Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 | 06:04

ΕπικαιρότηταPointer

Ντούρος εθνικοσοσιαλιστής με ενεργό ηγετικό ρόλο στην εγκληματική δράση ο υπαρχηγός του Φίρερ

Small_img_34096
Ο υπαρχηγός του φίρερ Χρήστος Παππάς εμφανίστηκε στο δικαστήριο με… νέο λουκ. Οχι όπως τον γνωρίσαμε τα προηγούμενα χρόνια, εντός και εκτός Βουλής, με το γνωστό κούρεμα και το μουστάκι, που παρέπεμπαν στο ίνδαλμά του, τον Αδόλφο Χίτλερ, αλλά με γενειάδα, διαφορετικό κούρεμα και μουστάκι, που παρέπεμπαν σε σεβάσμιο μεσήλικα λόγιο και όχι στον άγριο εθνικοσοσιαλιστή που ακόμα και φυσιογνωμικά παρέπεμπε στον Χίτλερ. Ηταν μια γελοία προσπάθεια να συμβολίσει με την εμφάνισή του τον ισχυρισμό του ότι δεν είχε καμία σχέση με την εγκληματική φασιστική βία που ασκούσαν τα τάγματα εφόδου της ΧΑ, φτάνοντας μέχρι το επίπεδο των ανθρωποκτονιών και της σωρείας αποπειρών ανθρωποκτονίας (μιλώντας με νομικούς όρους).
 

Μπούμερανγκ

 
Οπως και τα άλλα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου, ενός οργάνου που το διορίζει ο φίρερ και που χορεύει στο σκοπό του, ο Παππάς επανέλαβε ότι είναι αθώος και ότι η δίωξη είναι πολιτική. Για να στηρίξει αυτόν τον ισχυρισμό ο φιρερίσκος Νο 2 επικαλέστηκε το περιβόητο βίντεο Μπαλτάκου. Ομως, ο φίρερ Μιχαλολιάκος, στην προσπάθειά του να πείσει για την αυθεντικότητα του βίντεο Μπαλτάκου, έκανε το χοντρό λάθος να ομολογήσει (κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή, στις 4 Ιούνη του 2014, με θέμα την άρση της ασυλίας του) ότι γνωρίζει τον Μπαλτάκο από το 1973 στο εθνικιστικό κίνημα! Είπε συγκεκριμένα, μεταξύ πολλών άλλων:
 
«Υπάρχει και το βίντεο Μπαλτάκου… Εγώ γνωρίζω προσωπικά ότι αυτά που είπε ο Μπαλτάκος στον συναγωνιστή μου Κασιδιάρη είναι αληθινά, γιατί τα είχε πει και εμένα διά ζώσης. Τον Μπαλτάκο δεν τον ξέρει κανείς σας νωρίτερα απ’ ό,τι τον ξέρω εγώ. Εγώ γνώρισα τον Μπαλτάκο ως μαθητής σε εθνικιστικούς αγώνες το 1973 -το 1973- στο γραφείο της ΕΟΚΑ Β’ που αντιπροσώπευε τον Στρατηγό Γρίβα Διγενή και μετά στο εθνικιστικό κίνημα… Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι όποτε ήθελε να μου πει κάτι ο Τάκης Μπαλτάκος, για λόγους ασφαλείας, μου έλεγε να βγούμε στο μπαλκόνι, γιατί φοβόταν κοριούς και κάμερες. Αυτό, για να δούμε ποιανού τελικά είναι αυτό το βίντεο».
 
Ας αποκρυπτογραφήσουμε τα λεγόμενα του φίρερ. Καταρχάς, ομολογεί ότι γνωρίζεται με τον Μπαλτάκο από το 1973 (επί χούντας δηλαδή) μέσα από τους κόλπους του λεγόμενου εθνικιστικού κινήματος. Τότε ο φίρερ ήταν 16 και ο Μπαλτάκος 19 χρόνων. Ο όρος «εθνικιστικό κίνημα» χρησιμοποιείται στο δημόσιο λόγο από τους νεοναζιστές, επειδή ο όρος «εθνικοσοσιαλισμός» δεν «περπατάει» στην ελληνική κοινωνία, γιατί παραπέμπει στη γερμανική κατοχή.  Αυτό ομολογείται από τους ίδιους τους χρυσαυγίτες στο άρθρο «Εθνικιστές ή ναζιστές», που βρίσκεται στο Αναγνωστέο Εγγραφο 422 και δημοσιοποιήθηκε στις 6 Απρίλη του 2006.
 
