Σάββατο 25 Μαΐου 2019 | 03:58

ΕπικαιρότηταPointer

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ «ΚΟΝΤΡΑ» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΜΑΡΤΗΣΤΟ ΨΑΧΝΟ / EDITORIAL

Δυο κόσμοι

Υπάρχουν πράγματι δυο κόσμοι. Ο κόσμος της δουλειάς και της δημιουργίας, από τη μια, ο κόσμος της εκμετάλλευσης και του παρασιτισμού, από την άλλη. Μόνο που βρισκόμαστε σε μια φάση μονόπλευρου πολέμου. Ο κόσμος του κεφαλαίου επιτίθεται, ο κόσμος της εργασίας δεν μπορεί καν να αμυνθεί. Για ν' αρχίσει να το κάνει, θα πρέπει να βγει έξω από τις διαδικασίες του αστικού κοινοβουλευτισμού.
ΣΕΛΙΔΑ 6

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Μνημόνιο είναι εδώ, μαζί και η αποικιοκρατική επιτροπεία

Οι υπουργοί του Eurogroup ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει να είσαι κόμμα εξουσίας που έχεις μπροστά σου εκλογές που πρέπει να τις δώσεις από θέσεις άμυνας. Ξέρουν πόσο μεγάλη είναι η λαχτάρα για εκλογική επιβίωση και πόσο ισχυρός ο πειρασμός για χαλάρωση κάποιων αντιλαϊκών πολιτικών. Γι' αυτό και -παρά την εμπιστοσύνη που τρέφουν στον Τσίπρα και το αβαντάρισμα που του κάνουν- ούτε από τη σκληρή μνημονιακή επιτροπεία παραιτήθηκαν ούτε από την εφαρμογή της στην πράξη. Δέχτηκαν να μην εφαρμοστεί η νέα μείωση των συντάξεων, ξέροντας ότι μπορούν ανά πάσα στιγμή να επαναφέρουν το μέτρο. Οταν όμως πρόκειται γι' αυτές που ονομάζουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως συμβαίνει με τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια», δεν κάνουν ούτε βήμα πίσω. Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλαν με την απόφαση του τελευταίου Eurogroup.
ΣΕΛΙΔΑ 16

Κοινοβουλευτικός κρετινισμός και πολιτικό lifestyle

H ανακοίνωση της πρώτης δόσης υποψήφιων του ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάστηκε με όλους τους κανόνες του πολιτικού lifestyle που προσπαθεί να ενισχύσει τον κοινοβουλευτικό κρετινισμό. Πέραν των τριών ήδη ευρωβουλευτών (Παπαδημούλης, Κούλογλου, Κούνεβα) και του Κουρουμπλή, που είχε διαπραγματευθεί τη θέση εδώ και καιρό, με τα υπόλοιπα ονόματα έπρεπε να υπάρξουν συγκεκριμένες σηματοδοτήσεις.
ΣΕΛΙΔΑ 3

Κροκοδείλια δάκρυα για το δημογραφικό

Το δυνατότερο χαστούκι και στις αγριανθρωπικές μαλθουσιανές θεωρίες και στα κροκοδείλια δάκρυα για το δημογραφικό, δόθηκε ιστορικά στο πρώτο μισό του 20ού αιώνα. Στη Σοβιετική Ενωση, στο πρώτο κράτος της δικτατορίας του προλεταριάτου. Εκεί που θεσπίστηκαν παράσημα για τις μανάδες που έκαναν πολλά παιδιά. Εκεί που η γυναίκα έπαιρνε αύξηση του μισθού και μείωση του ωραρίου για κάθε παιδί που γεννούσε. Εκεί που οι διαζευγμένοι άνδρες υποχρεώνονταν να πληρώνουν τη διατροφή για τα παιδιά τους, όχι όποτε και αν τους «κάπνιζε», αλλά με παρακράτηση από το μισθό τους και απευθείας καταβολή στη μάνα των παιδιών. Εκεί που κατασκευάζονταν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς (ειδικά στη διάρκεια του δεύτερου πεντάχρονου) μαιευτικές κλίνες, βρεφονηπιακοί σταθμοί, συσσίτια για τα παιδιά κι ένα σωρό άλλα δημόσια ιδρύματα, με σκοπό να απαλλάξουν την εργαζόμενη μητέρα από μεγάλο βάρος της δουλειάς στο σπίτι. Εκεί που η τεκνοποιία δε θεωρούνταν ατομική υπόθεση των ζευγαριών, αλλά και κοινωνική και κρατική υπόθεση.
ΣΕΛΙΔΑ 7

