Τρίτη 04 Αυγούστου 2020 | 17:33

ΕπικαιρότηταPointer

Συνέχεια αποκαλύψεων στη δίκη των νεοναζιστών της ΧΑ: Κοινοβουλευτική δράση στην υπηρεσία του κεφαλαίου (2)

Γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο για τα όσα αποκαλύφθηκαν στη δίκη των νεοναζιστών της ΧΑ, από την ανάγνωση εκατοντάδων Ερωτήσεων που είχε υποβάλει στη Βουλή ο Λαγός, ο οποίος ανάλωσε ένα σχεδόν μήνα συνεδριάσεων για να αναγνωστεί η… πλούσια κοινοβουλευτική του δράση. Οπως σημειώσαμε, οι Ερωτήσεις αυτές δεν υποβλήθηκαν από τον Λαγό και τους άλλους βουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος για να ενισχύσουν την εκλογική τους επιρροή, αλλά για να χτίσουν το άλλοθι του «νόμιμου κοινοβουλευτικού κόμματος» που «απεχθάνονται και καταδικάζει τη βία, απ’ όπου κι αν προέρχεται». Οπως αποκαλύψαμε, ο Λαγός δεν αξιοποίησε τις απαντήσεις που πήρε από τους υπουργούς (π.χ. τις απαντήσεις του πρώην υπουργού Β. Αποστόλου για τη φέτα ΠΟ), γεγονός που επιβεβαιώνει ότι ο νεοναζιστής βουλευτής δεν κατέθεσε αυτές τις Ερωτήσεις για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των φτωχών κτηνοτρόφων.

Αποκαλύψαμε, επίσης, ότι και ο Λαγός υπέβαλε πολλές Ερωτήσεις υπέρ του ναυπηγικού και του εφοπλιστικού κεφαλαίου και σταθήκαμε σε μία Ερώτηση για τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος. Πριν επανέλθουμε σ' αυτή την… πλούσια κοινοβουλευτική δράση υπέρ των συμφερόντων του κεφαλαίου,  θα σταθούμε για λίγο στα όσα έλεγε ο Λαγός στις 9 Σεπτέμβρη του 2013, σε συνομιλία του με τον (πρώην πλέον) χρυσαυγίτη Σ. Δεβελέκο που για ένα διάστημα υπήρξε οδηγός και φρουρά του φίρερ της ΧΑ.

Η συνομιλία διήρκησε περίπου 17 λεπτά και ο Λαγός έλεγε, ανάμεσα στ’ άλλα, στον Δεβελέκο: «Παράτησα τη Βουλή τελείως. Οταν πηγαίνεις στην Επιτροπή, είναι 75 ευρώ. Ξέρεις τι έκανα πριν από πέντε μέρες; Τους πήρα τηλέφωνο και τους είπα βγάλτε με από τις Επιτροπές. Δε θα ‘μαι σε καμία Επιτροπή και ας μου λείπουν αυτά τα λεφτά. Εντάξει. Δεν μπορώ, ούτε να τους βλέπω ούτε να με βλέπουν. Δηλαδή, πάω στη Βουλή και αηδιάζω πολύ για τους δικούς μας και μετά για τους υπόλοιπους»!

Αυτός που δηλώνει ότι αηδιάζει μέσα στη Βουλή και δεν μπορεί να βλέπει όλους χωρίς εξαίρεση τους βουλευτές (και περισσότερο τους χρυσαυγίτες), αυτός που δηλώνει ότι δε θα συμμετέχει σε καμιά κοινοβουλευτική επιτροπή, θυσιάζοντας το εβδομηνταπεντάρι ευρώ που φέρνει κάθε συμμετοχή σε συνεδρίαση Επιτροπής, δεν προσδοκά κανένα όφελος για τους κτηνοτρόφους ή για άλλα κομμάτια του σκληρά εκμεταλλευόμενου ελληνικού λαού από την υποβολή Ερωτήσεων και Επίκαιρων Ερωτήσεων. Απλά τις κατέθεταν για τους σκοπούς που αναφέραμε παραπάνω: για να χτίσουν άλλοθι νομιμότητας και κοινοβουλευτικής σοβαρότητας. 

