Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 | 10:18

ΕπικαιρότηταPointer

Στ. Αραχωβίτης: Δικτατορίσκος, πανικόβλητος, αφελέστατος

Νέο επεισόδιο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το μεσημέρι της Τρίτης 13 του Νοέμβρη. Τρεις μπάτσοι της φρουράς του υπουργού Σταύρου Αραχωβίτη έφραξαν την είσοδο στον συντάκτη της «Κόντρας» Γεράσιμο Λιόντο, απαιτώντας να τους πει πού ακριβώς θα πάει στο υπουργείο, ποιες υπηρεσίες θα επισκεφτεί, με ποιους υπάλληλους θα μιλήσει!

Ηταν τόσο προκλητικοί οι μπάτσοι που ήταν φανερό ότι είχαν εντολή να λειτουργήσουν ως προβοκάτορες, με τελικό στόχο να συλλάβουν τον συντάκτη μας για «αντίσταση». Δεν τους πέρασε, φυσικά, όμως φάνηκε καθαρά το ποιόν του νέου υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ.

Την προηγούμενη φορά που υπήρξε ανάλογο επεισόδιο, με προσπάθεια παρεμπόδισης του συντάκτη μας, αναφερθήκαμε στους μικρο-εξουσιαστές του «βαθέος ΣΥΡΙΖΑ» (δείτε εδώ). Ο Στ. Αραχωβίτης «ζεματίστηκε» από την καταγγελία μας και διαβεβαίωσε ο ίδιος τον συντάκτη μας ότι δεν πρόκειται να αλλάξει το καθεστώς που εδώ και δεκαετίες υπάρχει για τους διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου: μπαίνουν ελεύθερα στο υπουργείο και κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να δίνουν αναφορά στην πολιτική ηγεσία.

Ομως, οι τελευταίες αποκαλύψεις της εφημερίδας μας, που εξέθεσαν ανεπανόρθωτα τον υπουργό (και όχι μόνο τον προκάτοχό του), αποκαλύψεις που πυροδότησαν αντιδράσεις (απόρριψη πρότασης του υπουργού από την πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, καταγγελία της ΠΟΓΕΔΥ, σούσουρο στο υπουργείο για το έγκλημα σε βάρος της φέτας και για την κοροϊδία με το «ελληνικό γιαούρτι ΠΓΕ», αναταραχή στον κτηνοτροφικό κόσμο από τη ραγδαία πτώση των τιμών του γάλακτος, που υψώνει τον εφιάλτη της οικονομικής καταστροφής μπροστά στους φτωχούς κτηνοτρόφους, αλλά και τις μικρές μεταποιητικές μονάδες που χρησιμοποιούν ελληνικό γάλα), ανάγκασαν τον Στ. Αραχωβίτη να πετάξει τη μάσκα του αριστερού και να εμφανιστεί με το πραγματικό του πρόσωπο: δικτατορίσκος, πανικόβλητος, αφελέστατος.

Δικτατορίσκος, γιατί προσπαθεί να ελέγξει το ρεπορτάζ. Ξέρει πολύ καλά ότι δεν μπορεί να τρομοκρατήσει την «Κόντρα» και τον συντάκτη της, θέλει όμως να τρομοκρατήσει τους υπηρεσιακούς παράγοντες, αφού θα είναι γνωστό με ποιους συναντιέται ο συντάκτης. Προσπαθεί έτσι να δημιουργήσει ένα κλίμα χαφιεδισμού μέσα στο υπουργείο, με τους υπάλληλους να φοβούνται ακόμα και τον ίσκιο τους.

Πανικόβλητος, γιατί επιχειρεί να βάλει εμπόδια στο ρεπορτάζ της εφημερίδας μας σε μια περίοδο που η «Κόντρα» έχει κάνει αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες του ίδιου και του προκατόχου του Β. Αποστόλου, με την πρακτική πολιτική του οποίου ο Αραχωβίτης βρίσκεται σε πλήρη ευθυγράμμιση. Επειδή του ξεσκίσαμε τη μάσκα του «κομματικού», που ήρθε «για να διορθώσει τα κακώς κείμενα», ο νέος υπουργός πανικοβλήθηκε και δεν μπορεί να το κρύψει. Γι’ αυτό και καταφεύγει σε κατασταλτικά μέσα εναντίον της εφημερίδας μας, τα οποία δε διανοήθηκαν να εφαρμόσουν πασόκοι και νεοδημοκράτες υπουργοί, που είχαν δεχτεί την ανελέητη κριτική μας.

Αφελέστατος, γιατί νομίζει ότι με τους μπάτσους, τις απαγορεύσεις και το κλίμα χαφιεδισμού μπορεί να σταματήσει το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας. Η «Κόντρα» κάνει ρεπορτάζ για αγροτικά ζητήματα για περισσότερο από δυο δεκαετίες. Ουδέποτε εξέθεσε τις πηγές της (εντός και εκτός υπουργείου), ουδέποτε επέτρεψε στους ρουφιάνους (που και άλλοι υπουργοί έστησαν) να μάθουν το παραμικρό, ουδέποτε είπε ψέματα, ουδέποτε «έπνιξε» είδηση για να υπηρετήσει σκοπιμότητες. Είναι αυτή η στάση αρχών που έφερε το σεβασμό φίλων και πολιτικών αντιπάλων και δημιούργησε αυτό που είναι άγνωστο στον κάθε Αραχωβίτη: εμπιστοσύνη! Υπουργοί ήλθαν και απήλθαν και το ρεπορτάζ της «Κόντρας» συνεχίστηκε. Περιττεύει να πούμε ότι δε θα το σταματήσουν κάποια «γατάκια» που ακόμα δεν τους έχει φύγει η τσίμπλα από το μάτι.

ΥΓ1. Αναφερόμαστε μόνο στον Στ. Αραχωβίτη και όχι σε διάφορους παρατρεχάμενούς του που έχουν αναμιχθεί σ’ αυτή την ιστορία. Για μας υπάρχει η πολιτική ηγεσία και όχι οι «αναλώσιμοι» που την υπηρετούν με φανατισμό μισθοφόρων.

ΥΓ2. Και λέγαμε τι μας θυμίζει. Τον Τραμπ μας θυμίζει ο Αραχωβίτης. Τον Τραμπ που απαγορεύει την είσοδο στο Λευκό Οίκο μη αρεστών δημοσιογράφων και ήδη βρίσκεται αβτιμέτωπος με μια μήνυση του CNN. Aμερικανοδουλεία και σ' αυτό το επίπεδο.
Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018