Και συ, τσούλα των δήμιων, Επιστήμη…

Ξεχνάει, όμως, κάτι. Το πώς θα ονομάζεται μια γλώσσα δεν αποφασίζει ο Μπαμπινιώτης και ο κάθε Μπαμπινιώτης. Αποφασίζει η Ιστορία. Η γλώσσα των (σλαβο)Μακεδόνων ονομαζόταν μακεδονική αιώνες πριν προκύψει το «μακεδονικό ζήτημα». Στο πλαίσιο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Δηλαδή, πολύ πριν η γεωγραφική Μακεδονία μοιραστεί ανάμεσα σε Ελλάδα, Σερβία και Βουλγαρία. Δεν είναι βουλγαρική γλώσσα που «εκσερβίστηκε» από το καθεστώς του Τίτο (όπως έχει υποστηρίξει ο… επιστήμων Μπαμπινιώτης). Ηταν μια γλώσσα όπως όλες οι άλλες βαλκανικές γλώσσες (ελληνική, σερβική, βουλγαρική, αλβανική κτλ.). Και ονομαζόταν μακεδονική.
ΣΕΛΙΔΑ 12

Για τα κουκιά τα κάνεις όλα…

Παραλίγο να γίνουν κουλουβάχατα, αλλά τελικά κατάφεραν να το «σώσουν» και να ψηφιστεί η τροπολογία για το σπάσιμο πέντε καλλικρατικών δήμων, μολονότι ήταν φανερό ότι η κυβέρνηση δε διέθετε 151 βουλευτές. Βλέπετε, στη συγκεκριμένη περίπτωση το ρουσφέτι είχε διακομματικά χαρακτηριστικά.
ΣΕΛΙΔΑ 12

Πασοκάρα, ρεεεε…

Η είδηση έχει ασφαλώς την ευτράπελη πλευρά της. Ο Νίκος Παπανδρέου, που μέχρι τώρα το έπαιζε «συγγραφέας» και εσχάτως αποφάσισε να συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση ως πολιτικός (εκτιμά ότι -κληρονομικώ δικαίω- θα μαζέψει τις απαραίτητες ψήφους για να εκλεγεί ευρωβουλευτής), δήλωσε ότι δεν του πάει να αποκαλεί το κόμμα «του» ΚΙΝΑΛ, αλλά η γλώσσα και το στόμα σχηματίζουν αυθόρμητα τη λέξη ΠΑΣΟΚ, και πως προτίθεται να προτείνει να επιστρέψει ως σήμα ο πράσινος ήλιος, που κατηύγαζε την Ελλάδα επί τέσσερις δεκαετίες («ο ήλιος ο πράσινος, ο ήλιος π' ανατέλλει, μας οδηγεί», έλεγε το άσμα των ένδοξων εκείνων εποχών).
ΣΕΛΙΔΑ 3

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Η διευθύντρια «απολύθηκε», όλα καλά…

