Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 | 22:01

ΕπικαιρότηταPointer

Ξετσίπωτα παιχνίδια υπέρ του Μελισσανίδη

Την περασμένη Τετάρτη, είχε προσδιοριστεί στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών η εκδίκαση προσφυγής μελών της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ κατά της νομιμότητας της οικοδομικής άδειας για το γήπεδο Μελισσανίδη.
 
Η υπόθεση δεν εκδικάστηκε, αλλά αναβλήθηκε για τις 5 Φλεβάρη του 2020 (!), με το αιτιολογικό ότι η εισηγήτρια, εφέτης διοικητικών δικαστηρίων Ιουλία Γεωργούλια, δεν είχε ετοιμαστεί. Η προσφυγή είχε κατατεθεί τον Νοέμβρη του 2017. Ενάμισης χρόνος δεν ήταν αρκετός στην κυρία εισηγήτρια για να ετοιμαστεί! Μέχρι τον Φλεβάρη του 2020 (αν γίνει τότε η εκδίκαση και δεν υπάρξει νέα αναβολή) θα προστεθούν άλλοι εννέα μήνες! Υπολογίζουν ότι σ’ αυτό το διάστημα το γήπεδο θα έχει ολοκληρωθεί (θα απομένουν μόνο εργασίες εσωτερικών εγκαταστάσεων).
 
Δεν κρατούν ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα. Εχουν μετατρέψει σε νόμο τη θέληση ενός μεγαλοκαπιταλιστή. Κι αυτό δεν αφορά μόνο την κυβέρνηση, που διαπλέκεται… αρμονικά με τον συγκεκριμένο μεγαλοκαπιταλιστή, ψηφίζοντας ακόμα και φωτογραφικές διατάξεις για πάρτη του (πέρα από τους αφόρητους εκβιασμούς που ασκήθηκαν σε διοικητικούς παράγοντες για να του εκδώσουν την παράνομη άδεια), δεν αφορά μόνο το αστικό πολιτικό σύστημα που με πλατιά πλειοψηφία στην Περιφέρεια Αττικής χορηγεί στον μεγαλοκαπιταλιστή 37 εκατ. ευρώ για να φτιάξει το μαγαζί του, αλλά αφορά και την αστική Δικαιοσύνη που υποτίθεται ότι είναι ανεξάρτητη και μεριμνά για την εφαρμογή των νόμων και την προστασία των αδυνάτων. Βλέπουμε καλά ποιους προστατεύει.
Σάββατο 11 Μαΐου 2019