Ο φίρερ λέει ότι και ο ίδιος είχε μιλήσει με τον Μπαλτάκο, ο οποίος του είπε τα ίδια που είπε στον Κασιδιάρη. Λέει ακόμα πως αν ήθελαν να πουν κάτι έβγαιναν στο μπαλκόνι του γραφείου Μπαλτάκου στη Βουλή, γιατί ο τελευταίος είχε πλήρη γνώση του τι συνέβαινε στη Βουλή και έπαιρνε τα μέτρα του για να μη διαρρεύσει τίποτα.
 
Αρα ο Μπαλτάκος, λόγω ιδεολογικής συγγένειας με τον φίρερ και τη ΧΑ, αποφάσισε να τους βοηθήσει, μετά τη δίωξη που είχε ασκηθεί εναντίον τους με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης (και όχι μόνο). Για να τη βοηθήσει, λοιπόν, ο Μπαλτάκος, άνοιξε μια συνομιλία με τον Κασιδιάρη εν γνώσει του ότι αυτός τη μαγνητοσκοπούσε. Ο Μπαλτάκος ήθελε να προκαλέσει σύγχυση στην ελληνική κοινωνία, ισχυριζόμενος ότι δήθεν αυτή η δίωξη είναι πολιτική και γι’ αυτό δεν μπορεί να δικαστούν ο φίρερ και τα μέλη της ΧΑ για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
 
Είναι προφανές, ότι για λόγους ιδεολογικής συγγένειας με τους νεοναζιστές της ΧΑ, ο Μπαλτάκος αποφάσισε να τους βοηθήσει σε αυτό το επίπεδο (και όχι στο επίπεδο της δικαστικής διερεύνησης και στη συνέχεια της διεξαγωγής της δίκης), ενισχύοντας (λόγω της θέσης που κατείχε, του πανίσχυρου γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά) τον ισχυρισμό τους ότι αυτή η δίωξη ασκήθηκε για να πλήξει εκλογικά τη ΧΑ που εκείνη την εποχή, με βάση τις φτιαγμένες δημοσκοπήσεις, είχε μεγάλη άνοδο.
 
Ετσι, το βίντεο Μπαλτάκου έγινε μπούμερανγκ σε βάρος των στελεχών, Μιχαλολιάκου, Παππά, Κασιδιάρη, Παναγιώταρου και σίας, που εξακολουθούν να κάνουν λόγο για πολιτική δίωξη.
 

Στα σκυλιά

 
Απολογούμενος στον ανακριτή Γεωργουλέα, στις 3 Οκτώβρη του 2013, μια ημέρα μετά την απολογία του φίρερ στον ίδιο ανακριτή, ο Παππάς συναγωνίστηκε τον κουμπάρο του φίρερ στην καταδίκη της βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται και της εγκληματικής δράσης των ταγμάτων εφόδου. Εφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι ο ίδιος δε γνωρίζει τα μέλη της ΧΑ που στελέχωναν τα τάγματα εφόδου, τα οποία διακρίνονταν για την αγριότητα στη δράση τους. Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από την απολογία του:
 
«Οπως βαθιά πεποίθεση δική μου είναι, τόσο λόγω πολιτικής όσο και θρησκευτικής πίστης, ότι σε ένα σύγχρονο ευνομούμενο κράτος, η βία πρέπει να είναι καταδικαστέα από όλους… Οσον αφορά στα περιστατικά και στα άτομα που αναφέρονται στις δικογραφίες του κατηγορητηρίου, αγνοώ τα περιστατικά, δεν έχω σχέση με αυτά δεν γνωρίζω τα σε αυτά εμπλεκόμενα άτομα» (η έμφαση δική μας).
 
