Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 | 02:08

ΕπικαιρότηταPointer

Προκλητική επίθεση των ΜΑΤ στη μοτοπορεία αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα

Προκλητική επίθεση των ΜΑΤ στη μοτοπορεία αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα έγινε χθες το απόγευμα προς βράδυ, έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία. Η επίθεση ήταν σχεδιασμένη, όπως δείχνουν τα γεγονότα, και έγινε προφανώς με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Μπάτσων και Καταστολής. Το δίδυμο Γεροβασίλη-Παπακώστα, οι εκλεκτές του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα, θέλησε να καταθέσει τη δική του συμβολή στο σχέδιο προσέγγισης του συντηρητικού κοινού. Το δόγμα «νόμος και τάξη» έρχεται να συμπληρώσει την ατζέντα της πρόστυχης παροχολογίας, της ευρωλαγνείας και της αμερικανοδουλείας.
 
Η μοτοπορεία, με 60 περίπου δίκυκλα, ξεκίνησε γύρω στις 7:30 το απόγευμα από την πλατεία Εξαρχείων, με διαδρομή: Λεωφόρος Αλεξάνδρας (στάση στον Αρειο Πάγο) – Βασ. Σοφίας (στάση στην αμερικάνικη πρεσβεία) – Βουλή – Πανεπιστημίου – Εξάρχεια. Ηταν ενταγμένη στην καμπάνια αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, με βασικά αιτήματα την επαναχορήγηση κανονικής άδειας στον πολιτικό κρατούμενο και την κατάργηση του νόμου Δένδια που έχει θεσπίσει το εισαγγελικό βέτο στη χορήγηση αδειών στους κρατούμενους.
 
Ολα εξελίσσονταν κανονικά. Η μοτοπορεία κινήθηκε από τη Μπουμπουλίνας προς την Αλεξάνδρας, έκανε την προγραμματισμένη ολιγόλεπτη στάση στο ύψος του Αρείου Πάγου, ενώ μοτοσικλέτες με μπάτσους και μια κλούβα ακολουθούσαν σε μικρή απόσταση, χωρίς να προκαλούν και χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε επαφή με τους διαδηλωτές.
 
Οταν η μοτοπορεία έκανε τη δεύτερη προγραμματισμένη στάση της έξω από την αμερικάνικη πορεία, μια διμοιρία των ΜΑΤ παρατάχτηκε μπροστά από την πρεσβεία. Από τη συμπεριφορά τους φάνηκε ότι εκτελούσαν σχέδιο, καθώς χωρίς να έχει γίνει τίποτα, χωρίς κάποιος διαδηλωτής να έχει κατέβει από το δίκυκλο και να έχει κάνει οποιαδήποτε κίνηση, τρεις τέσσερις από τους ματάδες άρχισαν να βρίζουν και να κάνουν χειρονομίες, ενώ ο επικεφαλής αξιωματικός τους παρατηρούσε αδιάφορα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν οι μπάτσοι δε θέλουν φασαρίες, συνήθως οι αξιωματικοί «μαζεύουν» τους πιο θερμόαιμους.
 
Ξαφνικά, κατέβηκαν από το πεζοδρόμιο και επιτέθηκαν στο κέντρο του σχηματισμού των δικύκλων, χτυπώντας με τα γκλομπ οδηγούς και συνοδηγούς. Ηταν μια καθαρά εγκληματική κίνηση, γιατί θα μπορούσε να υπάρξει σοβαρός τραυματισμός, είτε από κάποιο χτύπημα είτε από τα μηχανάκια που έπεσαν κάτω. Οι διαδηλωτές ήταν εντελώς απροστάτευτοι, καθώς βρίσκονταν πάνω στα δίκυκλα. Αφού χτύπησαν τον κόσμο, αποτραβήχτηκαν και πάλι στο πεζοδρόμιο, ενώ η πορεία ανασυντάχτηκε μερικά μέτρα πιο κάτω, έξω από το Μέγαρο Μουσικής, και συνέχισε συγκροτημένα την προγραμματισμένη διαδρομή της. Από μια πρώτη ματιά, διαπιστώσαμε ότι υπήρξαν μικροτραυματισμοί, από γκλομπιές και από πτώσεις από δίκυκλα.
 
Η επίθεση αυτή δεν ήταν τυχαία, ούτε μπορεί να αποδοθεί σε «υπερβάλλοντα ζήλο» κάποιων μπάτσων. Το γεγονός ότι έγινε έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία λέει πολλά. Η κυβέρνηση Τσίπρα, η πιο αμερικανόδουλη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών, θέλησε να στείλει στους πάτρονές της το μήνυμα ότι θα τους προστατεύει ακόμα και από τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα. Και στο συντηρητικό κοινό, το μήνυμα ότι κακώς την κατηγορούν για ανοχή απέναντι στην «τρομοκρατία» και τους υποστηρικτές της.
 
 
Σάββατο 20 Απριλίου 2019