Σάββατο 25 Μαΐου 2019 | 04:23

ΕπικαιρότηταPointer

Ξετσίπωτα ψέματα και ωμός κυνισμός από τον Αραχωβίτη

Από την Πέμπτη 7 Μάρτη δημοσιεύσαμε στην ιστοσελίδα μας τη διαμαρτυρία του αγρότη Βαγγέλη Δαρδάνη, που πούλησε τον Αύγουστο του 2018 στον Γ. Φραγκίστα 45 τόνους επιτραπέζια σταφύλια αρίστης ποιότητας και δεν πήρε δεκάρα. Η διαμαρτυρία αυτή, που εστάλη γραπτώς στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων και με την οποία ο Β. Δαρδάνης προαναγγέλλει απεργία πείνας μέχρι να πληρωθεί για τη σοδειά του, δημοσιεύτηκε σε αρκετές εφημερίδες.
 
Οπως γράφουμε σε διπλανή στήλη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του Αραχωβίτη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΚΡΟΑΜΑ του Βόλου, η δημοσιογράφος Ε. Αιμονιώτη έθεσε το ζήτημα του αγρότη. Ο Αραχωβίτης με συνεχείς διακοπές προσπαθούσε να μην αφήσει τη δημοσιογράφο να ολοκληρώσει την ερώτησή της, με τα πολλά όμως αναγκάστηκε να απαντήσει. Και βέβαια, ως συνεπής συριζαίος, είπε ψέματα. ακολουθώντας την  γνώριμη πρακτική του να λέει ψέματα.
 
Ο νόμος 4492/2017 για τα νωπά και ευαλλοίωτα προϊόντα  ψηφίστηκε και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ τον Οκτώβρη του 2017. Μεταξύ των άλλων, προέβλεπε και τη δημιουργία της περιβόητης ψηφιακής υπηρεσίας. Η απαίτηση του Βαγγέλη Δαρδάνη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2018. Δηλαδή, δέκα μήνες μετά από την εφαρμογή του νόμου 4492/2017. Αυτά είναι τα γεγονότα.
 
Τι απάντησε ο Αραχωβίτης στη δημοσιογραφική ερώτηση; «Με αφορμή το νόμο για τις 60 ημέρες, να σας πω ότι δυστυχώς δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ. Δηλαδή, μια οφειλή που γεννήθηκε πριν την εφαρμογή του νόμου, πριν την ψήφιση του νόμου, πριν την εφαρμογή του νόμου, δεν μπορεί να καλυφθεί. Εάν μια επιχείρηση έκλεισε και έρριξε κανόνι στους παραγωγούς το 2015, 2014, το 2013, δεν μπορεί να καλυφθεί από το νόμο, δυστυχώς».
 
Οταν στη συνέχεια η δημοσιογράφος αναφέρθηκε σ’ αυτά που γράφει ο Δαρδάνης στη διαμαρτυρία του («θα ξεκινήσω απεργία πείνας γιατί βλέπω μια αδιαφορία την οποία δεν μπορώ να τη δεχτώ» ο Αραχωβίτης απάντησε: «Είναι για απαίτηση που γεννήθηκε πριν την ψήφιση του νόμου! Εκεί η διαδικασία είναι γνωστή… της δικαστικής διεκδίκησης απέναντι στην εταιρία  που δημιούργησε την οφειλή. Δυστυχώς έτσι είναι  αυτή η διαδικασία».
 
Μετά το χονδροειδέστατο ψέμα, ακολούθησε ο… εμετός: «Μπορεί να μην είναι γρήγορη, αλλά η ελληνική Δικαιοσύνη, όλοι μας έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, ότι λειτουργεί για να προασπίζεται τα συμφέροντα των πιο αδύναμων. Δεν λειτουργεί για να προασπίζεται τα συμφέροντα των ισχυρών η Δικαιοσύνη»!
 
Τι να πεις; Κάθε σχόλιο είναι φτωχό μπροστά στο ξετσίπωτο ψέμα και στον στυγνό κυνισμό αυτού του αστού πολιτικού. Ας ξέρει, όμως, ο Αραχωβίτης ότι με τα ψέματα και τον κυνισμό δεν πρόκειται να αποκαρδιώσει τον Βαγγέλη Δαρδάνη. Δεν πρόκειται να αποφύγει την απεργία πείνας του απελπισμένου αγρότη και τα γεγονότα που θα προκύψουν απ’ αυτήν.
Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019