Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019 | 04:22

ΕπικαιρότηταPointer

Πορεία αλληλεγγύης στους 9 Τούρκους αγωνιστές: Τρίτη 29 Γενάρη στις 6.00μμ από τα Προπύλαια

Small_img_32254
Πορεία αλληλεγγύης από τα  Προπύλαια στη Βουλή και στην Τουρκική Πρεσβεία οργανώνεται την Τρίτη 29 Γενάρη στις 6 το απόγευμα, παραμονές της δίκης των εννιά αγωνιστών πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία, που θ' αρχίσει στις 4 του Φλεβάρη στο τρομοδικείο του Κορυδαλλού.

«Δεν υπήρχε, ούτε πάνω μας, ούτε στο σπίτι, ούτε οπουδήποτε αλλού,  ούτε και είναι δυνατόν να υπάρξει, έστω και το παραμικρό αποδεικτικό στοιχείο σχετικό με μια τέτοια επίθεση.  Αυτή η συνωμοσία ταιριάζει απόλυτα με τις μεθόδους της τουρκικής αστυνομίας. Οι δημοσιεύσεις που παρουσιάζουν, ότι είχαμε προετοιμασίες για δολοφονική επίθεση κατά του Ερντογάν, είναι ψευδέστατες.

»Επειδή δεν είχαν στα χέρια τους κανένα στοιχείο, παρουσίασαν ως αποδεικτικό στοιχείο τους σουγιάδες. Τις μπαταρίες και το επιτραπέζιο ρολόι τα παρουσίασαν ως εργαλεία για κατασκευή βόμβας. Είναι ψέμματα.

»Είναι ψέμμα ότι προετοιμαζόμασταν για δολοφονική επίθεση κατά του Ερντογάν. Ισχυρίζονται ότι για την επίθεση αυτή θάψαμε στο βουνό ρουκέτα και βόμβες. Είναι ψέμμα ότι θάψαμε στο βουνό όπλα.  Στα σπίτια μας δεν υπήρχαν όπλα, εκρητικά υλικά κλπ.

»Τις φωτογραφίες μας τις δημοσίευσαν στο Internet και μας παρουσίασαν ως τρομοκράτες. Εμείς δεν είμαστε τρομοκράτες, είμαστε αγωνιστές. Η ελληνική αστυνομία προετοίμασε αυτή τη συνωμοσία χρησιμοποιώντας τις μεθόδους της τουρκικής. Χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους επειδή δεν βρήκαν κανένα αποδεικτικό στοιχείο.

»Ελληνικέ λαέ. Μην πιστεύεις σ’ αυτές τις ψεύτικες πληροφορίες. Εσύ  μας γνωρίζεις πολύ καλά, εμείς είμαστε αγωνιστές απ’ την Τουρκία. Αγωνιζόμαστε  ενάντια στον ιμπεριαλισμό–φασισμό για την ανεξαρτησία και για την ελευθερία.

Ποτέ δεν έχουμε δράσει κατά του ελληνικού ή οποιουδήποτε άλλου λαού. Στην Ελλάδα δεν έχουμε καμία ένοπλη δράση.

Εμείς έχουμε πάντα εμπιστοσύνη στους αγωνιζόμενους λαούς και στη διεθνή αλληλεγγύη».

Μ' αυτόν τον κρυστάλλινο λόγο απευθύνθηκαν στον ελληνικό λαό, λίγο μετά τη σύλληψή τους, οι εννιά αγωνιστές που συνέλαβε η ελληνική Αντιτρομοκρατική στις 28 Νοέμβρη του 2017, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ελλάδα. Διέλυσαν έτσι τους μύθους που διέδιδε η Αντιτρομοκρατική με τα πάντα πρόθυμα παπαγαλάκια της στα αστικά ΜΜΕ και τους γνωστούς δημοσιορουφιάνους.

Οι συριζαίοι πέταξαν κάθε μάσκα. Προχώρησαν στις συλλήψεις των αγωνιστών από την Τουρκία και έστησαν μια σκευωρία σε βάρος τους για να εξευμενίσουν τον «σουλτάνο» Ερντογάν που εκείνες τις μέρες θα επισκεπτόταν την Αθήνα. Αφού τους συνέλαβαν, τους διέσπειραν σε διάφορες φυλακές της χώρας, εμποδίζοντας ακόμα και την επικοινωνία με τους συνηγόρους τους.

Οταν όμως άρχισε το γαϊτανάκι των δικών με αιτήματα έκδοσης των αγωνιστών στην Τουρκία, η σκευωρία άρχισε να καταρρέει. Τα αποδεικτικά στοιχεία που έστελναν στα ελληνικά δικαστήρια οι τουρκικές αρχές ήταν ανύπαρκτα και όλα τα αιτήματα έκδοσης απορρίφθηκαν. Οι αγωνιστές, όμως, παρέμειναν στη φυλακή. Δεκατέσσερις μήνες μετά, ήρθε η ώρα να γίνει η δίκη τους με το κατηγορητήριο που κατασκεύασαν οι σκευωροί της «αντιτρομοκρατίας». Η σκευωρία θα καταρρεύσει στο δικαστήριο. Επειδή ξέρουμε πώς κινούνται οι μηχανισμοί καταστολής σ' αυτές τις περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί ένα πλατύ κίνημα αλληλεγγύης, που θα πάρει υπό την προστασία του τους αγωνιστές, μέχρι την αθώωση και την απελευθέρωσή τους.
Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019