Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019 | 04:18

ΕπικαιρότηταPointer

Νέα απεργία πείνας παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων στα σιωνιστικά κάτεργαΠερισσότεροι από 1.200 παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι ξεκίνησαν απεργία πείνας στην ισραηλινή φυλακή Οφέρ, αγωνιζόμενοι ενάντια στις συνεχείς επιθέσεις που δέχονται από τις αρχές της φυλακής και την ισραηλινή αστυνομία, που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες κρατούμενοι από την Κυριακή 20 Γενάρη.
 
Ειδικές μονάδες της ισραηλινής αστυνομίας, με πρόσχημα την κατοχή κινητών τηλεφώνων από κάποιους από τους κρατούμενους, έχουν εισβάλει στην φυλακή Οφέρ, οξύνοντας την καταστολή ενάντια στους παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους. Ως αντίδραση ενάντια στην εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων καταστολής, οι κρατούμενοι έχουν κατέβει σε κινητοποιήσεις διαρκείας, που τις ονόμασαν «μάχη για ενότητα και αξιοπρέπεια». Το σπίρτο που άναψε εκ νέου τη φλόγα του αγώνα των παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων ήταν η επέμβαση των ισραηλινών μπάτσων στις πτέρυγες 17 και 15 της φυλακής Οφέρ στις 20 και 21 Γενάρη και στην πτέρυγα 2 της φυλακής Μεγκίντο.
 
Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, οι μπάτσοι επιτέθηκαν εναντίον των παλαιστίνιων κρατούμενων με σκυλιά, ρόπαλα, δακρυγόνα και τέιζερ, ξυλοκοπώντας τους μαζικά και κατάσχοντας και καταστρέφοντας προσωπικά αντικείμενα και είδη πρώτης ανάγκης. Οι ειδικές μονάδες της ισραηλινής αστυνομίας Μασάντα, Ντρορ, Γιαμάζ και Γιαμάμ εισέβαλαν στη φυλακή Οφέρ εκτοξεύοντας δακρυγόνα μέσα σε κλειστούς χώρους και κελιά κρατούμενων, ενώ παράλληλα πυροβολούσαν με πλαστικές σφαίρες εναντίον των κρατούμενων θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους. Περίπου 150 κρατούμενοι τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις, σε ένα σύνολο παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων στη συγκεκριμένη φυλακή που ξεπερνά τους 1.200, με εκατοντάδες παιδιά ανάμεσά τους.
 
Η διοίκηση της φυλακής έχει επιβάλει ολοκληρωτικό λοκ-άουτ στη φυλακή, ακυρώνοντας τις επισκέψεις στους κρατούμενους ακόμα και από δικηγόρους, καθώς και τη μεταφορά τους σε δικαστήρια. Οι παλαιστίνιοι κρατούμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις για όσο συνεχίζεται η σιωνιστική καταστολή και απαιτούν να επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς στη φυλακή Οφέρ. Οι κρατούμενοι επιστρέφουν τα γεύματά τους στους δεσμοφύλακες και αρνούνται να εξέλθουν από τα κελιά τους στον προαύλιο χώρο της φυλακής.
 
Ο παλαιστίνιος δικηγόρος Καρίμ Αζουά, ένας από τους πρώτους που επισκέφτηκαν τη φυλακή Οφέρ την Τετάρτη 23 Γενάρη, όταν οι ισραηλινές αρχές επέτρεψαν την πρόσβαση σε δικηγόρους των κρατούμενων, δήλωσε ότι σύμφωνα με μαρτυρίες των κρατούμενων τα μίντια μεταδίδουν μόλις το 1% από την τρομοκρατία που έχουν επιβάλει οι σιωνιστές αυτές τις μέρες, ενώ ειδικές μονάδες της ισραηλινής αστυνομίας παραμένουν στη φυλακή και οι πτέρυγές της έχουν μετατραπεί σε πτέρυγες απομόνωσης. Παράλληλα, η καντίνα της φυλακής παραμένει κλειστή εδώ και μέρες, ενώ οι δεσμοφύλακες έχουν κατάσχει όλες τις ηλεκτρικές συσκευές των κρατούμενων.
 
Οι παλαιστίνιοι κρατούμενοι αρχικά απέρριψαν την πρόταση της διοίκησης της φυλακής να συναντηθεί με εκπροσώπους τους, ζητώντας χρόνο για να συνεννοηθούν μεταξύ τους, ενώ ζήτησαν να εκπροσωπούνται όλες οι παλαιστινιακές πολιτικές οργανώσεις στη συνάντηση με τις αρχές.
 
Η επέμβαση των σιωνιστών στην φυλακή Οφέρ εναντίον των παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων είναι μια από τις πιο βάρβαρες από το 2007, όταν κατά την διάρκεια επέμβασης στη φυλακή Νεγκέβ Κετζιότ, οι ισραηλινοί μπάτσοι δολοφόνησαν των παλαιστίνιο κρατούμενο Μοχάμεντ Ασκάρ πυροβολώντας τον στο κεφάλι.
 
Οι παλαιστίνιοι κρατούμενοι στη φυλακή Οφέρ έβγαλαν ανακοίνωση που την υπογράφουν όλες οι μεγάλες παλαιστινιακές πολιτικές οργανώσεις, καλώντας τον παλαιστινιακό λαό να στηρίξει τον αγώνα τους και όλες τις διεθνείς οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων να πιέσουν το Ισραήλ να τηρήσει τις διεθνείς συμφωνίες που διασφαλίζουν τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα των κρατούμενων.
 
Ο αγώνας των παλαιστίνιων κρατούμενων έχει ήδη δημιουργήσει κινήσεις αλληλεγγύης από τον παλαιστινιακό λαό. Παράλληλα, το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και οι Εθνικές και Ισλαμικές Δυνάμεις στην Γάζα κάλεσαν στη συγκρότηση μετώπου αλληλεγγύης στον αγώνα των παλαιστίνιων κρατούμενων.
 
Η όξυνση της σιωνιστικής επιθετικότητας εναντίον των παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων έχει ως στόχο όχι μόνο να ανατρέψει δικαιώματα που κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες και απεργίες πείνας, αλλά και να απομονώσει εκατοντάδες ηγετικά στελέχη της Αντίστασης που βρίσκονται έγκλειστα στα ισραηλινά κολαστήρια. Ομως, οι παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι έχουν αποδειχτεί πολύ σκληρό καρύδι για τα δόντια των σιωνιστών.
 
 
Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019