Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 | 23:18

ΕπικαιρότηταPointer

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία στη δίκη των νεοναζιστών

Σημαντικά στοιχεία για το ρόλο και τη δράση του Ι. Λαγού, από τα ηγετικά στελέχη των νεοναζιστών της ΧΑ, που εκτελούσαν και εκτελούν πιστά τις εντολές του φίρερ Ν. Μιχαλολιάκου, προκύπτουν από την ανάγνωση των 438 Αναγνωστέων Εγγράφων του κατηγορητηρίου.
 
Οταν εξετάζονταν οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου για τη δολοφονική επίθεση των χρυσαυγιτών κατά των στελεχών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, οι συνήγοροι υπεράσπισης των νεοναζιστών αμφισβήτησαν τις καταθέσεις τους και ιδιαίτερα τον ισχυρισμό του στελέχους του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ Σ. Πουλικόγιαννη, που εδραζόταν σε ατράνταχτα στοιχεία, ότι αυτή η επίθεση στο Πέραμα δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός, αλλά είχε σχεδιαστεί από τον Λαγό με εντολή του φίρερ Μιχαλολιάκου.
 
Με ιδιαίτερη ζέση προσπάθησαν να αμφισβητήσουν τα μηνύματα που αντάλλασσε το βράδυ της 12ης προς την 13η Σεπτέμβρη του 2013 ο Λαγός με τον Σ. Δεβελέκο και τον Γ. Πατέλη. Εκμεταλλεύτηκαν ως προς αυτό την παρεμπίπτουσα απόφαση του δικαστηρίου, που απαγόρευσε -στο στάδιο που εξετάζονταν οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου, θύματα της φασιστικής δράσης του εγκληματικού μορφώματος της ΧΑ- να διαβάζονται αποσπάσματα από τα αναγνωστέα έγγραφα του κατηγορητηρίου. Αυτή η απαγόρευση δυσκόλεψε τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής, οι οποίοι αναγκάζονταν να ρωτούν τους μάρτυρες περιγράφοντες αυτά που περιλαμβάνονται στα αναγνωστέα έγγραφα (τα τηλεφωνικά μηνύματα εν προκειμένω).
 
Τώρα, όμως, που η ακροαματική διαδικασία  βρίσκεται στο στάδιο της ανάγνωσης των Αναγνωστέων Εγγράφων, σφίγγει ασφυκτικά ο κλοιός γύρω από τον φίρερ και στα στελέχη του νεοναζιστικού μορφώματος. Στα Αναγνωστέα Εγγραφα –εκτός των άλλων- υπάρχει πληθώρα μηνυμάτων που αντάλλαξε ο Λαγός με στελέχη της ΧΑ, πριν από την εκτέλεση εγκληματικών ενεργειών, κατά την διάρκειά τους και μετά τη λήξη τους. Η ανταλλαγή SMS ήταν πάγια διαδικασία στη λειτουργία της νεοναζιστικής συμμορίας.
 
Ακόμα και για τη διοργάνωση απλών εκδηλώσεών τους αντάλλασσαν μηνύματα, προκειμένου οι πυρηνάρχες να πάρουν το «οκέι» από τους περιφερειάρχες (όπως ο Λαγός). Δηλαδή, ακόμα και για δράσεις που δε θα προκαλούσαν προβλήματα, ούτε θα παρήγαγαν σοβαρές πολιτικές συνέπειες, οι πυρηνάρχες των Τοπικών Οργανώσεων του νεοναζιστικού μορφώματος ήταν υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν την αυστηρή πειθαρχία της ΧΑ και την ιεραρχία και να ζητήσουν έγκριση από τον περιφερειάρχη. Στο Αναγνωστέο Εγγραφο 367 ( από τη… συλλογή Λαγού) υπάρχει πληθώρα τέτοιων αιτημάτων στα οποία θα αναφερθούμε σε επόμενο άρθρο μας.
 
Γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, ότι για επιθέσεις όπως αυτή στο Πέραμα, απαιτούνταν όχι μόνο η έγκριση και ο σχεδιασμός από τον περιφερειάρχη Λαγό, αλλά και η έγκριση από τον Αρχηγό Ν. Μιχαλολιάκο. Θα αναφερθούμε στη συνέχεια σε μηνύματα που αντάλλαξε ο Λαγός και άλλοι νεοναζιστές αναφορικά με τη δολοφονική ενέδρα που έστησαν σε στελέχη και μελών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ στο Πέραμα, το βράδυ της 12ης προς 13η Σεπτέμβρη του 2013.
 

