Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 | 13:34

ΕπικαιρότηταPointer

«Σταθερά επιβαρυμένη» η υγεία του Δ. Κουφοντίνα αναφέρει επίσημη ιατρική γνωμάτευση

Χρειάστηκε αίτηση από την οικογένεια του Δημήτρη Κουφοντίνα, προκειμένου να εκδοθεί Ιατρική Βεβαίωση – Γνωμάτευση, που υπογράφεται από τον Επιμελητή Α’ Χαράλαμπο Μάνδρο, της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσκομείου Βόλου.

Σύμφωνα με τη γνωμάτευση, ο απεργός πείνας παρουσιάζει μείωση ματικού βάρους κατά 12,5 κιλά (15% του βάρους του), γενικευμένη αδυναμία και καταβολή και ορθοστατική υπόταση, ενώ εμφανίζει σημεία αφυδάτωσης και απίσχνασης.

«Με βάση τα ανωτέρω, η κατάστασή του κρίνεται σταθερά επιβαρυμένη», καταλήγει η γνωμάτευση.

Η οικογένεια του Δ. Κουφοντίνα έχει ενημερωθεί από τον επιβλέποντα νεφρολόγο, ότι ο απεργός πείνας παρουσιάζει υπεροξέωση και πτώση του Ph, συμπτώματα που θεωρούνται επικίνδυνα για την πρόκληση νεφρικής ανεπάρκειας και βλαβών που μπορεί να είναι μη αναστρέψιμες (δείτε εδώ και τη χτεσινή δήλωση στην Κόντρα, του νεφρολόγου Παύλου Μαλινδρέου, που είναι και πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας).

Η ιατρική γνωμάτευση έρχεται να επιβεβαιώσει την καταγγελία του κινήματος αλληλεγγύης ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας στην πραγματικότητα βασανίζεται.

Από την προηγούμενη Παρασκευή η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανακοίνωσε ότι ζήτησε το βούλευμα και τον ιατρικό φάκελο του Δ. Κουφοντίνα για να εξατάσει αν θα κάνει αναίρεση. Τα πήρε αυθημερόν. Γιατί δεν προχώρησε στις απαραίτητες νομικές ενέργειες;

Κι ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, που κάποτε κατήγγειλε τη διάταξη του νόμου Δένδια για τη θέσπιση του εισαγγελικού βέτο (μια διάταξη φασιστικού χαρακτήρα, κατά τη δική μας άποψη), γιατί δεν προχωρά άμεσα στην κατάργησή της; Μια απλά τροπολογία απαιτείται, για να επανέλθει το καθεστώς των αδειών των κρατούμενων εκεί που ήταν επί τόσα χρόνια.
Τετάρτη 15 Μαΐου 2019