Είναι κι αυτό σημάδι της πλήρους οργανωτικής διάλυσης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Οταν απουσιάζει η στοιχειώδης δυνατότητα αντίστασης, τότε οι εργάτες μετατρέπονται σε άτομα που προσπαθούν να διατηρήσουν ακόμα και την πιο κακοπληρωμένη θέση εργασίας, σκύβοντας το κεφάλι σε κάθε αυθαιρεσία των καπιταλιστών. Μόνο η ταξική ανασυγκρότηση του κινήματος μπορεί να δημιουργήσει όρους στοιχειώδους έστω αντίστασης στους καθημερινούς σφετερισμούς εργατικών δικαιωμάτων από την καπιταλιστική εργοδοσία. Αυτή η ανασυγκρότηση δεν περνάει μέσα από τα συνέδρια των αστικοποιημένων συνδικάτων, όπου παίζουν μπουνιές το ΠΑΜΕ με τους μπράβους που κουβαλούν οι άλλοι (π.χ. συνέδριο ΟΙΥΕ), αλλά μέσα από την καθημερινή, επίπονη (και κυρίως συνωμοτική) δουλειά με τους συναδέλφους, για ν' αρχίσουν να αισθάνονται και πάλι μέλη μιας συλλογικότητας, που μπορεί να χαράξει την τακτική της, και όχι άτομα καταδικασμένα στην απόγνωση.
ΣΕΛΙΔΑ 13

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Μείωσαν δραστικά τα πρόστιμα στους εμπόρους και εισαγωγείς φυτοπροστατευτικών προϊόντων, ακόμα και ληγμένων

Δεν έχουν ιερό και όσιο οι συριζαίοι δούλοι των καπιταλιστών

Δύο υπουργοί (Δραγασάκης, Αραχωβίτης) και δύο υφυπουργοί (Πιτσιόρλας, Κόκκαλης) υπέγραψαν στις 15 Φλεβάρη του 2019 μια επαίσχυντη ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση), με την οποία μείωσαν δραστικά τα πρόστιμα στους εμπόρους και εισαγωγείς φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Η ΚΥΑ δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 6 Μάρτη (778 Β).
ΣΕΛΙΔΕΣ 8-9

Ξετσίπωτα ψέματα και ωμός κυνισμός από τον Αραχωβίτη

Τι να πεις; Κάθε σχόλιο είναι φτωχό μπροστά στο ξετσίπωτο ψέμα και στον στυγνό κυνισμό αυτού του αστού πολιτικού. Ας ξέρει, όμως, ο Αραχωβίτης ότι με τα ψέματα και τον κυνισμό δεν πρόκειται να αποκαρδιώσει τον Βαγγέλη Δαρδάνη. Δεν πρόκειται να αποφύγει την απεργία πείνας του απελπισμένου αγρότη και τα γεγονότα που θα προκύψουν απ’ αυτήν. 
ΣΕΛΙΔΑ 9

Νέα αβάντα στους καπιταλιστές-εμπόρους και εξαγωγείς αγροτικών προϊόντων

Με την εγκύκλιο αυτή, ο Αραχωβίτης δίνει τη δυνατότητα στους εμπόρους να συνεχίσουν να μην εξοφλούν τιμολόγια μέχρι τις 15 Ιούνη. Οσα δε είπε στη ραδιοφωνική του συνέντευξη, ότι η λειτουργία της πλατφόρμας θα βγάλει λαβράκια, ήταν άλλο ένα μεγάλο ψέμα. Το ψέμα, άλλωστε, είναι το κύριο χαρακτηριστικό όλων των συριζαίων, ξεκινώντας από τον ίδιο τον Τσίπρα. Δε θ’ αποτελούσε εξαίρεση ο Αραχωβίτης.
ΣΕΛΙΔΑ 9

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πολιτικές ευθύνες για το Μάτι;

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αντιπολίτευση, θα είχε ήδη σκαρφαλώσει στα κάγκελα, ζητώντας τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή για τη διερεύνηση των κάθε είδους ευθυνών των πολιτικών προσώπων. Απορούμε πώς δεν το έχει κάνει ακόμα η αντιπολίτευση. Το πιθανότερο είναι ότι προετοιμάζει τη σχετική πρόταση για να την καταθέσει μετά από λίγο καιρό, συνυπολογίζοντας και τις κινήσεις που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο μέτωπο της σκανδαλολογίας. Αντίβαρο στη Novartis, αν ο ΣΥΡΙΖΑ ενεργοποιήσει τη δικαστική διαδικασία κατά την προεκλογική περίοδο, θα είναι μάλλον το Μάτι, οι νεκροί, οι ποινικές διώξεις, οι πολιτικές ευθύνες, ενδεχομένως και οι ποινικές ευθύνες των υπουργών.
ΣΕΛΙΔΑ 11