Ο ντούρος εθνικοσοσιαλιστής εμφανίστηκε σαν καλός χριστιανός και καταδίκασε τη βία «απ’ όπου κι αν προέρχεται», ενώ δεν παρέλειψε να επαναλάβει και στο δικαστήριο ότι δήθεν ήταν και είναι αντίθετος στις παράνομες πράξεις και συμπεριφορές και ότι δεν μπορεί να μιλήσει για ανθρώπους που δεν τους έχει γνωρίσει ποτέ. Εκτιμούμε ότι ο Παππάς καταδίκασε φραστικά, τόσο στον ανακριτή όσο και στο δικαστήριο, όλη την εγκληματική δράση της ΧΑ και έριξε στα σκυλιά όλους τους χρυσαυγίτες φυσικούς αυτουργούς στις δολοφονίες και στις απόπειρες δολοφονιών, όχι γιατί πιστεύει ότι με τέτοιες κωλουτούμπες μπορεί να σώσει την παρτίδα και να αθωωθεί, αλλά γιατί θέλει να χτίσει το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη (άρθρο 84 παράγραφος 2ε ΚΠΔ).
 
Ο φίρερ προχώρησε ακόμη παραπέρα. Υποχρέωσε όλους τους κατηγορούμενους, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία εμφανίστηκαν στις απολογίες τους ως αμετανόητοι χρυσαυγίτες, να δηλώσουν ότι δεν είναι μέλη της ΧΑ! Προφανώς για να προβάλει τον υπερασπιστικό ισχυρισμό, ότι αυτός δεν μπορεί να ευθύνεται για πράξεις ποινικά κολάσιμες από υποστηρικτές του κόμματός του.
 

Δεξί χέρι του φίρερ

 
Ο Παππάς ισχυρίστηκε ότι είχε δράση ως μέλος της ΧΑ από το 1983 μέχρι το 1997 που μετακόμισε στα Γιάννενα, και μετά από τις 6 Μάη του 2012 μέχρι σήμερα. Δήλωσε, επίσης, ότι «εκλέχθηκε» στην ΚΕ και στο ΠΣ το 2013 και ότι η δράση του εξαντλούνταν στο πλούσιο κοινοβουλευτικό του έργο. Τα γεγονότα φυσικά τον διαψεύδουν και αποδεικνύουν ότι μετά τον Μάη του 2012 δεν είχε μόνο κοινοβουλευτική δράση, αλλά αρχηγική συμμετοχή σε διάφορες παράνομες δράσεις της ΧΑ. Και βέβαια, ότι γνώριζε πολύ καλά τα μέλη της ΧΑ που στελέχωναν τα τάγματα εφόδου.
 
Ο Παππάς δεν πήρε απλά μέρος σε πολλές παράνομες ενέργειες της ΧΑ, όπως στην Κόρινθο, στο θέατρο Χυτήριο, στην Κακαβιά και αλλού. Επαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο που απόρρεε από τό ότι ήταν το δεξί χέρι του φίρερ. Σ’ αυτό οφειλόταν ο πρωταγωνιστικός του ρόλος και όχι στο πότε τοποθετήθηκε στην ΚΕ και στο ΠΣ, που ήταν «όργανα» επιλεγόμενα και πλήρως ελεγχόμενα από τον φίρερ.
 
Είπε ότι δε γνώριζε τα μέλη του σκληρού τάγματος εφόδου της Τοπικής της ΧΑ στη Νίκαια. Ψέματα! Στις 3 Γενάρη του 2013, πήρε μέρος στην κοπή της πίτας στην Τοπική της Νίκαιας. Εκεί έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αφήνοντας να εννοηθεί ευθέως ότι γνώριζε πράγματα και καταστάσεις από τη δράση του τάγματος εφόδου. Αυτή η παρέμβαση του Παππά έχει καταγραφεί στα βίντεο 340, 341 και 343 του παραρτήματος 3.3 του Αναγνωστέου Εγγράφου 350 (προέρχεται από το γραμματέα-πυρηνάρχη της Τοπικής Νίκαιας Πατέλη). Αυτά τα βίντεο προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας και έτσι, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο Παππάς δε ρωτήθηκε σχετικά από τους δικαστές, για να γίνει φανερή η αντίφαση με όσα ισχυρίστηκε στην απολογία του, έχει αποδειχτεί ότι γνώριζε πράγματα και καταστάσεις στη Νίκαια και όχι μόνο. Παραθέτουμε ένα μεγάλο απόσπασμα από την ομιλία του στη Νίκαια, από το βίντεο 341:
 
