Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 | 05:49

ΕπικαιρότηταPointer

Λευτεριά στον Ζορζ Ιμπραχίμ Αμπνταλά – Συγκέντρωση έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία – Πέμπτη 24 Οκτώβρη, 6:30μμ

Small_img_34089
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον λιβανέζο επαναστάτη κομμουνιστή Ζορζ Ιμπραχίμ Αμπνταλά, οργανώνει την Πέμπτη 24 Οκτώβρη, στις 6:30 το απόγευμα, έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία (Ακαδημίας και Βασ. Σοφίας) η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση.
 
Ο Ζορζ Ιμπραχίμ Αμπνταλά συμπληρώνει 35 χρόνια αιχμαλωσίας στις φυλακές του γαλλικού κράτους. Είναι ο μακροβιότερος πολιτικός κρατούμενος στην Ευρώπη, καθώς οι γαλλικές αρχές του στερούν εκδικητικά την υφ’ όρον αποφυλάκισή του, που δικαιούται από το 1999. Η εκδικητικότητα στο πρόσωπο αυτού του αλύγιστου επαναστάτη δείχνει το μένος του γαλλικού κράτους, του κράτους του Ισραήλ και των ΗΠΑ εναντίον του, για την επαναστατική δράση του στο πλευρό της Παλαιστινιακής Αντίστασης ενάντια στους σιωνιστές.
 
Το 1971 στρατεύθηκε στο Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, συμμετέχοντας ενεργά στον αγώνα ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, ενώ το 1978 τραυματίστηκε σε μάχη εναντίον των σιωνιστικών στρατιωτικών δυνάμεων που είχαν εισβάλει στο Λίβανο. Στις 24 Οκτώβρη του 1984, συνελήφθη από τις γαλλικές αρχές με την κατηγορία της κατοχής πλαστού διαβατηρίου και τρία χρόνια αργότερα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ως μέλος της μαρξιστικής οργάνωσης Λιβανέζικες Επαναστατικές Ενοπλες Ομάδες, για συμμετοχή στις εκτελέσεις του Τσαρλς Ρέι, στρατιωτικού ακόλουθου της αμερικάνικης πρεσβείας στο Παρίσι και του Γιακόβ Μπαρσιμάντοβ, πράκτορα της Μοσάντ και γραμματέα της ισραηλινής πρεσβείας στο Παρίσι. 
 
«Είναι βέβαιο, συντρόφισσες και σύντροφοι, ότι η πολιτική εξόντωσης των φυλακισμένων επαναστατών είναι καταδικασμένη σε αναπόφευκτη αποτυχία, στο βαθμό που η αλληλεγγύη προσφέρεται στο πλαίσιο του αντιιμπεριαλιστικού-αντικαπιταλιστικού αγώνα. Σύντροφοι, μόνο με την ανάληψη της αλληλεγγύης στο πλαίσιο της τρέχουσας ταξικής πάλης και σε όλες τις διαστάσεις της θα δώσουμε την πιο αποτελεσματική υποστήριξη στους φυλακισμένους συντρόφους μας».
 
Αυτά τα λόγια περιέχονται σε δήλωση του Αμπνταλά, που διαβάστηκε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 21 Οκτώβρη του 2017, έξω από τη φυλακή Λανμεζάν στη Γαλλία, όπου κρατείται. Παρά τις δύο αποφάσεις για την απελευθέρωσή του που εξέδωσε το δικαστήριο εφαρμογής ποινών, ο Ζορζ Αμπνταλά κρατείται στη φυλακή με απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης, των νεοφιλελεύθερων συμμάχων της κυβέρνησης της ΝΔ.
 
Ο Ζορζ Ιμπραχίμ Αμπνταλά αποτελεί φωτεινό σύμβολο του ηρωικού αγώνα των Παλαιστίνιων αλλά και των επαναστατικών κινημάτων διεθνώς. Με την αταλάντευτη στάση του αποδεικνύει περίτρανα πως οι αγωνιστές που παλεύουν ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, στον ιμπεριαλισμό και τους δολοφονικούς του σχεδιασμούς δε λυγίζουν, όσο μεγάλο κι αν είναι το τίμημα που καλούνται να πληρώσουν για τη δράση τους, γιατί στην καρδιά και στο μυαλό τους είναι βαθιά χαραγμένο το δίκαιο του αγώνα τους.
 
Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό, ανταποκρινόμενη στο διεθνές κάλεσμα για δράσεις αλληλεγγύης στον Αμπνταλά, καλεί σε συγκέντρωση έξω από τη γαλλική πρεσβεία, την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019, στις 6.30μμ. Ενάντια στη συνεργασία της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και τις ΗΠΑ, φωνάζοντας πως η Παλαιστίνη θα νικήσει.
 
ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΕΖΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΖΟΡΖ ΙΜΠΡΑΧιΜ ΑΜΠΝΤΑΛΑ
 
ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019