Κυριακή 16 Ιουνίου 2019 | 09:30

ΕπικαιρότηταPointer

Εγινε περδίκι…

Σας έχουμε καλά νέα. Ο Νικόλαος Φλαούνας, ο πρώην δημοσιογράφος της «Αυριανής», πρώην καναλάρχης της Μεσσηνίας και κυρίως καταχραστής του Δημοσίου (από το οποίο επί εικοσαετία -και βάλε- εισέπραττε μισθό υπάλληλου, χωρίς ποτέ να εμφανιστεί στην υπηρεσία του), έγινε περδίκι. Την Τετάρτη 10 του Απρίλη, εισήχθη επειγόντως στο «Ερρίκος Ντυνάν». Ηταν… εντελώς συμπτωματικό το γεγονός ότι την επομένη άρχιζε η δίκη του στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, μετά από αναίρεση της αθωωτικής απόφασης, που έκανε δεκτή ο Αρειος Πάγος. Οπως θα θυμόσαστε, ο απατεώνας Φλαούνας αθωώθηκε με επίκληση της κατάθεσης Τζουμάκα, ότι τάχα τον είχε αποσπάσει στο γραφείο του με… προφορική εντολή. Ναι, για τον γνωστό Τζουμάκα πρόκειται, τον συνδαιτημόνα του Τσίπρα πλέον και εξέχον στέλεχος της «προοδευτικής συμμαχίας».
 
Εν πάση περιπτώσει, εδώ μας ενδιαφέρει ο φίλος του Τζουμάκα, ο Φλαούνας. Ο οποίος υποχρεώθηκε να εμφανιστεί στο Πενταμελές Κακουργημάτων με πυτζάμες και ορό (χωρίς να πείσει την πρόεδρο να του δώσει την πολυπόθητη αναβολή - νέα διακοπή του έδωσε, όπως γράφουμε εδώ), όμως τη Δευτέρα 15 του Απρίλη εμφανίστηκε υγιέστατος στο Θ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας, όπου δικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμηση καλαματιανού επιχειρηματία, κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε φυλάκιση δέκα μηνών. Με τον ίδιο επιχειρηματία βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη και για τη διαχείριση του καναλιού (το οποίο διηύθυνε ο Φλαούνας, ενώ ταυτόχρονα πληρωνόταν σαν υπάλληλος του υπουργείου Γεωργίας στην Αθήνα!) και από τα αστικά δικαστήρια της Καλαμάτας έχει κριθεί τελεσίδικα ένοχος και υποχρεούται να καταβάλλει στην τηλεοπτική εταιρία ποσό περίπου 650.000 ευρώ (με το νόμιμο τόκο υπερημερίας).
 
Αντιλαμβάνεστε για τι «μπουμπούκι» μιλάμε. Αυτό το «μπουμπούκι» ανέλαβε να υπερασπιστεί ψευδομαρτυρώντας ο Τζουμάκας. Ειλικρινά, θα χαρούμε πολύ να δούμε τον Τζουμάκα ως μάρτυρα υπεράσπισης του Φλαούνα και στην εκ διακοπής δίκη που θα γίνει στις 25 του ερχόμενου Ιούνη.
 
 
Δευτέρα 15 Απριλίου 2019