Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 | 07:04

ΕπικαιρότηταPointer

Αμεση μεταφορά του Δ. Κουφοντίνα σε νοσοκομείο ζητούν οι γιατροί

Small_img_30866
Καμπανάκι κινδύνου για την υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα, που βρίσκεται σήμερα στην 8η μέρα απεργία πείνας, χτυπούν οι γιατροί, καθώς διαπιστώνουν αυξημένη ευθραυστότητα της σωματικής του υγείας.

Η παθολόγος-λοιμωξιολόγος Ολγα Κοσμοπούλου, επιμελήτρια Α’ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών, εξέτασε χτες τον απεργό πείνας πολιτικό κρατούμενο και συνέταξε τη γνωμάτευση που παραθέτουμε.

Ο ίδιος ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος επικοινώνησε μαζί μας χθες το απόγευμα, ακουγόταν πολύ εξαντλημένος. Ταυτόχρονα, όμως, και αποφασισμένος να διεκδικήσει μέχρι τέλους το δίκιο του.

Εμείς ρωτάμε ξανά την κυβέρνηση και τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή: θα δολοφονήσετε τον Δημήτρη Κουφοντίνα για να απαλλαγείτε απ’ αυτόν;Σταματήστε να παριστάνετε τους Πόντιους Πιλάτους κρυπτόμενοι πίσω από τη δήθεν ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.
 

ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ

Γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, 6/6/2018Σήμερα, κατόπιν αιτήματος της οικογενείας του, εξέτασα τον κρατούμενο κ. Κουφοντίνα Δημήτριο, σε δεύτερη επίσκεψη από την έναρξη της απεργίας πείνας, την οποία έχει ξεκινήσει από τις 30/05/2018, παρουσία και του γιατρού του καταστήματος. 

Διαπιστώθηκε ότι παρουσιάζει μεγάλη απώλεια σωματικού βάρους, καθώς από την πρώτη φορά που ζυγίστηκε, την 31/5/2018, μέχρι σήμερα, 6/6/2018, εμφανίζει απώλεια 6,6 kg, το οποίο αντιστοιχεί στο 8,61 % του βάρους που είχε στις 31/5, απώλεια δυσανάλογη με τη χρονική διάρκεια της απεργίας.

Διαπιστώθηκε μεγάλη μυϊκή αδυναμία, δυσανάλογο με την εξωτερική θερμοκρασία αίσθημα ψύχους, μυαλγίες και ναυτία.  

Κατά την αντικειμενική εξέταση εμφανίζει ορθοστατική υπόταση και επεισόδια ταχυκαρδίας στην παραμικρή προσπάθεια (π.χ. βάδιση λίγων μέτρων).  

Ο απεργός έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν δύο πολυήμερες απεργίες πείνας, ως εκ των οποίων αντιμετωπίζει συνθήκες αυξημένης ευθραυστότητας της σωματικής του υγείας.
Εχει εγγράφως αρνηθεί προκαταβολικά οποιαδήποτε «ιατρική πράξη επαναφοράς της υγείας του που θα διαταχθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο και την Εισαγγελική αρχή της φυλακής».

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την κατάσταση που περιγράφεται δημιουργούν συνθήκες αυξημένης ανησυχίας για την εξέλιξη της κατάστασης του.

Ως εκ των άνω προτείναμε την άμεση μεταφορά του σε δημόσιο νοσοκομείο, για να εξασφαλισθεί η συνεχής παρακολούθηση για την αποτροπή έκτακτου επεισοδίου.

Ο απεργός επιφυλάχθηκε.Ολγα Κοσμοπούλου 
Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος

Επιμελήτρια Α΄ ΕΣΥ

Μέλος ΓΣ ΟΕΝΓΕ
 
Μαζική και μαχητική ήταν η μοτοπορεία που έγινε χτες (Τετάρτη, 6 Ιούνη), ξεκινώντας από τα Προπύλαια και φτάνοντας στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ολοι/ες το Σάββατο 9 Ιούνη, στη 1μμ, στην πορεία αλληλεγγύης από το Μοναστηράκι.
Πέμπτη 07 Ιουνίου 2018