Η επίθεση στο Πέραμα

 
Ο Λαγός αντάλλαξε εκείνο το βράδυ μηνύματα με τον Γ. Πατέλη και τον Σ. Δεβελέκο. Τα μηνύματα αυτά είναι καταγεγραμμένα στα Αναγνωστέα Εγγραφα 350 και 355 (βρέθηκαν στον Πατέλη).
 
Στις 12/9/2013 και ώρα 11:49:41μμ, ο Λαγός στέλνει μήνυμα, απαντώντας σε μήνυμα του Πατέλη, με το οποίο –προφανώς- αυτός ζητούσε εντολή από τον Λαγό. Απάντησε ο Λαγός (μήνυμα με αριθμό 62 στο SMS-INBOX, Αναγνωστέο Εγγραφο 355 του Γ. Πατέλη, παράρτημα 4.1): «Και πολύ καλά έκανες, παρεμπιπτόντως. Μάλλον θα φάνε γερό πέσιμο τα κουμμούνια σήμερα στο Πέραμα. Εχουν βγει και βάφουν και μάζεψε ο Τάσος (σ.σ. εννοεί τον Αναστάσιο Πανταζή) καμιά 30άρα και πάνε από εκεί».
 
Απ’ αυτό το μήνυμα φαίνεται καθαρά ότι ο Λαγός ενημερώνεται για την παραμικρή λεπτομέρεια και παρακολουθεί τα πάντα και είναι αυτός που δίνει τις εντολές. Γνωρίζει ότι μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ βγήκαν και γράφουν συνθήματα σε τοίχους στην περιοχή της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος και αφού πήρε την έγκριση από τον φίρερ, δίνει εντολή στον Πανταζή να μαζέψει τάγμα εφόδου και να τους επιτεθεί. Δεν μπορεί να εκτιμήσει εκ των προτέρων πώς θα αντιδράσουν τα μέλη του ΠΑΜΕ και αν οι χρυσαυγίτες θα μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα, γι’ αυτό κρατά μια μικρή επιφύλαξη: «Μάλλον θα φάνε γερό πέσιμο τα κουμμούνια».
 
O Λαγός, λοιπόν, γνωρίζει και είναι αυτός που σχεδιάζει την επίθεση με το τάγμα εφόδου, του οποίου ηγείται ο Πανταζής. Ο δε στόχος είναι καθαρός: «να φάνε γερό πέσιμο». Μετά από 7 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα ο Λαγός στέλνει τρίτο μήνυμα στον Πατέλη και αναφέρει: «Πήραν μια πρώτη απάντηση». Γνωρίζει πώς εξελίχθηκε η δολοφονική ενέδρα και προαναγγέλλει ότι στο Πέραμα θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες επιθέσεις (η επίθεση χαρακτηρίζεται «πρώτη απάντηση»), προφανώς για να εξοντώσουν τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΜΕ που δραστηριοποιούνται στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος και μ’ αυτό το φασιστικό τρόπο να κυριαρχήσουν οι ίδιοι στη Ζώνη, σπέρνοντας τον τρόμο στους εργάτες.
 
Αφού ενημερώνεται για το αποτέλεσμα της φασιστικής επίθεσης στο Πέραμα, ο Λαγός αρχίζει να επικοινωνεί με μηνύματα με το στέλεχος της ΧΑ Σωτήρη Δεβελέκο, ένα λεπτό αφότου έστειλε το τελεταίο (τρίτο) μήνυμα στον Πατέλη. Τα μηνύματα αυτά υπάρχουν στον πρώτο σκληρό δίσκο που κατασχέθηκε από τον Σ. Δεβελέκο και βρίσκεται στο Αναγνωστέο Εγγραφο 276.
 
Το πρώτο μήνυμα του Λαγού (αριθμός 8499) στάλθηκε στον Δεβελέκο στις 23:57:54και αναφέρει: «Φίλε γαμήσαμε τα κομμούνια σήμερα σε Νίκαια και Πέραμα. Βγήκαν για αφισοκολλήσεις και τους μακελέψαμε». Ο Λαγός ομολογεί ανοιχτά ότι το τάγμα εφόδου των χρυσαυγιτών επιτέθηκε απρόκλητα στα μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, τα οποία απλά«βγήκαν για αφισοκολλήσεις». Από το μήνυμα Λαγού διαψεύδονται οι ισχυρισμοί των συνηγόρων υπεράσπισης, ότι δήθεν οι παμίτες είχαν βγει εκείνο το βράδυ και έσβηναν συνθήματα των νεοναζιστών (οι ισχυρισμοί αυτοί που διατυπώθηκαν από τους συνηγόρους υπεράσπισης των νεοναζιστών κατά την εξέταση των θυμάτων-μελών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ).
 
