Σάββατο 04 Ιουλίου 2020 | 19:06

ΕπικαιρότηταPointer

Συνδικαλιστικές οργανώσεις εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον Δ. Κουφοντίνα

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής

Λόντου 6, Εξάρχεια – Αθήνα | 2103820537 & 6980182255 | sylyp_vivliou@yahoo.gr| https://bookworker.wordpress.com
 
ΨΗΦΙΣΜΑ
 
Άδεια τώρα στον πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικήςαπαιτεί να χορηγηθεί άμεσα τακτική άδεια στον πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας από την Πέμπτη 2 Μαΐου με αίτημα την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο και τη χορήγηση τακτικής άδειας ως αναφαίρετο δικαίωμά του.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Κρατικού Νοσοκομείου Βόλου, καθώς η ζωή του βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

Στεκόμαστε ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης και στην εκδικητικότητα που επιδεικνύεται στο πρόσωπό του από κράτος, ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και κυβερνώντες, προκειμένου να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες ντόπιων και ξένων συμφερόντων.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟN ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΒΕΤΟ
 
 

Δήλωση της ΠΕΝΕΝ για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα

Σύμφωνα με την επίσημη ιατρική ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε στις 15/5/2019, η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα (ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 2 Μάη 2019 εναντιούμενος στο εισαγγελικό βέτο για την χορήγηση της νόμιμης άδειας από τις φυλακές Βόλου) "συνεχώς επιβαρύνεται και ήδη παρουσιάζει ορθοστατική υπόταση, σημεία αφυδάτωσης και απίσχνασης ενώ στο διάστημα της απεργίας έχει χάσει 12,5 κιλά".

Επίσης με βάση το ανακοινωθέν του γιατρού νεφρολόγου που τον παρακολουθεί παρουσιάζει "αυξημένη παρουσία οξέως στο αίμα και πτώση του PH, εξέλιξη που θεωρείται επικίνδυνη για την πρόκληση νεφρικής ανεπάρκειας και άλλων βλαβών που μπορούν να καταστούν μη αναστρέψιμες".

Πρέπει για την ιστορία να υπογραμμίσουμε ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας στις 6 άδειες που πήρε έως τώρα από τις φυλακές δεν έχει παραβιάσει τους όρους τους.

Αντίθετα η νόμιμη χρήση αυτών των αδειών έχει προκαλέσει την λυσσασμένη αντίδραση της Αμερικανικής κυβέρνησης, της εδώ πρεσβείας τους καθώς και μια σειρά παρεμβάσεις των αστικών συστημικών κομμάτων και των αστικών ΜΜΕ.

Οι δυνάμεις αυτές γνωρίζοντας ότι ο Δ. Κουφοντίνας θα διεκδικήσει μέχρι τέλος τα δικαιώματά του, όπως αυτά απορρέουν από το ισχύον νομικό και δικαστικό σύστημα, έχουν καταστήσει σαφές ότι θέλουν και επιθυμούν τον θάνατο και την φυσική του εξόντωση.

Οι ίδιες αυτές δυνάμεις βγάζουν τον σκασμό ή και στηρίζουν ξεδιάντροπα τα εγκλήματα, τις αμέτρητες δολοφονίες καθώς και τις επεμβάσεις των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών που για να προωθήσουν τα γεωστρατηγικά στρατιωτικά και οικονομικά τους συμφέροντα έχουν αιματοκυλήσει λαούς και έχουν καταστρέψει ολόκληρες χώρες σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η αντιτρομοκρατική υστερία που συστηματικά καλλιεργείται κάθε φορά με αφορμή τις άδειες Κουφοντίνα δεν έχει στόχο μόνο τον ίδιο και τα δικαιώματά του αλλά όποιον παλεύει με συνέπεια την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Στο στόχαστρό τους είναι τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ελευθερίες όλων όσων αγωνίζονται και αμφισβητούν την εξουσία του κεφαλαίου.
Θεωρούμε ότι η απόρριψη του αιτήματος Κουφοντίνα για την χορήγηση νέας άδειας από τους δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου στις 10/5/2019 συνιστά πράξη ακύρωσης των δικαιωμάτων του.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο δικαιοσύνης φέρουν βαρύτατη ευθύνη για την κατάσταση αυτή, οφείλουν χωρίς καμιά καθυστέρηση να καταργήσουν όλους τους τρομονόμους και να αποκαταστήσουν τα δικαιώματα των κρατουμένων χωρίς να θέτουν πολιτικούς και άλλους φρονηματικούς όρους.

Να καταργήσουν άμεσα το εισαγγελικό βέτο που ήταν και προεκλογική εξαγγελία του κυβερνώντος κόμματος.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Δ. Κουφοντίνα

Για την ΠΕΝΕΝ
Ο Πρόεδρος
Νταλακογεώργος Αντώνης
Δευτέρα 20 Μαΐου 2019