Σάββατο 04 Ιουλίου 2020 | 17:32

ΕπικαιρότηταPointer

Σε εξέλιξη η διαδικασία στον Αρειο Πάγο για την υπόθεση του Δ. Κουφοντίνα

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣΤ' Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, συνεδριάζοντας εν συμβουλίω, ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της διαδικασίας για την αναίρεση που έχει ασκήσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατά της απόφασης του Δικαστικού Συμβουλίου του Βόλου, που έκοψε την άδεια στον Δ. Κουφοντίνα.

Σ' αυτές τις περιπτώσεις, η διαδικασία έχει δύο στάδια. Γίνεται μια πρώτη συζήτηση και ο πρόεδρος του Τμήματος (εν προκειμένω η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Δήμητρα Κοκοτίνη, που προεδρεύει του ΣΤ' Ποινικού Τμήματος) ορίζει ένα από τα μέλη της σύνθεσης ως εισηγητή. Ο εισηγητής μελετά τα έγγραφα της υπόθεσης (το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου, την αναίρεση της εισαγγελέα του ΑΠ, το Υπόμνημα του Δ. Κουφοντίνα προς το Δικαστικό Συμβούλιο και όποιο άλλο έγγραφο έχει κατατεθεί) και κάνει εισήγηση προς το Τμήμα, η οποία συζητείται σε νέα διάσκεψη.

Βρισκόμαστε, λοιπόν, σε αναμονή της ολοκλήρωσης της εισήγησης και στην τελική διάσκεψη του Τμήματος, χωρίς να γνωρίζουμε πότε θα γίνει αυτή.

Η υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι επείγουσα, καθώς έχει εισαχθεί στην Εντατική και αντιμετωπίζει πολλαπλούς κινδύνους. Θα έπρεπε σήμερα κιόλας, έστω και αργά το βράδυ, να συνεδριάσουν και να βγάλουν απόφαση. 

Αν όχι σήμερα, οπωσδήποτε αύριο. Ιδωμεν.
Τρίτη 21 Μαΐου 2019