Σάββατο 06 Ιουνίου 2020 | 19:47

ΕπικαιρότηταPointer

Ο φιρερίσκος εμφανίστηκε σαν κότα, αλλά δεν κατάφερε να πείσει

Small_img_34194
Mερικές δεκάδες χρυσαυγίτες, πετάχτηκαν σαν ελατήρια όρθιοι και στάθηκαν προσοχή μόλις μπήκε στη δικαστική αίθουσα για να απολογηθεί ο φίρερ Μιχαλολιάκος (δείτε τη φωτογραφία). Παρέμειναν «κλαρίνο» μέχρι ο φίρερ να καθήσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου. Διέψευσαν έτσι τον ίδιο τον Μιχαλολιάκο, ο οποίος απολογούμενος στον ανακριτή είχε πει ότι το «εγέρθητω» του Καιάδα ήταν ένα… μεμονωμένο και ατυχές συμβάν!
 
Γεμάτη από τέτοιες αντιφάσεις ήταν η απολογία του φίρερ, ο οποίος εμφανίστηκε και ενώπιον του δικαστηρίου όπως είχε εμφανιστεί και στην ανάκριση: ως κότα λειράτη. Ως ένα θρασύδειλο ανθρωπάκι που προσπαθεί να σώσει το τομάρι του, αδιαφορώντας όχι μόνο για τα μέλη των ταγμάτων εφόδου, αλλά ακόμα και για τους πιο στενούς του συνεργάτες στον ηγετικό πυρήνα του νεοναζιστικού μορφώματος, τους οποίους «έκαψε» κατά το κοινώς λεγόμενο.
 
