Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 | 03:51

ΕπικαιρότηταPointer

Οταν η γυναίκα του Καίσαρα δεν καταφέρνει να δείξει ότι είναι τίμια…

Τώρα καταλάβαμε τι ήταν αυτό που εξόργισε πολλούς συριζαίους μετά την περιβόητη συνέντευξη του ζεύγους Μπαρουφάκη στο «Paris Match». Δεν ήταν η χλίδα ενός ζεύγους μεγαλοαστών, που χλαπάκιαζαν αστακομακαρονάδες και λοιπά εδέσματα στο μπαλκόνι ενός ανακαινισμένου αρχοντικού στην Πλάκα, αλλά το γεγονός ότι επεδείκνυαν προκλητικά αυτή τη χλίδα, θολώνοντας το πρόταγμα του «λιτού βίου», το οποίο επαναλάμβανε στις ομιλίες του ο Τσίπρας, συνδέοντας αυτόν τον «λιτό βίο» με το «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς».
 
Οι αρχαίοι Ρωμαίοι έλεγαν πως η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια. Οι συριζαίοι έλεγαν τότε (μετά τους αστακούς των Μπαρουφάκηδων), ότι αρκεί η γυναίκα του Καίσαρα να επιδεικνύει την τιμιότητά της. Το αν δε διαθέτει τέτοια δεν έχει καμιά σημασία, αν το μυστικό προστατεύεται. Γι' αυτό και πληρώνουν τώρα το κόστος από την κρουαζιέρα της οικογένειας Τσίπρα με την πολυτελή 35μετρη θαλαμηγό του εφοπλιστή Παναγόπουλου, είκοσι μέρες μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και στον Νέο Βουτζά.
 
Το πληρώνουν για δυο λόγους. Πρώτο, γιατί χρησιμοποίησαν αυτού του είδους την πολεμική ενάντια στους πολιτικούς τους αντίπαλους. Δεύτερο, γιατί παράλληλα φρόντιζαν, ιδιαίτερα την περίοδο που πλησίαζαν προς την εξουσία, να καλλιεργούν την εικόνα ενός Τσίπρα - λαϊκού παιδιού, που κουβαλούσε τα συμπράγκαλα της οικογένειας στην παραλία της Μουτσούνας στη Νάξο και μετά κάρφωνε μόνος του την ομπρέλα, όπως κάνει κάθε πάτερ φαμίλιας με μικρά παιδιά. Και δόστου τα βίντεο με το απλό λαϊκό παιδί να κάνουν το γύρο των καναλιών και του Διαδίκτυου. Οπως αντιλαμβάνεστε, από τον λουόμενο στην παραλία της Μουτσούνας ή του Ροδάκινου στο Ρέθυμνο μέχρι τον σκαφάτο που απολαμβάνει το πούρο του στο κότερο ενός εφοπλιστή, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Επικοινωνιακά μιλώντας…
 
Οπως υπάρχει απόσταση ανάμεσα σ' εκείνον που έφτιαχνε μόνος του το εσπρεσάκι του Ψυχάρη (καθότι η γάτα Ιμαλαΐων δε σκάμπαζε από καφετιέρες) και σ' εκείνον που έχει τους θαλαμηπόλους και τους σερβιτόρους της θαλαμηγού στο πόδι, έτοιμους να ικανοποιήσουν στο λεπτό κάθε παραγγελιά του. Επικοινωνιακά μιλώντας…
 
Εμείς πρέπει να εξομολογηθούμε την αμαρτία μας: δε γνωρίζαμε ότι η φιλόδοξη σύζυγος του εφοπλιστή Παναγόπουλου, που προσπαθούσε χρόνια να δείξει ότι είναι «κάποια», μέσω διάφορων «σωματείων», απ' αυτά που συνηθίζουν να στήνουν οι σύζυγοι των μεγαλοκαπιταλιστών, είχε αποκτήσει θεσμική ιδιότητα, ότι είχε γίνει… άμισθη σύμβουλος του Τσίπρα επί θεμάτων… Ελληνισμού της Διασποράς. Ο -πεθαμένος πλέον- εφοπλιστής είχε μαγευτεί από την ομορφιά της, μετά από μια τυχαία συνάντησή τους στο Κολωνάκι, όπου η ερίτιμος εργαζόταν ως μοδίστρα σε οίκο μόδας. Τα υπόλοιπα απασχόλησαν τις γνωστές κουτσομπολίστικες φυλλάδες που γέμιζαν τις σελίδες τους με την άγρια σύγκρουση της νέας συζύγου του εφοπλιστή με τα παιδιά του (είναι πολλά τα λεφτά…). Ο Τσίπρας από τι ακριβώς μαγεύτηκε και την έκανε σύμβουλό του; Από τις ιδιότητές της ως επίτιμο μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Φίλων Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ως επίτιμο μέλος της Βυρωνικής Εταιρίας, ως μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φίλων της Τράπεζας Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος ή ως προέδρου του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ»;
 
