Κυριακή 16 Ιουνίου 2019 | 09:55

ΕπικαιρότηταPointer

Ο Αραχωβίτης επικοινωνεί με κτηνοτρόφο μέσω του Facebook και της λέει ψέματα!

Small_img_32766
Μην απορείτε με τον τίτλο. Πρόκειται για γεγονός. Ο Αραχωβίτης ανταλλάσσει μηνύματα με τη μυτιληνιά κτηνοτρόφο Δ. Κινικλή, η οποία βιώνει έναν εφιάλτη. Και προσπαθεί να την παραμυθιάσει ξεδιάντροπα.
 
Η Δ. Κινικλή, μητέρα τεσσάρων παιδιών, προσπαθεί μαζί με το σύζυγό της να ζήσουν την οικογένειά τους με την κτηνοτροφία. Εχει 380 πρόβατα και από τεχνικό λάθος του ΟΠΕΚΕΠΕ (εποπτεύεται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) δεν έπαιρνε από το 2015 την κοινοτική ενίσχυση που δίνεται για κάθε πρόβατο. Μετά από πολλές κινητοποιήσεις και μία απεργία πείνας που έκανε, της πλήρωσαν γύρω στις 25.000 ευρώ την περίοδο Οκτώβρη-Δεκέμβρη του 2018, αλλά της χρωστούν ακόμα 38.000 ευρώ!
 
Οπως αντιλαμβάνεστε, αυτή η κατάσταση έχει εξαντλήσει οικονομικά την κτηνοτρόφο, που δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, τόσο τις οικογενειακές όσο και για την κάλυψη των αναγκών της κτηνοτροφικής της μονάδας.
 
Ο Αραχωβίτης, λοιπόν, με μηνύματα μέσω του Facebook, λες και η κτηνοτρόφος είναι προσωπική του φίλη, της λέει ότι «αναγνωρίζει το πρόβλημα» και ότι «κάνει ό,τι μπορεί».
 
Στις 27 Φλεβάρη, η κτηνοτρόφος ρωτάει: «Καλησπέρα, κύριε υπουργέ. Μπορείτε να μου πείτε πότε θα γίνει η εκκαθάριση, να ξέρουμε και εμείς, σας παρακαλώ;». «Αρχοντας» ο Αραχωβίτης, απαντά: «Μέσα στον Φλεβάρη». «Εντάξει, ευχαριστώ πολύ, θα κάνουμε υπομονή», απαντά ανακουφισμένη η κτηνοτρόφος.
 
Πέρασε ο Φλεβάρης, πέρασε κι ο Μάρτης, η γυναίκα δεν πήρε δεκάρα τσακιστή. Απευθύνεται και πάλι στον Αραχωβίτη, ο οποίος εξακολουθεί να απαντά μέσω facebook! Η συγκεκριμένη επικοινωνία γίνεται στις 27 Μάρτη, δυο μήνες μετά την προηγούμενη: «Εύχομαι καλή δύναμη», γράφει ο Αραχωβίτης! Και συνεχίζει: «Για την αποπληρωμή και την εκκαθάριση υπάρχουν τεχνικά προβλήματα που είναι πάνω από μένα! Κάνω ό,τι μπορώ και το ξέρεις!».
 
«Αλλά θα μας κλείσουν φυλακή σίγουρα», απαντά πικρά η κτηνοτρόφος που έχει φτάσει σε απόγνωση από την κοροϊδία. Ετσι, αναγκάστηκε να κατέβει για δεύτερη φορά σε απεργία πείνας έξω από κτίριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που βρίσκεται απέναντι από τα δικαστήρια της Μυτιλήνης. Σε ανακοίνωσή της έγραψε (διατηρούμε τη σύνταξη):
 
«ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!! Εγώ η Δήμητρα Κινικλή είμαι μαζί με την κυρία Μαρία Πολίτη από τον Τρίγωνα, έχουμε κατέβει για απεργία πείνας στο υπουργείο απέναντι από τα δικαστήρια Μυτιλήνης. ΦΤΑΝΕΙ  η κοροϊδία από το υ-πουργείο αγροτικής ανάπτυξης, πέντε χρόνια μας έχουν καταβάλει ένα μικρό ποσό από λάθος του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπολείπονται από μένα προσωπικά ακόμη 38.000. Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι μέσα Φεβρουαρίου θα πληρωθούμε και αυτή τη στιγμή μου λέει ότι είναι πάνω από το χέρι του. Απαιτούμε να πάρουμε τα χρήματά μας και να βρεθούν οι υπεύθυνοι που έχουν δημιουργήσει σε εμένα, μία πολύτεκνη μητέρα τεσσάρων παιδιών, στην κ. Μαρία Πολίτη, μητέρα ΑΜΕΑ παιδιού, και σε άλλες αγροτικές οικογένειες να περνάμε εδώ και 5 χρόνια ένα Γολγοθά!».
 
Τι θα γίνει; Θα αποφασίσουν οι αγροτοσυνδικαλιστές να στηρίξουν αυτή την απεργία πείνας ή θα συνεχίσουν να αδιαφορούν και να σφυρίζουν κλέφτικα;
 
 
Παρασκευή 05 Απριλίου 2019