Οταν κατέθεταν τα θύματα, οι υπερασπιστές των νεοναζιστών ισχυρίστηκαν ακόμα ότι αυτά είχαν τραυματιστεί πολύ ελαφρά και επομένως κακώς τροποποιήθηκε η αρχική κατηγορία και μετατράπηκε σε απόπειρα ανθρωποκτονίας. «Τους μακελέψαμε» έγραψε περιχαρής στους υφισταμένους του ο Λαγός, «αδειάζοντας» και αυτόν τον κάλπικο ισχυρισμό της υπεράσπισης των νεοναζιστών. Και δεν το λέει μόνο μια φορά. Σε άλλο μήνυμά του στον Δεβελέκο (αριθμός 8497), με ώρα αποστολής 00:21:36 έγραφε με την ίδια άγρια χαρά: «Φίλε πολύ ξύλο. Τους έσπασαν δέκα αμάξια. Τους τσάκισαν».
 
Αν δεν υπήρχε η απαγόρευση του δικαστηρίου να γίνεται χρήση των αναγνωστέων εγγράφων κατά την εξέταση των μαρτύρων του κατηγορητηρίου, αυτά τα SMS του Λαγού θα είχαν διαβαστεί και οι υπερασπιστές των νεοναζιστών δε θα μπορούσαν να μιλούν για… όλως ελαφρά τραύματα. Εστω και τώρα, όμως, το παζλ συμπληρώνεται και δεν καταλείπεται καμιά αμφιβολία ότι υπήρξε μια σχεδιασμένη δολοφονική επίθεση, με χαρακτηριστικά ενέδρας.
 
Μιλώντας με νομικούς όρους, για να χαρακτηριστεί μια επίθεση κατά προσώπων ως απόπειρα ανθρωποκτονίας, δεν απαιτείται ούτε προϋποτίθεται να είναι πολύ σοβαρός ο τραυματισμός. Για να χαρακτηριστεί μια επίθεση ως απόπειρα ανθρωποκτονίας, αρκεί να αποδειχτεί ότι υπήρχε ανθρωποκτόνος δόλος. Οι νεοναζιστές διαψεύδονται και από την ίδια την πολιτική τους πρακτική. Μια επίθεση αντιφασιστών κατά του Γερμενή, τον οποίο βρήκαν τυχαία μπροστά τους, από την οποία ο Γερμενής δεν υπέστη τον παραμικρό τραυματισμό, είχαν σπεύσει να τη χαρακτηρίσουν «απόπειρα ανθρωποκτονίας».
 
Με αφορμή τα μηνύματα του Λαγού για την επίθεση στο Πέραμα, επανερχόμαστε σε ένα ζήτημα που έχουμε εγείρει από την αρχή σχεδόν της δίκης. Τα μηνύματα του Λαγού έρχονται να επιβεβαιώσουν το modus operandi, τον τρόπο λειτουργίας και δράσης των νεοναζιστών. Ο περιφερειάρχης Λαγός οργάνωσε τη ναζιστική δολοφονική επίθεση ενάντια στα μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, έχοντας φυσικά πάρει την έγκριση του φίρερ Μιχαλολιάκου. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι κατηγορούμενοι φυσικοί αυτουργοί θα πρέπει να καταδικαστούν για απόπειρα ανθρωποκτονίας (το ότι δεν υπήρξε νεκρός είναι καθαρά θέμα τύχης). Ομως, παραπέρα, πρέπει η δικογραφία να σταλεί στην Εισαγγελία Εφετών για περαιτέρω δικαστική διερεύνηση για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας κατά του φίρερ Ν. Μιχαλολιάκου και του περιφερειάρχη Ι. Λαγού. Αυτή η κατηγορία έπρεπε να βαρύνει εξαρχής τον φίρερ, τους βουλευτές και τα ηγετικά στελέχη της νεοναζιστικής συμμορίας, αφού ήταν ξεκάθαρο πως στη ΧΑ ισχύει, πρώτον, η Αρχή του Αρχηγού και, δεύτερον, μια αυστηρή ιεραρχική οργάνωση και λειτουργία, καθαρά στρατοκρατικού χαρακτήρα, ώστε να μη γίνεται τίποτα χωρίς ιεραρχική ενημέρωση μέχρι τον φίρερ και χωρίς αυτός να δώσει την έγκρισή του, η οποία φτάνει με τον αντίστροφο ιεραρχικά τρόπο στα εκτελεστικά όργανα. Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για επιχειρήσεις ειδικού πολιτικού βάρους, όπως οι δολοφονικές ενέδρες σαν αυτή εναντίον των μελών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ στο Πέραμα, σαν αυτή εναντίον των αιγύπτιων ψαράδων, σαν τη στοχευμένη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα.
 
Γεράσιμος Λιόντος
 
 
 

Οι «πατριώτες» υπερασπίζονται τους χιτλερικούς και βρίζουν το λαό της Κρήτης που αντιστάθηκε!

