Πέμπτη 05 Δεκεμβρίου 2019 | 18:45

ΕπικαιρότηταPointer

Σκληροί και αμετανόητοι χρυσαυγίτες

Small_img_33545
Σκληροί και αμετανόητοι νεοναζιστές αποδείχτηκαν στις απολογίες τους ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Πατέλης και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα Ρουπακιάς, επιβεβαιώνοντας έτσι όσα προέκυψαν σε βάρος τους και σε βάρος της ηγεσίας του νεοναζιστικού μορφώματος κατά την ακροαματική διαδικασία.
 
Από την ακροαματική διαδικασία γενικά και ιδιαίτερα από την ανάγνωση αρκετών αναγνωστέων εγγράφων που κατασχέθηκαν στο σπίτια του Πατέλη, του φίρερ και άλλων στελεχών του νεοναζιστικού μορφώματος αποδείχτηκε ότι ο Πατέλης δεν ήταν απλός υποστηρικτής, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε στην απολογία του, αλλά ένα σημαντικό στέλεχος που διαδραμάτισε αποφασιστικό ρόλο στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο Πατέλης πρέπει να καταδικαστεί σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Ο ισχυρισμός ότι είναι υποστηρικτής της ΧΑ προβλήθηκε γιατί εξυπηρετεί τη στρατηγική του φίρερ Μιχαλολιάκου, που προσπαθεί να αποδείξει ότι ο ίδιος δεν μπορεί να έχει καμία ποινική ευθύνη για εγκληματικές πράξεις (ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονίας) που έκαναν οι δήθεν υποστηρικτές της οργάνωσής του.
 
Ο Πατέλης είπε ότι δεν παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό της ΧΑ ούτε διαγράφηκε, όπως κατέθεσε μάρτυρας υπεράσπισης του φίρερ. Ισχυρίστηκε ότι απλά αποχώρησε από τη ΧΑ! Αυτό ήταν ένα ακόμα ψέμα και το είπε για να μπορέσει να εγείρει την κατάλληλη στιγμή, όταν η διαδικασία φτάσει στο στάδιο της απόφασης για την ενοχή των νεοναζιστών, αίτημα αναγνώρισης ελαφρυντικών!
 
Ούτε ο Ρουπακιάς ήταν απλός υποστηρικτής του νεοναζιστικού μορφώματος, όπως ισχυρίστηκε. Υπήρξε στέλεχός του. Αυτό επιβεβαιώνεται, εκτός των άλλων, και από το Αναγνωστέο Εγγραφο 249, που αποκαλύπτει ότι Πατέλης και Ρουπακιάς είναι υπεύθυνοι της ΤΟ Νίκαιας, που ήταν το πρότυπο και ο στυλοβάτης όλου του νεοναζιστικού μορφώματος. Και ο Ρουπακιάς επιχειρεί να βοηθήσει τον φίρερ με τον ισχυρισμό του ότι ήταν υποστηρικτής, γεγονός που αποδεικνύει ότι και οι δύο είναι αμετανόητοι νεοναζιστές που ακολουθούν πιστά την «αρχή του Αρχηγού».
 
Τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο Ρουπακιάς δεν την οργάνωσε ούτε την εκτέλεσε μόνος του. Το γεγονός ότι την πήρε πάνω του, απαλλάσσοντας τόσο τον φίρερ και τον Λαγό όσο και τους δεκαεπτά συνεργούς του, ενώ δήλωσε με κυνισμό ότι αυτή ήταν «μια απλή ανθρωποκτονία», αποδεικνύει το ποιόν του ως στυγνού και επικίνδυνου νεοναζιστή.
 
Αναλυτικότερο ρεπορτάζ θα δημοσιεύσουμε τις επόμενες μέρες στην ιστοσελίδα μας.
 