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Σχέδιο νέου Ποινικού Κώδικα

Διώξεις για το κίνημα, δώρα για τους νεοναζιστές

Οταν τίθενται αυτά τα ερωτήματα, η συζήτηση πηγαίνει… στη Μαρφίν. Μπορεί  ένας ακόμα άθλιος συριζαίος (Κυρίτσης) να έκανε δημόσια δήλωση μετάνοιας για μια αλήθεια που μάλλον του ξέφυγε (είπε ότι στα 30 χρόνια της δημοσιογραφικής του ζωής δεν έχει δει θάνατο από μολότοφ), όμως η αλήθεια για τη Μαρφίν δεν αλλάζει. Μπορεί ο εμπρησμός να προκλήθηκε από μολότοφ, όμως οι άνθρωποι πέθαναν επειδή τους είχαν κλειδωμένους μέσα τ' αφεντικά της τράπεζας. Αν δεν τους είχαν κλειδωμένους, θα μπορούσαν να φύγουν με άνεση. Αυτό δεν το λέμε εμείς, το έχει πει με απόφασή του αστικό δικαστήριο που καταδίκασε τον διευθύνοντα σύμβουλο, τον υπεύθυνο ασφάλειας και τη διευθύντρια του καταστήματος της Μαρφίν σε ποινές φυλάκισης έως και 22 ετών. 
ΣΕΛΙΔΑ 8

ΝΕΟΛΑΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ

Η ΟΙΕΛΕ παγιδεύει τους εργαζόμενους στα φροντιστήρια καθηγητές

Με αφορμή την απόφαση του υπουργείου Εργασίας για την ελάχιστη αμοιβή των καθηγητών που εργάζονται στα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών με βάση όχι το 40ωρο της ΕΓΣΣΕ, αλλά τις 21 ώρες, σύμφωνα με τα ισχύοντα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και λίγες ημέρες πριν τις 19 του Μάρτη, ημέρα συζήτησης της προσφυγής της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ) στο ΣτΕ και κηρυγμένης 24ωρης απεργίας των εκπαιδευτικών σε Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
ΣΕΛΙΔΑ 10

Μπάχαλο

Αφού έγνοια της αστικής τάξης στην Ελλάδα ήταν (και είναι) η ανακοπή της τάσης της νεολαίας της εργαζόμενης κοινωνίας για πανεπιστημιακή μόρφωση, γεγονός που θα την καθιστούσε επικίνδυνη για την ασφάλεια και διαιώνιση του συστήματος. 
ΣΕΛΙΔΑ 10

Τρομοκρατική δίωξη

Πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη συνιστά η παραπομπή σε Ενορκη Διοικητική Εξέταση, μετά από αναφορά-καταγγελία του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Δ. Κυριτσόπουλου, της προέδρου της ΕΛΜΕ Ευβοίας Χαράς Νίκα «για κακόβουλη άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής»!
ΣΕΛΙΔΑ 10

ΔΙΕΘΝΗ

Brexit

Τα αδιέξοδα μεγαλώνουν

Η απόρριψη από τη Βουλή για δεύτερη φορά της συμφωνίας εξόδου εξόργισε τους καπιταλιστές. Η γενική γραμματέας του συνδικάτου τους (CBI), Κάρολιν Φέιρμπεϊρν, δήλωσε ότι η περασμένη Τρίτη θα πρέπει να είναι η τελευταία μέρα των αποτυχημένων πολιτικών και τόνισε την επείγουσα ανάγκη παράτασης του Brexit. «Ηρθε η ώρα η Βουλή να σταματήσει το τσίρκο» ήταν η κατακλείδα της δήλωσής της, που έδειξε το μέγεθος της οργής των βρετανών καπιταλιστών, οι οποίοι βλέπουν ότι τα αδιέξοδα μεγαλώνουν (http://www.cbi.org.uk/news/enough-is-enough-time-for-parliament-to-stop-the-circus/). 
ΣΕΛΙΔΑ 5