Αδιαφορία για τους αγρότες

Γράψαμε στο προηγούμενο φύλλο για την Ερώτηση 5607/24.5.2016 του Λαγού προς τον Αποστόλου, με τίτλο «η φέτα στυλοβάτης της ελληνικής κτηνοτροφίας» και για την αποκαλυπτική απάντηση του Αποστόλου, ότι και ο Καναδάς μπορεί να παράγει φέτα αρκεί να χρησιμοποιεί πρόβειο και γίδινο γάλα. Ο Αποστόλου έβαλε την ταφόπλακα στη φέτα ως προϊόν ΠΟΠ και έδωσε το ΟΚ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ξεπουλάει τη φέτα στις Συμφωνίες Ελεύθερων Συναλλαγών που υπογράφει με τρίτες χώρες (χρησιμοποιώντας την ως ένα από τα ανταλλάγματα για την ελεύθερη διείσδυση του κεφαλαίου των ευρωπαϊκών ιμπεριαλιστικών χωρών σ’ αυτές τις χώρες, όμως ο Λαγός και οι χρυσαυγίτες δεν έδωσαν καμιά συνέχεια, ούτε καν σε επίπεδο προπαγάνδας (είναι βέβαιο πως δεν μπήκαν καν στον κόπο να διαβάσουν την απάντηση του Αποστόλου).

Θα αναφερθούμε ακόμη στην ερώτηση του Λαγού με αριθμό πρωτοκόλλου 5873-2-6-2016, που και γι’ αυτή ο Αποστόλου απάντησε κυνικά ότι για τα προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ στις διαπραγματεύσεις της ΕΕ με τρίτες χώρες κουμάντο κάνει η Κομισιόν και όχι τα αρμόδια εθνικά υπουργεία και ότι η Κομισιόν θυσιάζει αυτά τα προϊόντα. Ούτε αυτή την απάντηση αξιοποίησαν Λαγός και Χρυσή Αυγή. Μπορεί ο Λαγός να μην έχει το «μπαγκράουντ» για να αξιοποιήσει τις απαντήσεις του Αποστόλου και να ξεσηκώσει τους κτηνοτρόφους, αλλά η αιτία της αδιαφορίας δεν είναι αυτή, αλλά το ότι οι νεοναζιστές μισούν τους κτηνοτρόφους (τον ελληνικό λαό γενικότερα) και γι’ αυτό δε δίνουν την παραμικρή σημασία στις απαντήσεις που παίρνουν από τους υπουργούς.

Ρώτησε  ο Λαγός: «Τι ακριβώς έχει πράξει μέχρι σήμερα η ελληνική κυβέρνηση για να προστατέψει 130 περίπου ελληνικά προϊόντα και παραγωγούς των αγροκτηνοτροφικών προϊόντων που έχουν χαρακτηριστεί ως ΠΟΠ ή ΠΓΕ και ποια αποτελέσματα έχει αποκομίσει για τον Ελληνα αγροκτηνοτρόφο;».

Απάντησε ο Αποστόλου: «Οι διαπραγματεύσεις για τις εμπορικές συμφωνίες και μέσω αυτών η προστασία των Γεωγραφικών Ενδείξεων αγροτικών προϊόντων και τροφίμων σε τρίτες χώρες, αποτελούν αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατόπιν σχετικής εντολής  από το Συμβούλιο της ΕΕ…». Αλλα έλεγε ο Αποστόλου την ίδια περίοδο, απαντώντας σε δημοσιογραφικά ερωτήματα και εκδίδοντας δελτία Τύπου. Υποστήριζε ότι για τις αρνητικές για τη φέτα εξελίξεις στο πλαίσιο των Συμφωνιών Οικονομικής Εταιρικής Συνεργασίας της ΕΕ με τον Καναδά και με χώρες της Αφρικής ευθύνεται η κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων. 

