Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019 | 03:32

ΕπικαιρότηταPointer

Παράνομες διακρίσεις καταγγέλλει ο Κώστας Σακκάς

Παράνομη μεταχείρισή του από τη διεύθυνση των Φυλακών Κορυδαλλού, μετά από παρέμβαση της Αντιτρομοκρατικής, καταγγέλλει ο Κώστας Σακκάς.

Συγκεκριμένα ο Κ. Σακκάς μετήχθη από τις Φυλακές Νιγρίτας στις Φυλακές Κορυδαλλού, με απόφαση της ΚΕΜ (Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών) του υπουργείου Δικαιοσύνης. Μολονότι η απόφαση μεταγωγής του υπόδικου (και όχι καταδικασμένου) Κ. Σακκά ανέφερε τη μεταγωγή του στον «πληθυσμό» των κρατούμενων του Κορυδαλλού, αυτός τοποθετήθηκε στο παράρτημα της ΣΤ’ πτέρυγας, στο υπόγειο των γυναικείων φυλακών.

Σήμερα ήταν μέρα επισκεπτήριου, όμως οι φύλακες ανακοίνωσαν στον Κ. Σακκά ότι δεν μπορεί να δεχτεί επισκεπτήριο. Οταν ρώτησε το λόγο, του απάντησαν ότι το επισκεπτήριο δεν είναι δυνατό γιατί δεν ανήκει στη συγκεκριμένη πτέρυγα, αλλά τα χαρτιά του είναι απέναντι, στις ανδρικές φυλακές!

Οπως καταγγέλλει ο Κ. Σακκάς, δεν πρόκειται για γραφειοκρατικό μπλέξιμο, αλλά για παρέμβαση της Αντιτρομοκρατικής, που υπηρετεί σκοπιμότητες. Ο ίδιος μας ζήτησε να δημοσιοποιήσουμε την καταγγελία του και την απαίτησή του να μεταφερθεί στις αντρικές φυλακές, όπως προβλέπει το έγγραφο της ΚΕΜ για τη μεταγωγή του.

Δεν πρέπει να ανεχόμαστε να κάνει η Αντιτρομοκρατική κουμάντο σε διαδικασίες που είναι καθαρά αρμοδιότητας του υπουργείου Δικαιοσύνης και των υπηρεσιών του. Μπορεί η σημερινή κυβέρνηση να βρίσκεται σε αποδρομή, όμως δεν έχει πάψει να ασκεί τα καθήκοντά της. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Καλογήρου οφείλει να παρέμβει άμεσα και να σταματήσει την παρανομία σε βάρος του Κ. Σακκά.
Τρίτη 25 Ιουνίου 2019