Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 | 02:33

ΕπικαιρότηταPointer

Τα λεφτά του λαού στους καπιταλιστές

«Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα. Χρειάσθηκαν τρία και πλέον έτη για να ολοκληρωθεί μια διαδικασία, για την οποία αισθάνομαι ότι πρέπει να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Ερασιτεχνικού Αθλητικού Σωματείου της ΑΕΚ, τους διοικητικούς, οικονομικούς και τεχνικούς παράγοντες της Περιφέρειας Αττικής και τους επικεφαλής των τμημάτων. Η Περιφέρεια Αττικής στέγει (σ.σ. τη σουσούδικη ελληνικούρα τη διόρθωσαν στο γραπτό κείμενο, βάζοντας το ρήμα «κάνει») ένα σπουδαίο έργο όχι μόνο για τη Φιλαδέλφεια, αλλά για τον ελληνικό αθλητισμό». Ετσι ξεκίνησε η Δούρου τη δήλωσή της μετά την υπογραφή της σύμβασης για τη δωρεά 20 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για την ολοκλήρωση του γηπέδου Μελισσανίδη στη Νέα Φιλαδέλφεια.
 
Η έγκριση είχε περάσει από το περιφερειακό συμβούλιο πριν από τις περιφερειακές εκλογές. Δεν προσέφερε κάτι ιδιαίτερο στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα και του πρώτου και του δεύτερου γύρου, αλλά είπαν να οργανώσουν μια ακόμα φιέστα (για τις τυπικές υπογραφές), λίγες μέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, μπας και βοηθήσει -έστω και ελάχιστα- τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην απελπιστική κατάσταση που βρίσκονται, θα χρησιμοποιήσουν ό,τι μέσο μπορούν να σκαρφιστούν.
 
Ο Ζουράρις, για παράδειγμα, εμφανίστηκε σε κανάλι της Θεσσαλονίκης ως φανατικός ΠΑΟΚτσής και προειδοποίησε τους… ομοϊδεάτες του: «Δε μπορεί να υπάρξει ΠΑΟΚτσής που θα ψηφίσει Νέα Δημοκρατία, γιατί ο ΠΑΟΚτσής που θα ψηφίσει Νέα Δημοκρατία, ψηφίζει Μαρινάκη, τον καταστροφέα του ΠΑΟΚ, ο οποίος μας άλωσε επί 30 χρόνια με τις παράγκες. Εάν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μπόρεσε και μείωσε την επιρροή της παράγκας του Μαρινάκη, ουδέποτε ο ΠΑΟΚ, με έλληνες διαιτητές, θα έπαιρνε πρωτάθλημα»!
 
Καθαρές κουβέντες, να μιλάνε στην καρδιά του χουλιγκάνου, όχι θεωρητικές παπαρολογίες. Είδατε πόσο απλά ελληνικά μπορεί να μιλήσει ο Ζουράρις όταν θέλει ψηφαλάκια και σταυρουδάκια; Παρατάει την ακαταλαβίστικη αρλουμπολογία που δεν την καταλαβαίνει κανένας.
 
Επιστροφή στην «χαρούμενη και υπερήφανη» (κατά δήλωσή της κατά τη φιέστα της υπογραφής της δωρεάς) Δούρου, με φλας μπακ πέντε χρόνων. Ηταν η προεκλογική περίοδος των περιφερειακών εκλογών του 2014, ο Σγουρός είχε περάσει στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας τα 20 εκατομμύρια για το γήπεδο Μελισσανίδη και η υποψήφια περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβανόταν από ιερή αγανάκτηση. Ελεγε στο popaganda.gr: «Από αυτό το πλεόνασμα, δίνεις 20 εκατομμύρια ευρώ για να κάνει γήπεδο η ΑΕΚ αντί να στηρίξεις την κοινωνική πρόνοια; Αυτό που ισχυρίζομαι είναι ότι δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα. (…) Ασε τον οπαδό της ΑΕΚ. Ολοι οι οπαδοί θέλουν γήπεδα για τις ομάδες τους. Εγώ θέτω ένα ερώτημα. Τι έγινε με αυτή την ιστορία; Χαρίσαμε στους ανθρώπους 20 εκατομμύρια; Υπογράψαμε τίποτα; Πού πήγαν; Σε ποιόν; (…) Η πολιτεία οφείλει να φτιάχνει γήπεδα στις ΠΑΕ που είναι επιχειρήσεις ιδιωτικού δικαίου; Πρέπει να έχει προτεραιότητες η πολιτεία. Ποια πολιτεία, όμως, ρε φίλε; Ποια είναι η πολιτεία; Εμένα γιατί δεν μου φτιάχνει το σπίτι η πολιτεία, ας πούμε; (…) Σου λέω λοιπόν ότι εγώ θα βάζω ερωτήματα. Δεν πα' να μου λένε».
 
Τώρα, η Δούρου (ο ΣΥΡΙΖΑ, για να είμαστε ακριβείς) όχι μόνο δίνει τα 20 εκατομμύρια για το γήπεδο του Μελισσανίδη (αφού προηγουμένως έκαναν ένα όργιο εκβιασμών και παρανομιών, για να βγάλουν μια διάτρητη άδεια), αλλά εκτίναξαν το λογαριασμό του Δημοσίου στο διπλάσιο, προσθέτοντας άλλα 17 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει το υπόγειο του γηπέδου πρόσβαση με το οδικό δίκτυο.
 
Πέραν όλων των άλλων, οι συριζαίοι αναδείχτηκαν και σε ολετήρες του περιβάλλοντος και μεγάλους δωρητές των καπιταλιστών, με χρήματα που συγκεντρώνονται από την εφιαλτική υπερφορολόγηση του ελληνικού λαού. Για σκεφτείτε το λίγο: 37 εκατ. ευρώ για ένα ιδιωτικό γήπεδο!
 
Δευτέρα 01 Ιουλίου 2019