Τετάρτη 08 Ιουλίου 2020 | 07:42

ΕπικαιρότηταPointer

Αποφυλακίζουν τον Κορκονέα!

Ελεύθερος θα είναι αύριο-μεθαύριο ο δολοφόνος του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, μπάτσος Επαμεινώνδας Κορκονέας. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας τον έκρινε μεν ένοχο κατά το κατηγορητήριο (ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο), όμως του αναγνώρισε ελαφρυντικό, με αποτέλεσμα ο στυγνός δολοφόνος να «σπάσει» τα ισόβια και να καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών. Εχοντας ήδη 10,5 χρόνια στη φυλακή (και «μεροκάματα»), ο Κορκονέας δικαιούται να αποφυλακιστεί.

Πρόκειται ασφαλώς για πρόκληση. Η απόφαση είναι απόλυτα εναρμονισμένη με το δόγμα «νόμος και τάξις», που διασαλπίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο κάθε μπάτσος δολοφόνος θα πρέπει να ξέρει ότι θα πέσει στα μαλακά, ακόμα και αν στοχεύσει το σώμα ενός έφηβου και πατήσει χωρίς ίχνος ενδοιασμού τη σκανδάλη.

Εξίσου προκλητική είναι και η απόφαση για αθώωση (λόγω αμφιβολιών!) του Σαραλιώτου, του μπάτσου που συνόδευε τον Κορκονέα στη δολοφονική του αποστολή και τον συνέδραμε όσο μπορούσε.

Περιττεύει να πούμε οτιδήποτε για την υστερική προπαγάνδα ενάντια στους πολιτικούς κρατούμενους, όπως ο Δημήτρης Κουφοντίνας, από τους οποίους στερούν ακόμα και αναγνωρισμένα δικαιώματα, όπως η άδεια κρατουμένων. Η σύγκριση των «χαδιών» στους μπάτσους Κορκονέα-Σαραλιώτη με το καθεστώς εξαίρεσης που εφαρμόζεται στους πολιτικούς κρατούμενους «μιλάει μόνη της».
Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019