Ακόμα, απέκρυπτε σκόπιμα την απόφασή της Κομισιόν «για την χαλάρωση και απλούστευση των υφιστάμενων κανόνων καταγωγής», προκειμένου να ρίξει τις ευθύνες αποκλειστικά στην κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων και να κρύψει τη συνυπευθυνότητα της κυβέρνησης των Τσιπροκαμμένων. Το αποκορύφωμα ήταν το ψέμα του Αποστόλου, ότι μετά την πάροδο πενταετίας θα βελτιωθεί η κατάσταση με τη φέτα ως προϊόν ΠΟΠ.

Ομως, η Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Συμβούλιο [COM (2007) 635 τελικό] ανέφερε: «3.5. Κανόνες καταγωγής: Η Επιτροπή θεωρεί τους νέους κανόνες  καταγωγής στο πλαίσιο της ΣΟΕΣ (Συμφωνία Οικονομικής Εταιρικής Σχέσης) ως αναπόσπαστο μέρος των ρυθμίσεων για την πρόσβαση στην αγορά εμπορευμάτων της ΣΟΕΣ. Η Επιτροπή  υπενθυμίζει την πρότασή της για την χαλάρωση και την απλούστευση των υφιστάμενων κανόνων καταγωγής του Κοτονού στο πλαίσιο μιας ΣΟΕΣ». Πιο αποκαλυπτική ήταν η υποσημείωση 7 του ίδιου εγγράφου: «Η προσφορά περιλαμβάνει στοχευμένη  χαλάρωση των κανόνων καταγωγής για τα αγροτικά προϊόντακαι σημαντική χαλάρωση για τα αλιευτικά και τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Την προσφορά αυτή δέχθηκαν με ικανοποίηση οι περιφέρειες ΑΚΕ. Οι διαπραγματεύσεις για τους κανόνες καταγωγής συνεχίζονται»(οι εμφάσεις δικές μας).

Ούτε αυτή την απάντηση του Αποστόλου για τα προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ αξιοποίησαν ο Λαγός και η ΧΑ. Απόλυτη αδιαφορία!

Καημός για τους εφοπλιστές και τους εργολάβους της Ζώνης

Μπορεί για τους αγρότες να μην έδιναν δεκάρα τσακιστή οι νεοναζιστές, δεν ισχύει όμως το ίδιο για την υπεράσπιση των συμφερόντων του εφοπλιστικού και ναυπηγοεπισκευαστικού κεφαλαίου (και όχι μόνο), την οποία ο Λαγός έκανε στη Βουλή με ιδιαίτερη επιμέλεια. Θυμίζουμε ότι και ο άλλος βουλευτής Πειραιά των χρυσαυγιτών, Κούζηλος υπέβαλε Ερωτήσεις με παρόμοιο περιεχόμενο, αλλά δεν έκανε τη γκάφα του Λαγού να τις καταθέσει ως αναγνωστέα έγγραφα. Φρόντισε να τις θάψει.

♦ Στις 12.1.2018 ο Λαγός κατέθεσε την Ερώτηση 2555 στο υπουργείο Τουρισμού με θέμα: «Κρουαζιέρα και προγραμματισμός αφίξεων στην Ελλάδα». Στην αρχή αναφέρεται στην πτώση της κρουαζιέρας το 2017, επιχειρηματολογεί ότι τα λιμάνια της Βορείου Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Τουρκίας δε θα είναι επιλέξιμα από τους ξένους τουρίστες και καταλήγει ότι αυτό θα είναι ευνοϊκό για τον ελληνικό τουρισμό κρουαζιέρας. Στη συνέχεια, υποβάλλει δύο ερωτήσεις στον υπουργό Τουρισμού: Πρώτον που αποδίδει τη ραγδαία πτώση της κρουαζιέρας στα ελληνικά λιμάνια και δεύτερον ποιες μεγάλες εταιρίες κρουαζιέρας ενημέρωσαν το υπουργείο ότι έχουν συμπεριλάβει την Ελλάδα στα προγράμματά τους τα επόμενα χρόνια.

