Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019 | 03:56

ΕπικαιρότηταPointer

Να αθωωθεί από τον Αρειο Πάγο η καθαρίστρια του Βόλου, προτείνει η εισαγγελέας

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε στο Ζ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η συζήτηση της αναίρεσης που έχει υποβάλει η καθαρίστρια του Βόλου, κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας, που την καταδίκασε σε δεκαετή κάθειρξη, ως… καταχραστή του Δημοσίου. Είναι γνωστό πως η καθαρίστρια, προκειμένου να διοριστεί στο Δήμο Βόλου, παραποίησε το απολυτήριο Δημοτικού, ώστε να εμφανίζεται ότι το έχει τελειώσει, ενώ είχε τελειώσει μόνο την Ε’ Δημοτικού. Καμιά ζημιά δεν επέφερε στο Δημόσιο, αφού όλα αυτά τα χρόνια (το 1996 είχε διοριστεί) πρόσφερε κανονικά τις υπηρεσίες της. Τους μισθούς που πήρε τους δούλεψε και με το παραπάνω.

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ολγα Σμυρλή, με μια εκτενή αγόρευση, πρότεινε να γίνει δεκτή η αναίρεση, γιατί η απόφαση δεν είναι αιτιολογημένη. Κάνοντας ένα βήμα παραπέρα, η εισαγγελέας πρότεινε να αποφασίσει ο Αρειος Πάγος την αθώωση της καθαρίστριας, όπως έχει δικαίωμα, διότι δεν υφίσταται αδίκημα. Η πλαστογραφία έγινε άπαξ, το 1996, και δεν υπάρχει απάτη κατ’ εξακολούθηση που προκάλεσε ζημιά στο Δημόσιο, δεδομένου ότι η γυναίκα εργαζόταν κανονικά, δεν εισέπραττε μισθούς χωρίς να εργάζεται.

Αυτή πρέπει να είναι και η απόφαση του Αρείου Πάγου, προκειμένου να μπει οριστικά τέρμα στην περιπέτεια αυτής της εργάτριας και να μην αναγκάζεται να τρέχει ξανά στο Πενταμελές Εφετείο.
Τετάρτη 06 Φεβρουαρίου 2019