Βενεζουέλα

Ο κατήφορος δεν έχει τέλος 

Ολοένα και χειροτερεύει η κατάσταση στη Βενεζουέλα, με το γενικό μπλακ άουτ στην πρωτεύουσα Καράκας αλλά και πολλές περιοχές της χώρας, που ξεκίνησε την προηγούμενη Πέμπτη και συνεχίστηκε για μέρες, να δίνει τη χαριστική βολή. Η κυβέρνηση έδωσε εντολή να κλείσουν τα σχολεία και οι επιχειρήσεις την περασμένη Δευτέρα, ενώ τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα ηλεκτροδότησης αφού σε ορισμένες περιπτώσεις δε λειτουργούν ούτε οι ντιζελογεννήτριες έκτακτης ανάγκης που τα τροφοδοτούν με ρεύμα. Ετσι, πέθαναν αρκετοί ασθενείς (για 17 μιλά η αντιπολίτευση, όμως η κυβέρνηση διαψεύδει).
ΣΕΛΙΔΑ 5

Ισραηλινές εκλογές

Ο πιο ακροδεξιός θα νικήσει

Οι ισραηλινές βουλευτικές εκλογές πλησιάζουν και η ακροδεξιά προεκλογική ρητορική κορυφώνεται, αντανακλώντας το σιωνιστικό αφιόνι που κυριαρχεί στα μήκη και τα πλάτη του ισραηλινού αστικού πολιτικού φάσματος και τον πλήρη εκφασισμό του ισραηλινού πλήθους. Οι ισραηλινοί αστοί πολιτικάντηδες αντιλαμβάνονται τη φασιστικοποίηση της ισραηλινής κοινής γνώμης και προσαρμόζουν την προεκλογική τους προπαγάνδα αναλόγως. 
ΣΕΛΙΔΑ 4

Οι φασίστες ορίζουν την ατζέντα

Μόλις το πήραν χαμπάρι οι φασίστες, ξεσπάθωσαν. «Ιδού η νέα ευρωπαία-πρότυπο για το Κοινοβούλιο της ΕΕ. Η επόμενη θα είναι εντελώς κρυμμένη πίσω από μπούργκα;», τιτίβισε ο ακροδεξιός δήμαρχος του Μπεζιέ (πόλη στη Νότια Γαλλία), βάζοντας και μια φωτογραφία της Ουιράν με τη σημαία της ΕΕ, από κινητοποίηση έξω από το Κολοσσαίο. Ακολούθησε η Λεπέν: «Η ΕΕ αναλαμβάνει την ευθύνη των επιλογών της. Στις 26 Μάη εσείς πρέπει ν' αποφασίσετε. Εμείς λέμε ΟΧΙ στην προώθηση του ριζοσπαστικού Ισλάμ!!! Ερχόμαστε». Ακολούθησε ορυμαγδός από ακροδεξιούς ιστότοπους.
ΣΕΛΙΔΑ 4