 

Ενα νέο αποκαλυπτικό ντοκουμέντο έρχεται να προστεθεί στα όσα αποκαλύψαμε σε προηγούμενα φύλλα μας και κάνουν σκόνη τον ισχυρισμό των νεοναζιστών ότι τάχα είναι έλληνες πατριώτες και γι' αυτό, αν ζούσαν το 1941 θα αντιστέκονταν στην εισβολή του ναζιστικού γερμανικού στρατού στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο έγγραφο δημοσίευσε πρώτη η ιστοσελίδα 902.gr. Ψάχνοντας στο τεράστιο αρχείο με τα Αναγνωστέα Εγγραφα, διαπιστώσαμε ότι προέρχεται από το αρχείο της κόρης του φίρερ, Ουρανίας Μιχαλολιάκου (Αναγνωστέο 331). Το αρχείο της… φιρεροπούλας άρχισε να αναγιγνώσκεται από χτες στο δικαστήριο, το οποίο προηγουμένως απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης να μην αναγνωστεί (με το νομικά αστήρικτο επιχείρημα ότι η Μιχαλολιάκου δεν είναι κατηγορούμενη, που εν τέλει κατάφερα να πιστοποιήσει την απόλυτο πανικό που επικρατεί στις γραμμές χρυσαυγιτών και υπερασπιστών).
 
Το έγγραφο έχει τον τίτλο «Η μάχη της Κρήτης» και αποτελεί έναν ύμνο στους χιτλερικούς υπερασπιστές που κατάφεραν να κατακτήσουν την Κρήτη. Ιδού χαρακτηριστικά αποσπάσματα:
 
«Είναι εξ ίσου αναμφισβήτητο, το ότι με τα δεδομένα τεχνικής υποστηρίξεως των πρώτων ημερών του πολέμου, η από του αέρος κατάληψις ενός τέτοιου στόχου, άγγιζε τα όρια του εξωπραγματικού. Οι επιτιθέμενοι όμως, τα κατάφεραν. Εις πείσμα των περιστάσεων, των μακρόχρονα στημένων σκηνικών, και των σάπιων συμφερόντων της Βρετανικής τότε υπερδυνάμεως, ο αγκυλωτός σταυρός, υψώθηκε εκεί που δεν τον ήθελαν...» (στην Κρήτη, δηλαδή).
 
«Εκεί κοντά στο Μάλεμε, υπάρχει η τελευταία κατοικία, εκείνων που αψήφισαν τις εξωτερικές πραγματικότητες και νίκησαν. Αναγνωρίζοντας την πραγματική εικόνα και σημασία των γεγονότων της εποχής εκείνης, τους απευθύνουμε έναν ακόμη Χαιρετισμό».
 
Για τους έλληνες στρατιώτες και τους Κρητικούς που έπεσαν στη μάχη ούτε δάκρυ, ούτε χαιρετισμός. Για να μη μιλήσουμε γι' αυτούς που εκτέλεσαν σε μαζικά αντίποινα οι ναζί κατακτητές. Για τις μαρτυρικές Κάνδανο και Βιάννο, για τ' Ανώγεια που τα έκαψαν δυο φορές κτλ. Η γνώμη που έχουν οι νεοναζιστές για το λαό της Κρήτης, που με ό,τι είχε στη διάθεσή του πολέμησε σαν λιοντάρι ενάντια στις επίλεκτες μονάδες αλεξιπτωτιστών των χιτλερικών, είναι αντάξια του… πατριωτισμού τους:
 
«Οι αφελείς Κρήτες, εύκολα έπεσαν θύματα στον Δούρειο ίππο του αντιγερμανισμού. 'Ηδη, από τις πρώτες ώρες των επιχειρήσεων, αναφέρονται περιστατικά εκτελέσεως αιχμαλώτων Γερμανών αλεξιπτωτιστών από τους «οπλαρχηγούς» και τους εκ του ασφαλούς πάντοτε, πολέμαρχους μαχαιροβγάλτες».
 
«Ο εθνικοσοσιαλισμός είναι ο «εξτρεμισμός» της Χρυσής τομής»είναι το ρητό-σύνθημα με το οποίο κλείνει το εμετικό πόνημα! Το γεγονός ότι αυτό το… πατριωτικό κείμενο βρέθηκε στην κατοχή της κόρης του φίρερ, που ηλικιακά ανήκει στη νεότερη γενιά της ΧΑ, αποτελεί μια ακόμα απόδειξη του ότι ήταν και παραμένουν ναζιστές, που προσπαθούν να μασκαρευτούν «πατριώτες».
 
 
 
ΚΟΝΤΡΑ: ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 30 ΙΟΥΝΗ
Κυριακή 01 Ιουλίου 2018