Παρασκευή 03 Ιουλίου 2020 | 18:47

ΕπικαιρότηταPointer

Να αφεθεί ΑΜΕΣΩΣ ελεύθερος ο Μεμέτ Ντογκάν

Διαμαρτυρία οργανώθηκε σήμερα το μεσημέρι έξω από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ για το ζήτημα του πολιτικού πρόσφυγα Μεμέτ Ντογκάν, ο οποίος –ενώ έχει «καθαρίσει» με την ελληνική Δικαιοσύνη- κρατείται αυθαίρετα και τραμπούκικα από τη μπατσαρία, με σκοπό την απέλαση (αναλυτικά δείτε εδώ).

Αντιπροσωπία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με τον υποστράτηγο Μάλλιο, προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, ο οποίος τους δήλωσε ότι δεν υπάρχει πρόθεση απέλασης του Μεμέτ Ντογκάν στην Τουρκία, αλλά στη Γαλλία, όπου είναι αναγνωρισμένος πολιτικός πρόσφυγας. Κρατείται, λοιπόν, για να απελαθεί στη Γαλλία, κατόπιν συνεννόησης με τις γαλλικές αρχές!

Από πότε είναι παράνομη η παραμονή ενός αναγνωρισμένου από ευρωπαϊκή χώρα πολιτικού πρόσφυγα, στην επικράτεια μιας άλλης ευρωπαϊκής χώρας; Ο Μεμέτ Ντογκάν, ως αναγνωρισμένος πολιτικός πρόσφυγας, έχει όλα τα χαρτιά νομιμοποίησής του. Από τη στιγμή που στην Ελλάδα δε διώκεται για κάτι, η διοικητική κράτησή του είναι παράνομη.

Αντί να ζητήσουν συγγνώμη (λέμε τώρα) για τη σκευωρία που έστησαν ενάντια στους εννιά τούρκους αγωνιστές (σκευωρία που κατέρρευσε στο δικαστήριο, όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ), έχουν φυλακίσει τον έναν απ’ αυτούς, καθαρά για εκδικητικούς λόγους. Και σκοπεύουν να τον κρατούν φυλακισμένο για άγνωστο χρονικό διάστημα, μέχρι να ολοκληρώσουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες με τις γαλλικές αρχές.

Αυτή είναι η αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ για τα δικαιώματα των πολιτικών προσφύγων!

Απαιτούμε να αφεθεί άμεσα ελεύθερος ο Μεμέτ Ντογκάν.
Παρασκευή 24 Μαΐου 2019