Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 | 06:40

ΕπικαιρότηταPointer

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Η Δίκη της ΧΑ μπαίνει στην τελική της φάση | ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗ & ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΟΛΩΝ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/11

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
29-10-2019
 
 
Η δίκη της νεοναζιαστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής πλησιάζει στο τέλος της.
 
Απομένουν οι απολογίες του Λαγού και του φίρερ Μιχαλολιάκου και μετά ο λόγος θα δοθεί στους εισαγγελείς, τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής και τους υπερασπιστές των νεοναζιστών για να κάνουν τις προτάσεις τους.
 
Εκτός απροόπτου, σε λίγους μήνες θα έχουμε απόφαση.
 
Μια απόφαση που κατά τη γνώμη μας είναι μονόδρομος: καταδίκη όλων των κατηγορούμενων νεοναζιστών σύμφωνα με το κατηγορητήριο, χωρίς κανένα ελαφρυντικό για κανέναν και εγκλεισμός τους στη φυλακή.
 
Παράλληλα, αποστολή του φακέλου της δικογραφίας στην Εισαγγελία Εφετών, προκειμένου να απαγγελθούν κατά του φίρερ και των πρώην βουλευτών κατηγορίες για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και στις απόπειρες δολοφονίας κατά των αιγύπτιων ψαράδων και των μελών και στελεχών του ΠΑΜΕ (ο νομικός χαρακτηρισμός είναι ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία και σε απόπειρες ανθρωποκτονίας). Πρόκειται για κατηγορίες που έπρεπε να τους είχαν απαγγελθεί εξαρχής, όμως μετά την ακροαματική διαδικασία αυτής της μεγάλης δίκης αποδείχτηκαν πέραν κάθε αμφιβολίας.
 
Για όλα τα παραπάνω και για όλα τα επίδικα της δίκης των νεοναζιστών σας καλούμε να συζητήσουμε την Παρασκευή 1 Νοέμβρη, στις 8μμ, στα γραφεία της Κόντρας (Αγαθουπόλεως 65).
 
Θα υπάρξει ενημέρωση από τους συντρόφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ στη δίκη της ΧΑ.

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019