευκού χρώματος με Α.Κ. ΖΥΑ 3392 να περιμένει να παρκάρει ξανά, προφανώς για να μην χάσει την θέση πάρκινγκ με θέα τα γραφεία μας.
 
Αφού μέλος της συλλογικότητάς μας ακολούθησε τον αστυνόμο με το προσωπικό του όχημα, παρατήρησε ότι στάθμευσε έξω από το ok market στην οδό Μπενάκη. Εκεί, όπως διαπιστώθηκε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, επιβιβάστηκε ο συνάδελφός του, αφού πρώτα πάρκαρε το νέο αυτοκίνητο της παρακολούθησης.
 
Αφού συζητήσαμε συλλογικά, επιλέξαμε να κινηθούμε με τον εξής τρόπο: αφού εντοπίσαμε τη νέα κάμερα στο αυτοκίνητο που στόχευε τα γραφεία μας, φωτογραφίσαμε το όχημα και την κάμερα στο εσωτερικό του. Ειδοποιήσαμε άμεσα δικηγόρο και δημοσιογράφο να σπεύσουν στον πολιτικό μας χώρο, ενώ την ίδια στιγμή διμοιρίες κινητοποιούνταν και κατέβαιναν την οδό Αραχώβης για να περιφρουρήσουν το αυτοκίνητο, αλλά και να διώξουν τους συντρόφους που φωτογράφιζαν το όχημα. Ενώ από τους ασυρμάτους της διμοιρίας ακούγονταν ξεκάθαρα οι υποδείξεις ότι πρόκειται για όχημα της υπηρεσίας τους.
 
Τότε συνέβη το εξής ευτράπελο.
 
Οι δύο οδηγοί της “αντί“ τρομοκρατικής υπηρεσίας, φορώντας ο ένας κουκούλα και ο άλλος κρύβοντας με τα χέρια το πρόσωπό του, κάνοντας ένα ελαφρύ τζόκινγκ δίπλα από τη διμοιρία των ΜΑΤ που τους προστάτευε, επανήλθαν στον τόπο του “εγκλήματος“, μπήκαν μέσα στο όχημα και έφυγαν άρον άρον, υπό τις αποδοκιμασίες μελών της συλλογικότητάς μας και συντρόφων -ισσών που βρέθηκαν στο σημείο εκέινη τη στιγμή εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους».
 
Είχε προηγηθεί ανακάλυψη συσκευών γεωεντοπισμού (μικρά GPS εφοδιασμένα με κάρτα SIM, μέσω της οποίας μεταδίδεται συνεχώς το στίγμα ενός οχήματος) σε μοτοσικλέτες μελών της ίδιας συλλογικότητας, αλλά και τον περασμένο Ιούλη στο αυτοκίνητο του πανεπιστημιακού και μέλους του «Δικτύου» Τάκη Πολίτη (ο «κοριός» ανακαλύφθηκε στο συνεργείο που πήγε το αυτοκίνητό του για σέρβις).
 
Προτού τα μέλη της «Ταξικής Αντεπίθεσης» ανακαλύψουν τα ασφαλίτικα με τις μικροκάμερες στον καθρέφτη, που παρακολουθούσαν τα γραφεία τους, υπηρεσιακοί παράγοντες του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ άφηναν σε δημοσιογράφο της ΕφΣυν υπόνοιες ότι  τις δουλειές με τους «κοριούς» στις μηχανές τις κάνουν κλιμάκια της ΕΥΠ/ΚΥΠ. Στη συνέχεια, όταν το θέμα πήρε έκταση (υπήρξε και ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ), έλεγαν στην εφημερίδα ότι πιθανόν να πρόκειται για παρακολούθηση από… ιδιώτες, γιατί αυτά τα μηχανήματα μπορεί ο καθένας να τα βρει στο εμπόριο, ενώ οι κρατικές υπηρεσίες χρησιμοποιούν… πιο επαγγελματικά συστήματα. Ετσι, όταν έγινε το επεισόδιο με τα αυτοκίνητα με τις μικροκάμερες, όλη η ψευδολογία των μπάτσων διαψεύστηκε.
 
Κι ύστερα, ήρθε η επιβεβαίωση από τον ίδιο τον Χρυσοχοΐδη, με μια μακροσκελή ανακοίνωση, η οποία ξεκινάει με καταγγελίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ (λες και το ασφαλιταριό παρακολουθούσε τα γραφεία ή μέλη του ΣΥΡΙΖΑ), συνεχίζει με παράθεση των… μεγάλων επιτυχιών που έχει η Αστυνομία επί των ημερών του και καταλήγει: «Η Αθήνα δεν κάηκε. Οι τρομοκράτες συλλαμβάνονται. Η εποχή της ανοχής της βίας τέλειωσε. Η εποχή της ανασφάλειας θα τελειώσει. Και στα Εξάρχεια, δυστυχώς ακόμη, μέχρι το άβατο να γίνει γειτονιά, τα ΜΑΤ θα υπάρχουν, η αστυνομία θα περιπολεί, και με πολιτικά και με συμβατικές πινακίδες. Η αστυνομία έχει αποστολή και νομιμότητα. Οι μολότοφ, οι πέτρες στις ταράτσες και οι παράνομες καταλήψεις ούτε νομιμότητα έχουν, ούτε πολιτική κάλυψη θα έπρεπε να έχουν από δημοκρατικό κόμμα». Μ' άλλα λόγια, ο Χρυσοχοΐδης λέει στον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν πρέπει να διαμαρτύρεται για την απροκάλυπτη μπατσοκρατία, γιατί αυτή είναι απαραίτητη για να παταχθεί η «ανομία».
 