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτές και μερικές ακόμα… κοινωνικές ιδιότητες, που δεν τις εξασφαλίζεις αν δεν ανήκεις σε κάποια καπιταλιστική φαμίλια με χρήμα και παρασκηνιακή ισχύ, είναι το διαβατήριο για την ώσμωση με τους φορείς της εκτελεστικής εξουσίας. Αυτό που ονομάζουν διαπλοκή, δηλαδή. Αυτό, όμως, αφορά… τους δεξιούς και τους πασόκους. Η «Αριστερά» των Τσιπραίων διαθέτει… αλεξικέραυνο για τη διαπλοκή. Ακόμα κι όταν διακοπάρει στις θαλαμηγούς των εφοπλιστών. Αντε όμως να πείσεις γι' αυτό τους θαμώνες των καφενείων και τους… τρόφιμους του Διαδικτύου. Επικοινωνιακά μιλώντας…
 
Οι δικαιολογίες που βγήκαν να αρθρώσουν ο Τζανακόπουλος, ο Παππάς και άλλοι συριζαίοι μάλλον χειρότερα έκαναν τα πράγματα. Βλέπετε, είχε προηγηθεί η πρωθυπουργική σύμβουλος Παναγοπούλου, στην οποία προφανώς ανατέθηκε το καθήκον να επιβεβαιώσει την είδηση, υπό το φόβο ότι υπάρχουν και άλλες, «καθαρές» φωτογραφίες και ότι οι δύο πρώτες που έβγαλε ο Πορτοσάλτες ήταν απλά δόλωμα, μπας και τσιμπήσουν και κάνουν διάψευση.
 
Η κυρία έκανε δηλώσεις του επιπέδου της. Δηλαδή… κουκουρούκου: Ο πρωθυπουργός ήταν κουρασμένος και του είπαμε να πάρει το κότερο και να κάνει μια βόλτα να ξελαμπικάρει! Τόσο απλά. Πώς λέμε εμείς στους φίλους μας; Ρε σεις, δυο δωμάτια έχει το πατρικό στο χωριό, θα στριμωχτούμε λίγο και θα χωρέσουμε, να μην πληρώνουμε δωμάτια τώρα που δεν μας περισσεύουν!
 
Είπε κι άλλα. Οτι ο εφοπλιστής Παναγόπουλος «με διαπλοκή δεν είχε σχέση. Ηταν ένα όνομα ιερό. Αν μιλάνε για ελίτ, ο Παναγόπουλος ήταν ελίτ, ναι ο Παναγόπουλος ήταν ελίτ, αλλά ενός άλλου είδους. Ελίτ ηθικής, πατριάρχης της ναυτιλίας, που έδωσε δουλειά σε χιλιάδες ανθρώπους»! Ειδικά στ' αυτιά των αριστερών αυτά πρέπει να ήχησαν σαν ιδεολογικό βάλσαμο (δε χρειάζεται να εξηγήσουμε γιατί).  «Ο σύζυγός μου ήταν ένας διεθνής άνθρωπος ένας Ελληνας και δεν υπάρχει αριστερά και δεξιά, αυτά είναι για τις ποδοσφαιρικές ομάδες. Είναι ντροπή. Καίγεται η Ελλάδα και ασχολούμαστε με τρίχες»! Αυτό να δείτε τι βάλσαμο είναι για τους αριστερούς.
 
Μετά, η κυρία το γύρισε στο ποινικό, μιλώντας για παράνομη φωτογράφιση «για την οποία όλοι οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στο φυσικό τους χώρο». Ετσι, ο καθένας συμπεραίνει ότι ήθελαν πάση θυσία να κρατήσουν μυστική την κρουαζιέρα Τσίπρα στο Ιόνιο με τη θαλαμηγό του εφοπλιστή.
 
Μετά τα σόου στη Μουτσούνα και το Ροδάκινο, ο Τσίπρας πέρασε στο φυσικό του χώρο. Στα κότερα των εφοπλιστών. Οπως κάθε άλλος αστός πολιτικός. Ο λαός μας έχει μια παροιμία: δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι.
 
ΥΓ1. Ο Τσουκάτος, όταν ήταν ο πανίσχυρος «στρατηγός» του Σημίτη, εθεάθη κάποτε στο κότερο του Σωκράτη Κόκκαλη και τον κρέμασαν στα μανταλάκια. Ο Τσίπρας κάνει κρουαζιέρα με το κότερο του Παναγόπουλου, βάζει το γιο του Κόκκαλη υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και δεν (πρέπει να) τρέχει τίποτα. Πρόκειται ασφαλώς για… πρόοδο.
 
ΥΓ2. Η κρουαζιέρα Τσίπρα με την υπερπολυτελή «Οδύσσεια» («Odyssey» επί το… ελληνικότερον) του Παναγόπουλου ξεκίνησε λίγες μέρες μετά τη φονική πυρκαγιά με τους 101 νεκρούς και ολοκληρώθηκε με αποβίβαση στην Ιθάκη, προκειμένου να  διακηρύξει την έξοδο από τα Μνημόνια!
 
ΥΓ3. Απ' ό,τι είδαμε στις φωτογραφίες, το «Odyssey» είναι νηολογίου βρετανικής κοινοπολιτείας. Με ένα απλό «γκουγκλάρισμα» βρήκαμε ότι το σκάφος φέρει σημαία Νήσων Κέιμαν, του παραδείσου των offshore. Λογικό το βρίσκουμε. Οι λεγόμενοι φορολογικοί παράδεισοι πάντοτε ήλκυαν τους έλληνες εφοπλ(η)στές. Ψιλά γράμματα για Τσίπρα, Μπαζιάνα και σία…
 
Σάββατο 11 Μαΐου 2019