 
 

Μετά το εκλογικό Βατερλό πέταξαν τη μάσκα του «λαϊκού εθνικιστή» και διακηρύσσουν τον εθνικοσοσιαλισμό τους

 
Μετά τη βαριά εκλογική ήττα των νεοναζιστών στις ευρωεκλογές στις 26 Μάη, απευθυνόμενος στον εναπομείναντα σκληρό πυρήνα, ο φίρερ δημοσίευσε στο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.net ανυπόγραφο άρθρο με τίτλο: «Τίποτα δεν τελείωσε. Ο Αγώνας συνεχίζεται». Το άρθρο συνοδευόταν από φωτογραφία ενός οργισμένου φίρερ, στην πλάτη του οποίου υπήρχε κείμενο για τις μαύρες μπλούζες: «Οταν σου χαϊδεύουν την πλάτη όλοι και σου λένε “μπράβο“ είναι εύκολο να φορέσεις την μαύρη μπλούζα… Η μαύρη μπλούζα γίνεται πολεμική στολή για τον εθνικιστικό αγώνα. Τώρα είναι η ώρα να την φορέσουμε με περισσότερη υπερηφάνεια ΚΑΙ ΠΙΟ ΙΣΙΟ ΤΟ ΚΟΡΜΙ! Οσοι αντέξουμε τώρα αλλιώς ΠΟΤΕ...!!!». Περίληψη του κειμένου δημοσίευσαν και στην ιστοσελίδα τους αλλά με άλλη φωτογραφία και χωρίς το κείμενο.
 
Στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιούλη υπέστησαν εκλογικό Βατερλό που τους πέταξε έξω από το αστικό κοινοβούλιο. Τρεις μέρες μετά, δημοσιεύτηκε στη φυλλάδα τους άρθρο με τίτλο: «Τελεύτα άλυπος» («να πεθάνεις χωρίς λύπη»). Το άρθρο «κοσμεί» η φωτογραφία μιας μαύρης φιγούρας, κόντρα στον ήλιο, που χαιρετάει ναζιστικά. Την επομένη, δημοσίευσαν το ίδιο άρθρο στην ιστοσελίδα τους, αλλά με άλλη φωτογραφία που δεν παραπέμπει στο ναζισμό.
 
Τι δείχνουν αυτές οι κινήσεις; Τώρα που το νεοναζιστικό μόρφωμα έχασε την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση και μετατρέπεται σε μια μικρή νεοναζιστική γκρούπα, ετοιμάζει το έδαφος για να ξαναφορέσει τον εθνικοσοσιαλιστικό μανδύα. Δεν του χρειάζεται πλέον να φοράει το μανδύα του «λαϊκού εθνικισμού», με τον οποίο εμφανιζόταν τα τελευταία χρόνια.
 
Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το άρθρο «Εθνικιστές ή Ναζιστές», που υπάρχει στο Αναγνωστέο Εγγραφο 422, σελίδα 65, στη δικογραφία της ΧΑ:
 
«Παλαιότερα, πριν από χρόνια, χρησιμοποιείτο στα κείμενα του Κινήματός μας ο όρος εθνικοσοσιαλισμός. Το γεγονός ότι τώρα χρησιμοποιούμε τους όρους εθνικισμός, λαϊκός εθνικισμός και κοινωνικός εθνικισμός δεν σημαίνει ότι αλλάξαμε ιδέες. Απλά, θεωρούμε περισσότερο πολιτικά δόκιμο να χρησιμοποιούμε αυτούς τους όρους γιατί είναι γεγονός ότι ο όρος “εθνικοσοσιαλισμός“ προκαλεί παρανοήσεις μετά από ένα ωκεανό προπαγάνδας εξήντα ολόκληρων ετών».
 
Μετά το Βατερλό των βουλευτικών εκλογών και τη διάσπαση που ακολούθησε, δε θα προσδοκούν πλέον αύξηση της εκλογικής επιρροής τους και έτσι θα επανέλθουν με ανακούφιση στον εθνικοσοσιαλισμό τους.
 
 
Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019