Θα ξεπεράσουμε το γεγονός ότι ο Χρυσοχοΐδης, σώγαμπρος στη Δεξιά, επιδεικνύει τον υπερβάλλοντα ζήλο του γενίτσαρου, επειδή ακούστηκαν εσωκομματικές μουρμούρες σε βάρος του απ' αφορμή τους χειρισμούς του για το Προσφυγικό (που τελικά του το πήρε ο Κούλης και το έδωσε στον απόστρατο Στεφανή). Θα ξεπεράσουμε και την τοποθέτηση του ζητήματος στη βάση της νομιμότητας. Είμαστε σίγουροι ότι οι ασφαλίτες έβαλαν τους κοριούς και τα αυτοκίνητα με τις μικροκάμερες χωρίς να έχουν κάποια εισαγγελική άδεια. Το συνηθίζουν αυτό, όντας σίγουροι ότι κανένας δε θα τους ενοχλήσει, ότι έχουν πλήρη ασυλία. Είναι πανεύκολο, άλλωστε, να βρεθεί σε ποιους ανήκουν οι κάρτες SIM (συγκεκριμένης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας), που ήταν τοποθετημένες στις συσκευές γεωεντοπισμού που βρήκαν στις μοτοσικλέτες τους μέλη της «Ταξικής Αντεπίθεσης» και στο αυτοκίνητό του ο Τ. Πολίτης. Μπορεί να βγάλουν εκ των υστέρων εισαγγελικές άδειες, μπορεί από εδώ και πέρα να κάνουν τις παρακολουθήσεις με άδεια. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα επί της ουσίας.
 
Η ουσία είναι ότι πλέον, με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο, στήνουν έναν εκτεταμένο μηχανισμό χαφιεδισμού και παρακολουθήσεων που στοχεύει μαχητικά κομμάτια της κοινωνίας, με σκοπό να χρησιμοποιήσουν την αποδοχή της μπατσοκρατίας -στο όνομα της «ασφάλειας» έναντι ενός ανύπαρκτου εχθρού- ως μηχανισμό καθυπόταξης της εργαζόμενης κοινωνίας και της νεολαίας της. Το άπλωμα της καταστολής, η απροκάλυπτη δράση των ασφαλίτικων μηχανισμών στρέφεται ενάντια σε λίγους με σκοπό να τρομοκρατήσει τους πολλούς. Να δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής αδράνειας, ώστε να μην υπάρξει αναζωογόνηση και ανασυγκρότηση του κινήματος αντίστασης ενάντια στη βαρβαρότητα που εξακολουθεί να τσαλαπατά σαν οδοστρωτήρας εργασιακά και κοινωνικά δικαώματα. Γι' αυτό και δεν πρέπει ν' αφήσουμε να περάσουν «στο ντούκου» τέτοια φαινόμενα. Δεν αφορούν «κάποιους», μας αφορούν όλους.
 
ΥΓ. Ο «κοριός» στο αυτοκίνητο του Τάκη Πολίτη βρέθηκε στις 15 Ιούλη του 2019. Είναι άγνωστο πότε τοποθετήθηκε, όμως είναι βέβαιο ότι αυτό έγινε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αλλωστε, οι σκοτεινοί μηχανισμοί των μυστικών υπηρεσιών έχουν συνέχεια. Πείραξε, μήπως, ο ΣΥΡΙΖΑ τον Χαρδαλιά που έστησε τη σκευωρία σε βάρος του Τάσου Θεοφίλου; Ο Θεοφίλου αθωώθηκε από το Πενταμελές Εφετείο (αφού προηγουμένως πέρασε μια πρωτοφανή ταλαιπωρία, ο ίδιος με μακρά φυλάκιση, η οικογένειά του, οι φίλοι και σύντροφοί του) και ο Χαρδαλιάς παρέμεινε ακλόνητος στη θέση του, πήρε γαλόνια και έγινε διοικητής της Αντιτρομοκρατικής. Ας σταματήσει, λοιπόν, τη σπέκουλα ο ΣΥΡΙΖΑ. Ας βρει άλλα πεδία για να βγάλει αντιπολιτευτική υπεραξία. Από την άλλη, το γεγονός ότι και επί ΣΥΡΙΖΑ γίνονταν τα ίδια (με μεγαλύτερη προσοχή ενδεχομένως) και τότε η ΕφΣυν είχε πάθει αφωνία, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως ελαφρυντικό για την αχαλίνωτη μπατσοκρατία της ΝΔ.
Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019