Την ώρα που ο φιρερίσκος άρχιζε την απολογία του, δημοσιεύαμε στην ιστοσελίδα μας την ανάλυση που ακολουθεί (δείτε εδώ). Με την απολογία του μας δικαίωσε πλήρως. Συμπληρωματικά μόνο κρίνουμε σκόπιμο να αναφερθούμε σε μερικά ζητήματα, απόρροια της διαχρονικά μόνιμης τακτικής του Μιχαλολιάκου, όταν απειλείται από τη Δαμόκλειο σπάθη της αστικής Δικαιοσύνης για την εγκληματική νεοναζιστική του δράση, να βγάζει την ουρά του απ΄ εξω, ρίχνοντας τους «συναγωνιστές του» στα σκυλιά. 
  • Οπως γράψαμε αναλυτικά, αποδείχτηκε πέραν κάθε αμφιβολίας ότι το Καταστατικό και το έγγραφο «Πρωτεσίλαος» είναι γνήσια έγγραφα της ΧΑ, τα οποία διαπερνούν σαν κόκκινη κλωστή ο εθνικοσοσιαλισμός και η Αρχή του Αρχηγού. Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μ. Λεπενιώτη υπέβαλε στον Μιχαλολιάκο πολλές ερωτήσεις γι’ αυτό το Καταστατικό και ιδιαίτερα για το ότι, ενώ ο δημοσιογράφος Δ. Ψαρράς δημοσίευσε δύο φορές σχετικά άρθρα στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», μία το 1990 και μία το 1998, δεν υπήρξε καμιά διάψευση στο περιοδικό της ΧΑ, κανένας ισχυρισμός περί πλαστότητας των εγγράφων, καμιά δήλωση ότι αυτά δεν αφορούν την ιδεολογία της ΧΑ. Οι απαντήσεις του φίρερ άγγιξαν τα όρια της γελοιότητας. Είπε ότι δεν ασχολήθηκαν μ’ αυτά τα πράγματα και ότι αν ασχολούνταν με αυτά που γράφονταν σε βάρος της ΧΑ θα έπρεπε να έχουν εκατό άτομα! 
  • Ο μάρτυρας υπεράσπισης του Μιχαλολιάκου Σπίνος έχει καταθέσει στο δικαστήριο ότι τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα είχε επικοινωνήσει μαζί του και ότι ο Μιχαλολιάκος ήξερε για τη δολοφονία. Ο φιρερίσκος, όμως, παρουσίασε και στο δικαστήριο το παραμύθι ότι για τη δολοφονία Φύσσα ενημερώθηκε τις πρωϊνές ώρες της 18ης Σεπτέμβρη του 2013! Για να απορρίψει, δε, την κατάθεση του μάρτυρά του και να ξεμπερδεύει, είπε ότι λέει ψέματα! Η πρόεδρος του επισήμανε, πως όταν προτείνουμε μέσω των συνηγόρων μας έναν άνθρωπο ως μάρτυρα υπεράσπισης, σημαίνει ότι τον εμπιστευόμαστε. 
  • Η πρόεδρος τον ενημέρωσε, επίσης, ότι ξημερώματα της 18ης Σεπτέμβρη του 2013 υπάρχει μία κλήση προς αυτόν από τον Λαγό και μία κλήση δική του προς τον Λαγό, γύρω στη μία παρά είκοσι τη νύχτα, και πως ο Λαγός γνώριζε για το συμβάν. Ο Μιχαλολιάκος ισχυρίστηκε ότι δεν το ξέρει, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Λαγός δήθεν δεν τον ενημέρωσε! 
  • Ο Λαγός στην απολογία του στο δικαστήριο ανέφερε ότι το πρωί της 18ης Σεπτέμβρη του 2013, ως υπεύθυνος ασφαλείας του Αρχηγού Μιχαλολιάκου, επικοινώνησε μαζί του και στη συνέχεια τον πήρε από το σπίτι του και πήγαν στα κεντρικά γραφεία της ΧΑ. Οταν ο φίρερ ρωτήθηκε από την πρόεδρο πού πήγε το πρωί και αν ήταν μαζί του ο Λαγός, απάντησε ότι πήγε στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή και ότι δε θυμάται αν ήταν μαζί του ο Λαγός! Ούτε κλεφτοκοτάς που πιάνεται με την κότα στα χέρια δε λέει τέτοιες χοντράδες για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. 
  • Ο φίρερ είπε αυτό το χοντρό ψέμα, γιατί ξέρει καλά ότι υπάρχει αποδεικτικό υλικό. Είναι ο κωδικός 8894 των συνομιλιών του Δεβελέκου με τον Λαγό. Ο Λαγός επικοινώνησε στις 14:57:10 της 18ης Σεπτέμβρη με τον Δεβελέκο, παρουσία του Μιχαλολιάκου και του Κασιδιάρη, και όλοι μαζί τον συμβούλεψαν, όταν τον καλέσουν στον ανακριτή, να πει ότι δε γνωρίζει τον Ρουπακιά. Οταν η πρόεδρος ρώτησε τον Μιχαλολιάκο αν ήταν σ’ αυτή την συνομιλία, αυτός αρχικά απάντησε «όχι» και στη συνέχεια ότι… μπορεί να ήταν!
Απάντησε έτσι, γιατί και απ΄ αυτή την συνομιλία επιβεβαιώνεται ότι όλοι τους γνώριζαν τον Ρουπακιά και τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτιζε στην εγκληματική συμμορία τους. Δε θα μπορούσαν, λοιπόν, να εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι ο Ρουπακιάς ήταν περαστικός από τη ΧΑ, η οποία δεν είχε καμία σχέση με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 
  • Εχουμε γράψει πολλές φορές για την όψιμη κατασκευή του Πατέλη και των υπόλοιπων κατηγορούμενων στελεχών της ΧΑ, ότι το τάγμα εφόδου της Νίκαιας βρέθηκε τυχαία στον τόπο της δολοφονίας του Φύσσα, επειδή –εντελώς συμπτωματικά- εκείνο το βράδυ είχαν ειδοποιηθεί νυχτάτικα να πάνε να μοιράσουν τρικ για μια συγκέντρωση που θα γινόταν δυο μέρες μετά στα γραφεία τους, με ομιλητές τον Μιχαλολιάκο και τον Λαγό. Επειδή αυτή η κατασκευή ήταν χοντροκομμένη και επειδή την είχαμε ξετινάξει μέχρι τελευταίου κόκκου, ο Μιχαλολιάκος αποφάσισε ν’ αλλάξει ρότα, πετώντας στα σκυλιά ολόκληρο το τάγμα εφόδου της Νίκαιας και τον Λαγό. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι δεν είχε αποφασίσει να γίνει η συγκέντρωση την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη του 2013! Προσπάθησε έτσι να βγάλει την ουρά του απέξω, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Λαγός και το τάγμα εφόδου της Νίκαιας κατασκεύασαν ένα ψεύτικο άλλοθι! 
  • Ο Μιχαλολιάκος ακολούθησε την τακτική της κοπτοραπτικής, που είχαν εφαρμόσει οι δικηγόροι υπερασπιστές του στη φάση των αναγνωστέων εγγράφων, προσπαθώντας να αποδείξει ότι η ΧΑ είναι ένα νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα που απεχθάνεται και καταδικάζει τη βία απ΄ όπου κι αν προέρχεται! Και μόνο αυτό δείχνει την απελπισία του. Γιατί το δικαστήριο έχει διαβάσει κείμενα και έχει παρακολουθήσει βίντεο που αποδεικνύουν το αντίθετο, χωρίς να καταλείπεται καμιά αμφιβολία για τον εγκληματικό χαρακτήρα και τη δολοφονική δράση μιας νεοναζιστικής συμμορίας, υπέρτατη Αρχή της οποίας ήταν ο φίρερ Μιχαλολιάκος, ελέγχοντας τους πάντες και τα πάντα.
Πέμπτη 07 Νοεμβρίου 2019