«Θα κλείσω και θα πω δυο κουβέντες για τη Νίκαια. Να πω ότι η Τοπική η δική σας στέκεται στην πρωτοπορία του αγώνα. Η Νίκαια -δεν το λέω για κολακεία, όλοι οι συναγωνιστές το ίδιο είμαστε, όλοι αγωνιζόμαστε, αλλά μερικά πράγματα πρέπει να λέγονται- η Νίκαια λοιπόν, οι λαϊκοί μαχητές της Χρυσής Αυγής, τα παιδιά με τα παντελόνια παραλλαγής πόλης και τις μπλούζες τις μαύρες της Χρυσής Αυγής, όπου τους ζητήθηκε να δώσουν μαχητικό παρών, είτε σε εκλογές είτε σε δύσκολες καταστάσεις, Πάτρα, Κόρινθο, απαριθμώ, πες Γιώργο, (απευθύνεται στον Πατέλη, ο οποίος προσθέτει το Αγρίνιο), ήταν οι πρώτοι στην μάχη (έντονα χειροκροτήματα από κάτω). Γι’ αυτό σας αξίζουν εύσημα. Ετσι να συνεχίσετε και στο 2013 (Πατέλης: εννοείται), γιατί αυτό σημαίνει χρυσαυγίτης.
 
Αγαπητοί φίλοι, 2013, νέα χρονιά, νέοι αγώνες, νέες νίκες. Δεν έχουμε περιθώρια για ελιγμούς, να κάνουμε πίσω, έχουμε μόνο ένα καθήκον. Να κάνουμε μπροστά, να προχωρήσουμε μαζί με τον Νίκο τον Μιχαλολιάκο και να νικήσουμε (χειροκροτήματα από κάτω). Καλή χρονιά, Ζήτω η ΧΑ, Ζήτω η Τοπική της Νίκαιας… Και είμαι και ανοιχτός, νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα όχι από μικροφώνου, αλλά να κάνουμε και συζήτηση και διάλογο με τον καθένα σας ξεχωριστά για οποιαδήποτε απορία, ό,τι θέλετε».
 
Στο δικαστήριο, ερωτώμενος από την πρόεδρο Μ. Λεπενιώτη, αν ήταν μέλος σε όργανα, ΚΕ, ΠΣ, ο Παππάς απάντησε ότι έγινε μέλος σ’ αυτά τα όργανα στα μέσα του 2013! Με δεδομένο ότι στη ΧΑ υπήρχε αυστηρή πειθαρχία στρατιωτικού τύπου, δεδομένου ότι η ΧΑ ήταν και είναι εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα, από πού αντλούσε ο Παππάς το δικαίωμα να καλεί τους χρυσαυγίτες να κάνουν ατομικές συζητήσεις μαζί του, μακριά από τα μικρόφωνα (προφανώς για να πουν πράγματα που δεν έπρεπε να ακουστούν δημόσια); Αντλούσε αυτό το δικαίωμα από τη θέση του, από το γεγονός ότι ήταν από παλιά πολύ στενός συνεργάτης του φίρερ.
 
Ολη η συγκεκριμένη ομιλία του στη Νίκαια είναι ύμνος στο τάγμα εφόδου της ΧΑ, που βρισκόταν όντως στην πρωτοπορία της εγκληματικής δράσης της ΧΑ. Από τα λεγόμενά του επιβεβαιώνεται, ακόμα, ότι αυτός είχε πλήρη γνώση για την εγκληματική δράση της ΧΑ σε όλη την Ελλάδα. Γνώση που αποκτούσε και από την προσωπική του συμμετοχή στις «δράσεις» της ΧΑ και από το γεγονός ότι ήταν και είναι ο πιο στενός συνεργάτης του φίρερ.
 
Είπε λοιπόν ψέματα ο Παππάς, απολογούμενος στο δικαστήριο, ότι δε γνωρίζει τα φυσικά πρόσωπα που απαρτίζουν τα τάγματα εφόδου και ενέχονται σε εγκληματικές ενέργειες και το σπουδαιότερο, ότι η Χρυσή Αυγή δεν είχε τάγματα εφόδου.
 
Απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου, ο Παππάς ισχυρίστηκε ότι από το 1997 μέχρι τις 6 Μάη του 2012 βρισκόταν στα Γιάννενα για «επαγγελματική ενασχόληση» και δεν ήταν ενεργό μέλος της ΧΑ, ενώ επανήλθε από τις 6 Μάη του 2012 «ως μέλος της, εάν είναι δόκιμος αυτός ο όρος». Και σ’ αυτό είπε ψέματα. Γιατί ήταν πάντοτε ενεργό μέλος της ΧΑ, στενός συνεργάτης του Μιχαλολιάκου, ντούρος εθνικοσοσιαλιστής και φανατικός υπερασπιστής του Χίτλερ (έφτασε στο σημείο να αρθρογραφήσει ότι ο Χίτλερ ήταν φιλειρηνιστής!).
 
