Κυριακή 16 Ιουνίου 2019 | 10:24

ΕπικαιρότηταPointer

Αντιμετωπίζουν εργαζόμενους και συνταξιούχους σαν ζητιάνους

Πολιτικά μιλώντας, αυτός ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος είναι ένας άθλιος πολιτικάντης. Το έχει δείξει και άλλες φορές (όπως τότε που δήλωνε ότι περπατάει στο δρόμο κι οι καταστηματάρχες τον ευγνωμονούν). Αυτό που πέταξε, όμως, περί χορήγησης έκτακτου «δώρου Πάσχα» σε συνταξιούχους και δημόσιους υπάλληλους, κάπου (σε κάποια κυβερνητική σύσκεψη) το έχει ακούσει. Κι έσπευσε να το ξεφουρνίσει, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
 
Μόλις τον άδειασαν πρώτα ο Τσακαλώτος και μετά το μέγαρο Μαξίμου, έσπευσε να τα μαζέψει, με το δικό του άθλιο τρόπο: «Πάντα γίνονται παροχές, η κυβέρνηση είναι σταθερά προσηλωμένη στο να βελτιώνει τη ζωή των πολιτών και την οικονομία, σε μία λογική ανάπτυξης όλων των πλευρών, που οφείλουμε ως κυβέρνηση να βελτιώσουμε. Και αυτό σε καμία περίπτωση δεν περιορίζεται σε ένα πράγμα, όπως τώρα βγήκε ότι εγώ τάχα δήλωσα ή υπονόησα ότι θα δοθεί δώρο Πάσχα».
 
Δε θ'ασχοληθούμε άλλο με τον ανάξιο λόγου Πετρόπουλο. Γιατί, όμως, έσπευσαν να τον αποδοκιμάσουν Μαξίμου και Τσακαλώτος;
 
Το Μαξίμου, γιατί τα επιδόματα πρέπει να τα ανακοινώνει ο Τσίπρας, ενταγμένα στο γενικότερο προπαγανδιστικό σχεδιασμό. Αν θα πήγαιναν για βουλευτικές εκλογές τον Μάη, ίσως να ανακοίνωναν κάποιο επίδομα που θα το βάφτιζαν «δώρο Πάσχα» (όπως είχαν κάνει πρόπερσι με την «13η σύνταξη»). Αν έχουν αποφασίσει να πάνε σε εκλογές τον Οκτώβρη, τότε αυτό το «δώρο» θα πρέπει να το κρατήσουν γι' αργότερα. Και δε θ' αποφασίσει ο Πετρόπουλος για το σχεδιασμό. Γι' αυτό του είπαν ευγενικά να το βουλώσει.
 
Ο Τσακαλώτος, γιατί την ώρα που είχε μια ανοιχτή διαπραγμάτευση με την ΕΚΤ και το Eurogroup, θα έπρεπε να απολογηθεί για τις «εξαγγελίες» Πετρόπουλου. Θα τον κατηγορούσαν ότι δε σέβεται τα συμφωνημένα. Γι' αυτό και υπήρξε τόσο οξύς έναντι του συναδέλφου του στην κυβέρνηση (για τον οποίο, προφανώς, δεν έχει την καλύτερη γνώμη).
 
Οι οικονομικοί συντάκτες του αστικού Τύπου άρχισαν να σκαλίζουν τον κρατικό προϋπολογισμό και δε δυσκολεύτηκαν να βρουν το αποθεματικό, από το οποίο αυτή τη στιγμή περισσεύουν γύρω στα 600 εκατομμύρια. Αρα, συμπέραναν, απ' αυτά θα δώσει επίδομα ο Τσίπρας. Από μεριάς κυβέρνησης δεν υπήρξε κάποια κατηγορηματική διάψευση. Αντίθετα, ο Τζανακόπουλος αναφέρθηκε σιβυλλικά σε υπερπλεόνασμα το οποίο διανέμεται σχεδιασμένα, αφήνοντας ανοιχτό το ζήτημα. Μάλλον είναι στους σχεδιασμούς τους κάποιο έκτακτο… εκλογικό επίδομα. Ισως, αν όλα πάνε καλά, να το δώσουν το καλοκαίρι ως «επίδομα αδείας». Και μετά να κάνουν τις εκλογές.
 
Πρόκειται για μια ακόμα αθλιότητα (όχι του Πετρόπουλου, αλλά του ΣΥΡΙΖΑ). Αντιμετωπίζουν εργαζόμενους στο δημόσιο και συνταξιούχους σαν επαίτες που περιμένουν την ευεργεσία των αρχόντων. Που δε διεκδικούν να πάρουν πίσω τα πετσοκομμένα δικαιώματά τους (όπως είναι τα δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα και το επίδομα αδείας), αλλά έχουν σκύψει μοιρολατρικά το κεφάλι και επαφίενται στις αποφάσεις της κυβέρνησης, η οποία διαθέτει -αποδεδειγμένα- κοινωνική ευαισθησία. Κάτι τέτοια πληρώνονται στις εκλογές, αλλά αυτό δεν μας ενδιαφέρει.
 
 
Κυριακή 31 Μαρτίου 2019