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Προβολές και συζητήσεις

ΤΖΑΦΑΡ ΠΑΝΑΧΙ

ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Οι δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα στον κινηματογράφο μάς έπεισαν πως αν ένας κινηματογραφιστής δεν μπορεί να κάνει ταινίες, θα φταίει ο ίδιος - κανένας άλλος. Η δυσάρεστη πραγματικότητα που διέπει τον κινηματογράφο και τους σκηνοθέτες στο σημερινό Ιράν μάς οδήγησαν να σταθούμε σ’ αυτήν την, ίσως προσωρινή, πραγματικότητα και να αναπαραστήσουμε κομμάτια της που καθρεφτίζονται μέσα μας». Τα λόγια αυτά, ειπωμένα από έναν σκηνοθέτη, του οποίου έχει απαγορευτεί από το 2010 και για είκοσι χρόνια η ενασχόληση με το σινεμά (και η έξοδος από τη χώρα) και ο οποίος το διάστημα αυτό έχει γυρίσει τέσσερις ταινίες, έχουν μια παραπάνω βαρύτητα. 
Ο ιρανός σκηνοθέτης γεννήθηκε το 1960 και μεγάλωσε σε μια εργατική οικογένεια. Σπούδασε σκηνοθεσία στο πανεπιστήμιο κινηματογράφου και τηλεόρασης στην Τεχεράνη. Πριν στραφεί στις μεγάλου μήκους ταινίες, έκανε αρκετές μικρού και μεσαίου μήκους για την ιρανική τηλεόραση.
Ο Τζαφάρ Παναχί ενοχλεί πολύ το ιρανικό καθεστώς, και ενοχλεί γιατί δε ντύνει με χρυσόσκονη ή με μεταφυσική ελπιδοφόρα θολούρα την ανάγνωση της πραγματικότητας γύρω του. Πριν τη σύλληψή του το 2010, στη διάρκεια γυρισμάτων για την εξέγερση του Πράσινου Κινήματος του ’09, ο Παναχί είχε ήδη μια εξαετή καταδίκη για «προπαγάνδα κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας».
Είναι ένας από τους πιο πολυβραβευμένους ιρανούς σκηνοθέτες, του οποίου το έργο έχει συνδεθεί με το ιρανικό νέο κύμα. Στις ταινίες του πρωταγωνιστούν γυναίκες που καταπιέζονται και καταρρακώνονται, αγωνίζονται και επαναστατούν, άνθρωποι υπό το βάρος μιας σκληρά ταξικής και θεοκρατικής κοινωνίας, και σχεδόν πάντοτε οι πόλεις, που παρακμάζουν μέσα στην «ανάπτυξη», μοστράροντας έναν αέρα παντοδυναμίας και νομοτέλειας, που παλεύει να καθυποτάξει κάθε φωνή αμφισβήτησης. 
Ο τίτλος του αφιερώματος είναι δανεισμένος από την ταινία του Παναχί «This is not a film», η οποία έφτασε λαθραία στο φεστιβάλ των Καννών το 2011, μέσα σε μια τούρτα. Οι δημιουργίες του δεν είναι ακριβώς (ή μόνο) ταινίες, αλλά είναι πράξεις αντίστασης, φωνές διαμαρτυρίας. 

~Παρασκευή 22/3/2019 ~

ΤΑΞΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ

(Taxi Tehran, Ιράν, 2015, 82')
Σκηνοθεσία - Σενάριο - Φωτογραφία - Μοντάζ - Παραγωγή: Τζαφάρ Παναχί.
Εναρξη 8:30 - Είσοδος ελεύθερηανοικείωση

ΡΑΨΩΔΙΑ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝ0

Ενα υβρίδιο επικού θεάτρου και θεάτρου-ντοκουμέντο. Θεατρικός λόγος, ντοκουμέντα, μαρτυρίες, λογοτεχνικά κείμενα συντίθενται σε ένα παλίμψηστο που ανιχνεύει τις συνδέσεις και ενσαρκώνονται για να επαναφέρουν στην προσοχή μας την επίμονη διαχρονικότητα του επαναστατικού οράματος.
Υπό τους ήχους του σπουδαίου Μπιλ Ντίξον (και όχι μόνο).
Μια βουτιά στην Ιστορία, όχι ως μνημόσυνο, αλλά ως διερεύνηση κρίσιμων σημερινών ερωτημάτων.
Η νέα παραγωγή της ανοικείωσης κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 29 Μάρτη και θα συνεχιστεί τα Σαββατoκύριακα 30-31 Μάρτη, 6-7, 13-14, 20-21 Απρίλη και 4-5, 11-12 Μάη.
Στο κτίριο της ΚΟΝΤΡΑΣ, Αγαθουπόλεως 65 και Αχαρνών.
Ώρα έναρξης: 20.30.
Είσοδος ελεύθερη
(Μετά την έναρξη η είσοδος δεν είναι δυνατή)
Απαιτείται κράτηση στο 6973930419
Μετά την παράσταση ακολουθεί
συζήτηση με τους συντελεστές
Trailer: http://www.anoikeiosi.gr/yliko/videos/videos-rapsodia.html
Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση: www.anoikeiosi.gr
 
Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019