Στα κατασχεθέντα έγγραφα του Παππά, που υπάρχουν στο Αναγνωστέο Εγγραφο 354, παράρτημα 1.4-0045, υπάρχει το άρθρο «6 Απρίλη του 1941: Το έπος των οχυρών», στο οποίο ο Παππάς παρουσιάζει τον Χίτλερ ως φιλειρηνιστή και ελευθερωτή του ελληνικού λαού από τις βρετανικές δυνάμεις!. Εχουμε ξαναναφερθεί σ’ αυτό (βλ. http://www.eksegersi.gr/issue/967/Πολιτική/30990. Ο-φιρερίσκος-προσπαθεί-μάταια-ν-αποδείξει-ότι-δεν). Γράφει ο Παππάς:
 
«Το πρωί της 6ης Απριλίου 1941 επεδόθη στην ελληνική κυβέρνηση διά μέσου του γερμανού πρέσβη Ερμπαχ διακοίνωση της κυβερνήσεως του Ράιχ που εξηγούσε το λόγο της γερμανικής παρουσίας στην Ελλάδα. Η μακροσκελής διακοίνωση κατέληγε χαρακτηριστικά ως εξής: “Δια του τρόπου αυτού η Ελλάς, ήτις υπήρξεν το μόνο ευρωπαϊκό κράτος το οποίο επέτρεψεν εις τα αγγλικά στρατεύματα να θέσουν πόδα επί του ευρωπαϊκού εδάφους, ανέλαβεν έναντι της ευρωπαϊκής κοινότητας βαρεία ευθύνη. Αναμφιβόλως ο ελληνικός λαός δεν είναι υπεύθυνος δια την εξέλιξη ταύτην… Η κυβέρνησις του Ράιχ, καθιστώσα τούτο γνωστόν εις την ελληνική κυβέρνησιν τονίζει, ότι τα γερμανικά στρατεύματα δεν έρχονται ως εχθροί του ελληνικού λαού και ότι είναι μακράν του γερμανικού λαού η πρόθεσις, όπως πολεμήσει και καταστρέψη τον ελληνικόν λαόν ως τοιούτον“…» (οι εμφάσεις δικές μας)».
 
 Ο Παππάς όχι μόνο δεν κάνει το παραμικρό σχόλιο σε βάρος των Ναζιστών, αλλά συνεχίζει παραθέτοντας ανακοίνωση του Γκέμπελς, μετά από την παράθεση της οποίας σχολιάζει: «Οι γερμανικές στρατιωτικές ενέργειες επομένως, δεν ελάμβαναν τον χαρακτήρα πολέμου κατά της Ελλάδος και επισήμως συμφώνως με τα διπλωματικά ειωθότα αυτός ουδέποτε εκηρύχθη…» (η έμφαση δική μας).
 
Ο Παππάς όχι μόνο δικαιολογεί εμμέσως τη συνεργασία των Ταγμάτων Ασφαλείας με τους χιτλεροναζιστές κατακτητές, αλλά δικαιολογεί με τον ίδιο τρόπο και την επίθεση των ναζιστών στην Ελλάδα. Κλείνει το άρθρο του γράφοντας: «Η μεγαλύτερη όμως ηθική αμοιβή είναι τα συγχαρητήρια του εχθρού. Ο ελληνικός στρατός είναι ο μοναδικός στρατός για τον οποίον αυτός ο ίδιος ο Χίτλερ εξέφρασε τον θαυμασμό του. Εκφωνώντας το γνωστό λόγο του αναφερόμενο στη βαλκανική εκστρατεία, ενώπιον του Ράιχσταγκ, στις 4 Μαϊου 1941, ο Φίρερ είπε: “…Η ιστορική δικαιοσύνη όμως με υποχρεώνει να διαπιστώσω ότι από όλους τους αντιπάλους που αντιμετωπίσαμε ο έλληνας στρατιώτης πολέμησε με ύψιστο ηρωϊσμό και αυτοθυσία“…» (η έμφαση δική μας). Ο έρωτας του Παππά και όλων των Χρυσαυγιτών για τον Εθνικοσοσιαλισμό και τον Χίτλερ δεν κρύβεται. Γι’ αυτό έκλεισε το άρθρο του εγκωμιάζοντας τον Χίτλερ για τα δήθεν συγχαρητήρια που έδωσε στον έλληνα φαντάρο.
 
