Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 | 21:05

ΕπικαιρότηταPointer

Αγωνιστές από την Τουρκία: Εξι καταδίκες μόνο για πλημμελήματα

Η κατάρρευση της σκευωρίας που με εντολή της κυβέρνησης Τσίπρα οργάνωσε η Αντιτρομοκρατική, για να επιδειχτεί καλή διαγωγή στον Ερντογάν, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.
  • Το δικαστήριο αθώωσε και τους εννιά αγωνιστές από την Τουρκία, από την κατηγορία για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση.
  • Αθώωσε τρεις από τους αγωνιστές και από κάθε άλλη κατηγορία.
  • Καταδίκασε έξι απ’ αυτούς για τρία πλημμελήματα: παράνομη κατοχή κροτίδας (για το πλημμέλημα αυτό καταδικάστηκε και ένας ακόμα αγωνιστής που δεν ήταν παρών στη δίκη), οπλοκατοχή και πλαστογραφία.
Από την υπεράσπιση ζητήθηκε να αναγνωριστούν στους καταδικασθέντες αγωνιστές τα ελαφρυντικά των μη ταπεινών αιτίων (η δράση τους εντάσσεται στο πλαίσιο του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του κουρδικού λαού) και της καλής συμπεριφοράς. Το δικαστήριο δέχτηκε την απορριπτική πρόταση της εισαγγελικής έδρας και δεν τους αναγνώρισε τα ελαφρυντικά! Τα ελαφρυντικά είναι μόνο για κάτι χρυσαυγίτες εγκληματίες, όπως οι δολοφόνοι του Σαχζάτ Λουκμάν, που με την αναγνώριση ελαφρυντικού «έσπασαν» τα ισόβια.
Ως προς τις ποινές, η εισαγγελική πρόταση είναι για φυλάκιση 8 μηνών και 300 ευρώ πρόστιμο για την πρώτη κατηγορία, φυλάκιση 15 μηνών και 500 ευρώ πρόστιμο για τη δεύτερη και φυλάκιση 12 μηνών για την τρίτη.

Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών.
Τετάρτη 15 Μαΐου 2019