Είναι φανερό ότι ο Λαγός λειτουργεί σαν στέλεχος εφοπλιστικής εταιρίας. Είναι γνωστό ότι αυτά τα στελέχη αμείβονται  πλουσιοπάροχα. Ο Λαγός, όμως, προσφέρει τις υπηρεσίες του… για την Ελλάδα, όπως λένε όπου σταθούν κι όπου βρεθούν οι νεοναζιστές της ΧΑ. Εσείς τι φαντάζεστε;

♦ Στις 14.8.2018 ο Λαγός κατέθεσε την Ερώτηση 726 με θέμα: «Πωλούνται και τα τρία μεγαλύτερα Ελληνικά Ναυπηγεία». Στην αρχή αναφέρει ότι η διαδικασία πώλησης των ελληνικών ναυπηγείων σε Σκαραμαγκά, Σύρο και Ελευσίνα βρίσκεται στην τελική φάση και ότι την ίδια στιγμή η COSCO αυξάνει την παρουσία της στην Ελλάδα (οι νεοναζιστές της ΧΑ, χωρίς να παίρνουν καμιά προφύλαξη, από τη μια καταγγέλλουν τη διείσδυση του κινέζικου κεφαλαίου και από την άλλη αβαντάρουν το ρώσικο κεφάλαιο). Καταλήγοντας, ο Λαγός ρωτά τους υπουργούς Οικονομίας και Ναυτιλίας για ποιο συγκεκριμένο λόγο δε δίνουν φορολογικά κίνητρα στην ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία!

Μην πάει ο νους σας στο… κακό, «για την Ελλάδα» ενδιαφέρεται ο χρυσαυγίτης, από «αγνά πατριωτικά κίνητρα» διαπνέεται. Διαπλοκές και τα παρόμοια είναι για τα άλλα αστικά κόμματα.

♦ Στις 4.7.2018 ο Λαγός κατέθεσε την Ερώτηση 7304, με θέμα «Πωλούνται οι στρατιωτικές δραστηριότητες του Σκαραμαγκά». Ρωτούσε τους υπουργούς Αμυνας και Οικονομικών αν θα ενισχύσουν τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, θυμίζοντάς τους  ότι η Τουρκία μονοπωλεί τη βιομηχανία αυτή στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ιδού οι τίτλοι μερικών ακόμα Ερωτήσεων του Λαγού:

♦ Ερώτηση 7806/30.8.2016: «Ναυαγεί οριστικά ο ναυπηγικός ελληνικός κλάδος».
♦ Ερώτηση 6965/12.7.2016: «Η ΕΕ αναζητεί ναυπηγεία και η Ελλάς πουλάει τα δικά της».
♦ Ερώτηση 6337/25.1.2013: «Ανάπτυξη της Επισκευαστικής Ζώνης στο Πέραμα».

Για τους… πατριώτες καπιταλιστές, ρε γαμώτο!

Ο Λαγός δεν περιορίστηκε στην υπεράσπιση του εφοπλιστικού και ναυπηγικού κεφαλαίου. Δεν άφησε παραπονεμένο κανέναν… πρόσφορο καπιταλιστικό κλάδο.

♦ Στις 6.7.2016 κατέθεσε την Ερώτηση 6780 με θέμα: «Τροχοπέδη η επιβάρυνση του τουρισμού με φόρους». Ρωτούσε τον υπουργό Οικονομίας για τις παρεμβάσεις που σχεδίασε προκειμένου να αυξηθεί η κρουαζιέρα και ο θεματικός τουρισμός.

♦ Η Ερώτηση 7813/30.8.2016 αναφερόταν στις «καθυστερήσεις εισόδου στην χώρα τουριστών από Ρουμανία και Βουλγαρία». Με αγωνία και αγανάκτηση ο Λαγός ρωτούσε τους υπουργούς «με ποιο τρόπο αντιμετωπίζουν το δυσφημιστικό για την χώρα μας πρόβλημα που πέραν των άλλων κοστίζει οικονομικά σε ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα». Περιττεύει να πούμε ότι πρόκειται για «λόμπινγκ» υπέρ των τουριστικών καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Μόνο που αυτό το «λόμπινγκ» δεν είχε καμιά… υλιστική παράμετρο. Γινόταν για… υγιείς πατριωτικούς λόγους.