Αυτό το άρθρο δεν είναι το μοναδικό του Παππά. Υπάρχουν και άλλα στο παράρτημα 1.4 του Αναγνωστέου Εγγραφου 354 (υλικό που βρέθηκε στην κατοχή του). Οπως αυτά με τίτλο «29 Ιανουαρίου 1941: Ο περίεργος θάνατος του Ιωάννου Μεταξά» και «1936: Η Ολυμπιακή φλόγα από την Ολυμπία στο Βερολίνο».
 

Λάτρης του Χίτλερ

 
Σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΧΑ το 2005 με τίτλο: «Εξήντα χρόνια μετά, μαυροκόκκινες σημαίες ανεμίζουν στην Αλεξαντερπλάτς του Βερολίνου», ο Παππάς γράφει για την αυτοκτονία του Χίτλερ: «Δε δίστασε ούτε μια στιγμή να παρεκκλίνει από την αρχική ηρωική του απόφαση (σ.σ. ηρωική απόφαση η αυτοκτονία του Χίτλερ!) να πέσει και αυτός μαζί με την πρωτεύουσα του Ράιχ. Βεβαίως, εάν από την Θεία Πρόνοια είχε δοθεί μια μικρή πίστωση χρόνου για να αναπτυχθούν τα νέα μυστικά όπλα της Γερμανίας, δεν θα ήταν ο πραγματικός νικητής ηθικού επιπέδου αλλά και του ιστορικού»!
 
Η λατρεία του Παππά για τον Χίτλερ είναι ξέχειλη. Λυπάται που οι χιτλερικοί δεν κατάφεραν να ετοιμάσουν τα νέα μυστικά τους όπλα και να νικήσουν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, βυθίζοντας την ανθρωπότητα σε περισσότερο ζόφο, σωριάζοντας περισσότερα εκατομμύρια νεκρούς σε όλη την Ευρώπη! Αυτός είναι ο… αγνός έλληνας εθνικιστής.
 
Στο σπίτι του Παππά βρέθηκε και το έγγραφο με τίτλο: «Κύκλος της Χρυσής Αυγής - Εσωτερικός Κώδικας», που επιβεβαιώνει το εθνικοσοσιαλιστικό καταστατικό της ΧΑ του 1987, το έγγραφο «Πρωτεσίλαος» και το έγγραφο με τίτλο «Αρχή του Αρχηγού». Γι’ αυτό το έγγραφο δεν θα μιλήσουμε τώρα για πρώτη φορά. Εχουμε ξαναναφερθεί σ’ αυτά (βλ. http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/30926. Δίκη-ΧΑ---Αναγνωστέα-έγγραφα-354-και-392). Μεταφέρουμε ένα απόσπασμα:
 
Στην τρίτη σελίδα αυτού του εγγράφου περιγράφονται οι έξι Διευθύνσεις της ΧΑ, που είναι ταυτόσημες με τις έξι Διευθύνσεις που περιγράφονται στα άρθρα 1 και 2 του καταστατικού του 1987. Στην κεφαλή αυτής της σελίδας, με τίτλο «Κύκλος της Χρυσής Αυγής» φιγουράρει η λέξη «ΑΡΧΗΓΟΣ», ενώ στην τελευταία σελίδα του εγγράφου, που αναφέρεται στα «ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ» διαβάζουμε: «Θεμέλιο για την πολιτική δουλειά η μονογραφία του Αρχηγού “Για μια μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη“ (…) «Σχεδιασμό της Πολιτικής Στρατηγικής κάνει μόνο ο Αρχηγός με το Πολιτικό Συμβούλιο και με οιοδήποτε Στέλεχος ή Μέλος κατ’ έγκλησή του. Μόνο ο ΑΡΧΗΓΟΣ μπορεί να ανακαθορίσει θεμελιώδεις πολιτικές παραδοχές… Δλδ ΜΟΝΟ ο ΑΡΧΗΓΟΣ μπορεί να εντέλλει διαφορισμό από κοσμοθεωρητικές και ιδεολογικές παραδοχές ώστε να διαρθρωθεί άλλη πολιτική βάση» (οι εμφάσεις δικές μας).
 
