Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 | 20:47

ΕπικαιρότηταPointer

Ξεφτιλίστηκαν για να κόψουν την άδεια του Δ. Κουφοντίνα!

Small_img_33935
Είν’ η ντροπή που βάφει κόκκινα
τα μάγουλά σου πορθητή;
 
Χάινερ Μίλερ, Φιλοκτήτης
 
 
Δεν ξέρουμε πόσες ώρες χρειάστηκε το Συμβούλιο των Φυλακών Κασσαβέτειας στο Βόλο για να απορρίψει ένα ακόμα αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για τη χορήγηση τακτικής άδειας! Ο εισαγγελέας δε χρειάζεται χρόνο, καθώς έχει έτοιμο το βέτο και την επιχειρηματολογία; Δεν είναι δα και πρωτότυπα: «παραμένει αμετανόητος», αφού δεν κάνει «δήλωση μετάνοιας».
 
Ισως να χρειάστηκαν χρόνο τα υπόλοιπα δύο μέλη του Συμβουλίου, γιατί η απόφαση αυτή τη φορά ήταν ομόφωνη! Δηλαδή, ψήφισαν ενάντια στη χορήγηση άδειας και η διευθύντρια και η προϊστάμενη της κοινωνικής υπηρεσίας της φυλακής, που μέχρι τώρα τάσσονταν υπέρ της χορήγησης άδειας στον Δ. Κουφοντίνα, με συγκεκριμένη επιχειρηματολογία μάλιστα.
 
Τι μεσολάβησε και άλλαξαν τη θέση τους οι δύο υπηρεσιακοί παράγοντες; Από άποψη πραγματικών περιστατικών που αφορούν τον Δ. Κουφοντίνα ως κρατούμενο στη συγκεκριμένη φυλακή, δεν άλλαξε τίποτα. Αλλαξε, όμως, η κυβέρνηση, άλλαξε και ο πολιτικός προϊστάμενος. Δεν είναι πλέον ο υπουργός Δικαιοσύνης, αλλά ο υπουργός Προ Πο, στον οποίο έχει δοθεί και η αρμοδιότητα για το κατ’ ευφημισμόν σωφρονιστικό σύστημα, ώστε να συγκεντρωθούν όλες οι πτυχές της καταστολής σε μια σιδερένια γροθιά.
 
Θα δούμε, βέβαια, τις επόμενες μέρες την επιχειρηματολογία των δύο υπηρεσιακών παραγόντων, όμως με τέτοια κωλοτούμπα διεκδικούν σίγουρα μια θέση στην αφετηρία όπου συνωστίζονται οι «καλοί υπήλληλοι». Ισως γι’ αυτό δεν είχαν το θάρρος να καλέσουν τον Δ. Κουφοντίνα και να του ανακοινώσουν την απόφαση, αλλά τον ενημέρωσαν μέσω τρίτου, αργά το μεσημέρι, την ώρα που ο Κουφοντίνας εργαζόταν.
 
ΥΓ. Ενδεχομένως, η απόρριψη του νέου αιτήματος (το οποίο ο Δ. Κουφοντίνας υπέβαλε, εν γνώσει του ότι θα απορριφθεί, για να σηματοδοτήσει ότι δεν παραιτείται του δικαιώματός του) να συνδέεται με το σχέδιο για μεταγωγή του πολιτικού κρατούμενου σε κλειστή φυλακή.
Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2019