♦ Στο ίδιο θέμα επανήλθε στις 4.7.2017, με την Ερώτηση 6907. Παρά την προσπάθεια του Λαγού να εμφανιστεί ως θεσμικός παράγοντας, φαίνεται καθαρά η προσπάθειά του να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των μεγαλοξενοδόχων-καπιταλιστών.

♦ Στις 24.5.2016 κατέθεσε την Ερώτηση 5610, με θέμα: «Καταιγίδα οικονομικής αφαίμαξης τουριστικών επιχειρήσεων». Εκείνη την περίοδο προωθούνταν η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου (από την 1η Ιούνη). Ο Λαγός παρενέβη για λογαριασμό των μεγαλοξενοδόχων και λοιπών καπιταλιστών των νησιών, ζητώντας η μείωση να εφαρμοστεί από τις 30 Σεπτέμβρη, «ώστε να έχουν μεγαλύτερη οικονομική ρευστότητα οι τουριστικές επιχειρήσεις  στα νησιά και να μην επιδιώκεται βίαια η οικονομική τους ασφυξία». Αλλη μια Ερώτηση για την… πατρίδα (που με έναν μικρό αναγραμματισμό γίνεται παρτίδα).

♦ Δεν άφησε παραπονεμένες ούτε τις εισαγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις ο Λαγός. Με την Ερώτηση 4137/23.7.2015 ζήτησε  από τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών να διευρυνθεί το όριο μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό για εμπόρους εισαγωγείς και εξαγωγείς, γιατί ο έλεγχος κεφαλαίων προκάλεσε σ’ αυτούς οικονομική ασφυξία.

♦ Με την Ερώτηση 1706/2.12.2016 ο Λαγός εξέφρασε την αγωνία των νεοναζιστών για επικείμενο λουκέτο στο 20% των καπιταλιστικών επιχειρήσεων ΑΕ και ΕΠΕ και ζήτησε από τους υπουργούς να του απαντήσουν ποια είναι τα σχέδιά τους για να αναστραφεί αυτό το αρνητικό κλίμα.

Στις 17.2.2016 η αγωνία κόντεψε να προκαλέσει στον Λαγό… εγκεφαλικό. Με την Ερώτηση 3768 ενδιαφέρθηκε για τη «Δραματική κατάσταση της ελληνικής επιχειρηματικότητας». Επειδή προφανώς δεν ικανοποιήθηκε από τη στάση της κυβέρνησης σ' αυτό το… μείζον εθνικό θέμα, κατέθεσε για δεύτερη φορά την ίδια Ερώτηση, στις 7 Μάρτη του 2016.

Θαυμάστε ειλικρινή εθνική αγωνία ενός γνήσιου πατριώτη: «Το πρόβλημα της ρευστότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, μικρού και μεγάλου μεγέθους, έγινε οξύτερο το παρελθόν καλοκαίρι, αν και χαρακτήριζε μονίμως την τελευταία πενταετία τις ελληνικές επιχειρήσεις. Αυτό οδήγησε σε ένα κύμα φυγής των ελληνικών επιχειρήσεων από τη χώρα μας, όσων τουλάχιστον δεν έβαλαν οριστικό λουκέτο».

Αντικινεζικά μεν, φιλορωσικά δε

Οπως αναφέραμε παραπάνω, και ο Λαγός και οι άλλοι νεοναζιστές έπαιρναν θέση ενάντια στην COSCO και γενικά την κινέζικη διείσδυση. Σταχυολογούμε (αυτές δεν είναι οι μοναδικές Ερωτήσεις των νεοναζιστών):

♦ Ερώτηση 7158/20.7.2016 με τίτλο: «Κινεζοποπίηση μετά τον Πειραιά και του Θριάσιου από την COSCO».