Στο έγγραφο που βρέθηκε στην κατοχή του Παππά, λοιπόν, περιγράφεται η ναζιστική Αρχή του Αρχηγού. Ακόμα, στην άκρη της τρίτης σελίδας, που περιγράφει τις έξι Διευθύνσεις της ΧΑ, υπάρχει κατακόρυφη στήλη με τους τίτλους: ΧΡΥΣΗ ΣΤΟΑ – ΑΡΧΙΕΡΕΥΣ – ΑΞΙΟΙ – ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ – ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ – ΙΠΠΟΤΕΣ – ΤΑΓΟΙ - ΟΜΑΔΕΣ. Αυτή η διάρθρωση παραπέμπει σε μεσαιωνική στρατοκρατική δομή, αντιγραμμένη σίγουρα από το μοντέλο που χρησιμοποιούσε το ναζιστικό κόμμα του Χίτλερ, και όχι σε «νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα», όπως ισχυρίζονται τώρα ότι είναι οι νεοναζιστές της ΧΑ.
 
Στην τέταρτη σελίδα του εγγράφου που βρέθηκε στην κατοχή του Παππά διαβάζουμε (με γραφή αρχαιοελληνικού τύπου): ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΣ – ΑΡΧΗΓΟΣ – ΑΡΧΙΕΡΕΥΣ - ΑΞΙΟΙ ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ. Παρακάτω: ΒΙΟΘΕΩΡΙΑ -«εθνικοσοσιαλιστική βιβλιογραφία». Δίπλα οριζόντια: Εσωτερικός Κώδικας. Από κάτω: Καταστατικό και δίπλα: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Στη δεξιά πλευρά της σελίδας υπάρχει μια κατακόρυφη στήλη με τίτλο «Ανάπτυξη Πολιτικών και Ιδεολογικών θέσεων». Σ’ αυτήν ανάμεσα στ’ άλλα διαβάζουμε: ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ – Εθνικοσοσιαλισμός - Θεωρία της Ζωής, της φύσεως και του κόσμου.
 
Είναι, λοιπόν, φανερό πως ο Χ. Παππάς γνώριζε και γνωρίζει ότι το Καταστατικό και το έγγραφο «Πρωτεσίλαος» είναι έγγραφα της ΧΑ. Επειδή στα έγγραφα αυτά οι χρυσαυγίτες υπερασπίζονται τον Εθνικοσοσιαλισμό και την Αρχή του Αρχηγού, προσπαθούν να ελιχθούν δηλώνοντας ότι δεν είναι δικά τους έγγραφα.
 
Τα έγγραφα αυτά, που βρέθηκαν στο σπίτι του Παππά, συμπεριλήφθηκαν στο Αναγνωστέο Εγγραφο 392. Αυτό το Αναγνωστέο οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής ζήτησαν να αναγνωστεί. Ετσι, ό,τι και να λένε ο Παππάς, ο Μιχαλολιάκος και οι άλλοι χρυσαυγίτες για το καταστατικό του 1987, τον «Πρωτεσίλαο» και την «Αρχή του Αρχηγού» δεν έχουν καμία αξία, είτε πολιτική, είτε ποινική. Τα έγγραφα του Παππά επιβεβαιώνουν απόλυτα ότι αυτά είναι της Χρυσής Αυγής.
 
Τα ίδια έγγραφα αποτελούν μια ακόμα επιβεβαίωση του ότι ο Παππάς και ο φίρερ ήταν πολύ στενοί συνεργάτες. Τέτοιοι παραμένουν και μετά την αποχώρηση του Λαγού και άλλων ηγετικών στελεχών. Ο Παππάς γνώριζε τα πάντα για την εγκληματική δράση της ΧΑ. Και όχι μόνο γνώριζε, αλλά και συναποφάσιζε με τον φίρερ για την εκτέλεση αυτής της εγκληματικής δράσης από τα τάγματα εφόδου.
 
ΥΓ. Στην ιστοσελίδα μας θα ανεβάσουμε και το έγγραφο «Χρυσή Αυγή – Ορκος - 30-6-1983», που υπάρχει στο Αναγνωστέο Εγγραφο 392 (υλικό που κατασχέθηκε από τον Παππά).

 
Γεράσιμος Λιόντος
Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019