Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 | 10:07

ΕπικαιρότηταPointer

Για να καταπνίξουν την αντιφασιστική δράση στην Ανατολική Αττική: Χέρι-χέρι κράτος και φασίστες

Small_img_31856
Στο youtube (https://www.youtube.com/watch?v=IcyvqOWIssY) υπάρχει βίντεο με φαρδιά-πλατιά την υπογραφή «Ανακατάληψη-Απαγορεύουμε η αφισοκόλληση» (η σύνταξη δική τους), που δείχνει κάποιους να κατεβάζουν τις αφίσες που με κεντρικό σύνθημα «Εξω οι φασίστες από σχολεία και γειτονιές» καλεί σε αντιφασιστική πορεία το Σάββατο 24 Νοέμβρη (την αφίσα παρουσιάζουμε στη σελίδα 15, στη στήλη «Οι τοίχοι έχουν φωνή»).
 
Τη φασιστική ομάδα «Ανακατάληψη» έχει δημιουργήσει κάποιος Βασίλης Πετρομιχελής, υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος των νεοναζί της ΧΑ, με προβοκατόρικη δράση στα Ιμια (και όχι μόνο), συνεργαζόμενος με όλες τις φασιστικές ομάδες (ΧΑ, Combat 18, Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές). Οποιος θέλει να μάθει περισσότερα γι' αυτόν, δεν έχει παρά να «γκουγκλάρει» το όνομά του.
 
Η δράση των φασιστών ενάντια σε μια αντιφασιστική κινητοποίηση είναι κατανοητή, αν και προκύπτει το ερώτημα: από πού αντλούν το θράσος να διαφημίζουν το κατέβασμα αντιφασιστικών αφισών; Αντλούν το θράσος τους από τη συνεργασία με το επίσημο κράτος, με το οποίο συντονίζονται στενά τις τελευταίες μέρες, από τότε που ανακοινώθηκε η διοργάνωση της αντιφασιστικής πορείας και  άρχισαν οι αφισοκολλήσεις. Ο συντονισμός αστυνομίας-φασιστών αναπτύσσεται στην ευρύτερη περιοχή Γέρακα-Παλλήνης. Οχι τυχαία, αφού στον Γέρακα εμφανίστηκε ο θύλακας των μαθητών με τη δική τους φασιστική παρέλαση στις 28 του Οκτώβρη.
 
Η αστυνόμευση στην περιοχή έχει ενταθεί από τότε που άρχισαν οι αφισοκολλήσεις. Αφισοκολλητές (μόνο της συγκεκριμένης αφίσας) δέχονται εξευτελιστικούς ελέγχους από τους μπάτσους της ΔΙΑΣ, που οργώνουν συνεχώς την περιοχή τις βραδινές ώρες. Το βράδυ μπροστά από τα σχολεία της περιοχής στήνονται μπλόκα των μπάτσων, για να μην κολληθούν αφίσες. Οσες αφίσσες μπαίνουν σε δρόμους γύρω από τα σχολεία ξηλώνονται μέσα σε μια ώρα, πράγμα που σημαίνει ότι οι μπάτσοι παρακολουθούν τους αντιφασίστες και μόλις αυτοί απομακρυνθούν δίνουν εντολή στους φασίστες ν' αρχίσουν το ξήλωμα των αφισών!
 
Το αποκορύφωμα ήταν η «φιλική επίσκεψη» μπάτσων του Α.Τ. Παλλήνης σε σπίτι αντιφασίστα, από τον οποίο ζητούσαν πληροφορίες για την πορεία! Δε χρειάζεται να πούμε ότι όλα αυτά τα γεγονότα και ιδιαίτερα το τελευταίο, μας γυρίζουν σε άλλες εποχές, στις εποχές της «Καρφίτσα» και των «εθνικοφρόνων πολιτών» που «συνδράμουν την αστυνομία στο έργο της καταστολής των εχθρών του έθνους».
 
Εχει να μας πει τίποτα η κα Γεροβασίλη γι' αυτό το όργιο του συντονισμού των πολιτικών της υφισταμένων με τα φασισταριά στην περιοχή Γέρακα-Παλλήνης;
Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018