♦ Ερώτηση 3624/1.3.2016 με τίτλο: «ΤΑΙΠΕΔ, Αρχαιότητες Λιμένος Πειραιώς και COSCO».
Οι Ερωτήσεις αυτές δεν υποβλήθηκαν, φυσικά, λόγω… αγνών πατριωτικών αισθημάτων ενάντια στην… κινέζικη ακρίδα. Γιατί σε ό,τι αφορά τη… ρώσικη αρκούδα, ξεχειλίζει η χρυσαυγίτικη αγάπη. Σταχυολογούμε μερικές μόνο από τις φιλορωσικές Ερωτήσεις:

♦ Ερώτηση 6132/6.6.2017, με τίτλο: «Υπεροπλία της Τουρκiας με αγορά πυραύλων S-400». Ο Λαγός επισημαίνει ότι ο ρώσος  πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Πέμπτη 1-6-2017 πως η Ρωσία είναι έτοιμη να πουλήσει στην Τουρκία τα προηγμένης τεχνολογίας αντιαεροπορικά συστήματα S-400 και ήδη έχει συζητήσει το θέμα με την Αγκυρα» και ρωτά τους υπουργούς «σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έχει προβεί η Αθήνα προκειμένου να ενισχύσει τις υποβαθμισμένες διμερείς σχέσεις της χώρας με την Ρωσία σε διπλωματικό επίπεδο». Ούτε επιτετραμμένος της ρωσικής πρεσβείας να ήταν!

♦ Ερώτηση 601/27.10.2015. με θέμα: «Σχετικά με την ενεργειακή συνεργασία με την Ρωσία».

♦ Ερώτηση 5816/1.6.2016, με θέμα: «Εμπάργκο κατά της Ρωσίας».

Καταλαβαίνετε τι «παίζει», τι κρύβεται πίσω από τον αντικινεζισμό από τη μια και τη ρωσοφιλία από την άλλη.

Και θεσμολαγνεία

Ο Λαγός «σιχαίνεται τη Βουλή», επιδεικνύει όμως μεγάλο ενδιαφέρον για τη θεσμική λειτουργία του αστικού κράτους.

♦ Ερώτηση 5725/7.5.2018 με θέμα: «Σε κατάσταση διάλυσης το Υπουργείο Εξωτερικών».

♦ Ερώτηση 6640/1.2.2013 με θέμα: «Σχετικά με τη δημοσίευση σε ΜΜΕ στρατιωτικών ασκήσεων και σχετικών στρατιωτικών  πληροφοριών». Ο Λαγός ρωτά τον υπουργό Αμυνας «σε τι κινήσεις προτίθεται να προχωρήσει προκειμένου να διασφαλιστεί ο απόρρητος  χαρακτήρας των στρατιωτικών ασκήσεων».

♦ Ερώτηση 7210/12.7.2017 με θέμα: «Διαρροές στρατιωτικών μυστικών για επιχειρησιακά σχέδια της Ελλάδος στον Εβρο». Ο Λαγός ρωτά τον υπουργό Αμυνας αν «έχει διαταχθεί έρευνα και πότε για το πώς και με ποίων ευθύνη διέρρευσαν τα εν λόγω απόρρητα στοιχεία».

Υπάρχουν κι άλλες θεσμολάγνες Ερωτήσεις, μέσω των οποίων ο Λαγός προσπάθησε να οικοδομήσει το προφίλ του «υπεύθυνου κοινοβουλευτικού άνδρα». Με την κατάθεσή τους για ανάγνωση στη δίκη προσπαθεί να χτίσει ελαφρυντικά, γιατί ξέρει πλέον ότι την καταδίκη την έχει «στο τσεπάκι» του.

Εθνικοσοσιαλιστές και παγανιστές

Οι Ερωτήσεις υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, κατά του κινέζικου και υπέρ του ρώσικου ιμπεριαλισμού, επιβεβαιώνουν με το δικό τους τρόπο τον ναζιστικό χαρακτήρα της ΧΑ. Πάντοτε ο ναζισμός υπήρξε προκεχωρημένο φυλάκιο και δύναμη κρούσης του μεγάλου κεφαλαίου.

