Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 | 23:23

ΕπικαιρότηταPointer

Ισραηλινοί έποικοι και στρατιώτες στο στόχαστρο της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης στη Δυτική Οχθη επιτέθηκαν με πυροβόλα όπλα εναντίον ομάδας εποίκων, που περίμενε σε στάση λεωφορείου στην είσοδο του ισραηλινού εποικισμού Οφρα, κοντά στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης, τη νύχτα της Κυριακής 9 Δεκέμβρη. Από την επίθεση τραυματίστηκαν σοβαρά εφτά έποικοι, ενώ ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε ένα κύμα καταστολής και κυνηγητού στα παλαιστινιακά εδάφη, εντοπίζοντας και εκτελώντας το βράδυ της Τετάρτης έναν από τους μαχητές της επίθεσης, τον Σαλάχ Αλ Μπαργούθι, στο χωριό Σούρντα κοντά στη Ραμάλα. Σε νέα επιχείρηση, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Μπαργούθι, μαχητές της Αντίστασης επιτέθηκαν εναντίον στρατιωτικού μπλόκου στην είσοδο του εποικισμού Οφρα, σκοτώνοντας δυο ισραηλινούς στρατιώτες και τραυματίζοντας άλλους δυο, πριν διαφύγουν από το σημείο της επίθεσης, σύμφωνα με τον παλαιστινιακό ειδησεογραφικό ιστότοπο Maan.
 
Αμέσως μετά την επίθεση της Κυριακής, οι σιωνιστές έκλεισαν τους γύρω δρόμους, τοποθετώντας στρατιωτικά μπλόκα και σφράγισαν τις εισόδους στους γειτονικούς παλαιστινιακούς οικισμούς. Τη Δευτέρα 10 Δεκέμβρη, ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν στα γραφεία του επίσημου ειδησεογραφικού δικτύου της Παλαιστινιακής Αρχής, Wafa, και κατέσχεσαν οπτικό υλικό, ενώ οι συγκρούσεις μεταξύ παλαιστίνιων νεολαίων και του ισραηλινού στρατού στη Ραμάλα έφτασαν μέχρι και την κατοικία του Αμπάς.
 
Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν την επόμενη μέρα στην πόλη Αλ Μπίρεχ της Δυτικής Οχθης, κατά τη διάρκεια εξάωρης εισβολής του ισραηλινού στρατού. Εκατοντάδες ισραηλινοί στρατιώτες σφράγισαν δεκάδες μαγαζιά και κατέσχεσαν οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας τους. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων ο ισραηλινός στρατός δε δίστασε να χρησιμοποιήσει πραγματικά πυρά, τραυματίζοντας τουλάχιστον είκοσι Παλαιστίνιους.
 
Το κυνήγι και οι απαγωγές Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό σε όλες τις πόλεις γύρω από τη Ραμάλα είναι πρωτοφανές ακόμα και για τους σιωνιστές. Οι αστυνομικές δυνάμεις της Παλαιστινιακής Αρχής έχουν αποσυρθεί τελείως, ενώ οι ισραηλινοί στρατιώτες αλωνίζουν ελεύθερα στη Δυτική Οχθη συλλαμβάνοντας ανθρώπους και εισβάλλοντας σε σπίτια και μαγαζιά, ψάχνοντας για το παραμικρό στοιχείο που θα τους οδηγήσει στους πυρήνες των μαχητών της Αντίστασης που έκαναν τις δυο επιθέσεις.
 
Η Χαμάς, με επίσημη ανακοίνωση της, χαιρέτισε την επίθεση εναντίον των ισραηλινών εποίκων, τονίζοντας ότι αποδεικνύει πως η Αντίσταση στη Δυτική Οχθη παραμένει ζωντανή.
 
Οι τελευταίες επιθέσεις είναι οι πιο σοβαρές στη Δυτική Οχθη από τις 7 Οκτώβρη, όταν ο Παλαιστίνιος Ασράφ Νααλουά σκότωσε δυο έποικους στη βιομηχανική περιοχή ισραηλινού εποικισμού της Δυτικής Οχθης, για να πέσει νεκρός από τα πυρά του ισραηλινού στρατού τα ξημερώματα της Πέμπτης 13 Δεκέμβρη στο κρησφύγετό του στο προσφυγικό στρατόπεδο Αλ Τζαντίντ στη Νάμπλους.
 
Η ολοένα αυξανόμενη επιθετικότητα των πάνοπλων εβραίων εποίκων που δρουν σαν μακρύ χέρι της σιωνιστικής κατοχής στη Δυτική Οχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, υπό την κάλυψη του ισραηλινού στρατού, πήρε για άλλη μια φορά την απάντηση που της αναλογεί από την Αντίσταση.
 
 
Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018