Πέρα από τα αναγνωστέα έγγραφα του κατηγορητηρίου, που περιλαμβάνουν το πλούσιο υλικό που κατασχέθηκε στο σπίτι του φίρερ και στα σπίτια των άλλων νεοναζιστών (βλέπετε, λόγω της προστασίας που είχαν από τους διωκτικούς μηχανισμούς, δεν περίμεναν ότι μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα θα συλληφθούν) και επιβεβαιώνουν τον εθνικοσοσιαλιστικό χαρακτήρα της ΧΑ, ειδικά για τον Λαγό έχουμε και δική του  ομολογία, σε συνομιλία με τον Δεβελέκο στις 9 Σεπτέμβρη του 2013. Λέει ο Δεβελέκος κάποια στιγμή: «Τι ισορροπία, θα ξεφύγει η κατάσταση… Και να σου πω κάτι, δεν είμαστε και άνθρωποι που κρατιούνται. Θα γίνει καμία χοντρή μαλακία στο εσωτερικό μας. Δηλαδή θα ανοιχτούν κεφάλια μεταξύ μας». Και απαντά ο Λαγός: «Ας γίνει, Σωτήρη, πρέπει να περάσει. Για εθνικοσοσιαλισμό δεν μιλάμε και για το δίκαιο του ισχυρότερου;».

Οπως όλοι οι νεοναζιστές, με πρώτο και καλύτερο τον φίρερ τους, ο Λαγός κάνει μεγάλο σταυρό και ορκίζεται στην Ορθοδοξία (στη δίκη διαβάστηκαν και ομιλίες του υπέρ της Ορθοδοξίας). Οι χρυσαυγίτες, όπως και οι ιδεολογικοί τους πρόγονοι γερμανοί εθνικοσοσιαλιστές, είναι παγανιστές και δωδεκαθεϊστές. 

Στο Αναγνωστέο Εγγραφο 327, που περιλαμβάνει όλο το ηλεκτρονικό υλικό που κατασχέθηκε στο σπίτι του φίρερ Μιχαλολιάκου, υπάρχουν πολλά άρθρα-ωδές στην αρχαία ελληνική θρησκεία, στο Χειμερινό Ηλιοστάσιο κτλ. Στο παράρτημα 8.4 αυτού του Αναγνωστέου υπάρχει το έγγραφο 2164, με τίτλο «Χρυσή Αυγή και Θρησκευτικό ζήτημα». Μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα (ολόκληρο το έγγραφο εδώ) αρκούν για να ξεσκεπάσουν την υποκρισία, τη διπλοπροσωπία και τη δειλία των νεοναζιστών:

«Το μακροβιότερο Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ουδέποτε στα 26 χρόνια του ιδεολογικού της αγώνος στάθηκε αρνητική απέναντι σε κάποιες προσπάθειες που παρατηρούνται από ορισμένους συμπατριώτες μας για αναβίωση της Ελληνικής Πατρώας θρησκείας. Της πατροπαράδοτης, δηλαδή, ευσέβειας των Αρχαίων Προγόνων μας, που σε επίπεδο κοσμοθεωρητικό εξέφραζε έναν λαό φυλετικά ομοιογενή, με ισχυρή πίστη στα ιδανικά της Εθνικής Κοινότητος. Αυτό στο οποίο η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αντιτάχθηκε, ήταν σε μια αλλοιωμένη ερμηνεία της Αρχαίας Ελληνικής θρησκείας, που συνεπάγεται την υιοθέτηση οτιδήποτε –ακόμη και στρεβλού- υπήρχε στην Αρχαία Ελλάδα…
Εν κατακλείδι, υποστηρίζουμε την αναβίωση της Αρχαίας θεοσέβειας; Αναμφίβολα ναι! Αλλά αυτό θα γίνει όπως και όποτε το ορίσουμε Εμείς…

Από την άλλη πλευρά, θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί ότι ένα σημαντικό ποσοστό των S.S. – Totenkopf, που υπερέβαινε το 50% των μελών της, δεν ήσαν Χριστιανοί. Ποιος δεν γνωρίζει άλλωστε τις αναμνηστικές φωτογραφίες από νεκροταφεία της Μαύρης Φρουράς στο Ανατολικό Μέτωπο, που στην θέση των σταυρών, πάνω στα μνήματα, υπήρχε η Ρούνα της ζωής, το σύμβολο του Ράμα;».

Οι δωδεκαθεϊστές νεοναζιστές πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες στο αποβλακωμένο εκλογικό ακροατήριό τους, παριστάνοντας τους ντούρους χριστιανούς.
Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018