Σάββατο 18 Αυγούστου 2018 | 05:14

ΕπικαιρότηταPointer

Δημοκρατία α λα ΣΥΡΙΖΑ: Σημεία και τέρατα στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ!

Σημεία και τέρατα στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, από το συριζαίικο δίδυμο των Βλαχοκαρέτσων, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με σημερινή του ανακοίνωση, που έχει ως εξής:-καταγγελία του συλλόγου εργαζόμενων. 
 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ

 Συνεχίζοντας τον αυταρχικό τους κατήφορο και θέλοντας να τιμήσουν την 51η επέτειο της Χούντας, οι «αριστεροί» Θανάσης Βλάχος, Διευθύνων Σύμβουλος, και Γιώργος Καρέτσος, Πρόεδρος ΔΣ ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, πέρασαν από τις απειλές στις πράξεις. Αποφάσισαν και διέταξαν τον εκτοπισμό (απόσπαση από την οργανική θέση της στην Κεντρική Υπηρεσία, σε περιφερειακή μονάδα του Οργανισμού) της Γραμματέως του Συλλόγου Εργαζόμενων ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Μαργαρίτας Κουτσανέλλου, θέλοντας να στείλουν μήνυμα ότι θα παταχθεί και «θα μπει στο γύψο» όποιος αντιστέκεται στις παρανομίες τους και διεκδικεί τα δικαιώματά του και τα δικαιώματα των συναδέλφων του. 

Καταλαβαίνουμε τον εκνευρισμό τους από τη συντριπτική ανταπόκριση των συναδέλφων στο κάλεσμα του Συλλόγου για αποχή από τις εκλογές του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, που ξεπέρασε το 85%, με την οποία έδειξαν την ανυποχώρητη απαίτησή τους για ισονομία και ίση μεταχείριση μεταξύ των εργαζόμενων και την αποδοκιμασία τους προς την πρακτική της Διοίκησης του Οργανισμού.

Οι εργαζόμενοι στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, πέρα από την αυτονόητη συμπαράσταση και τη στήριξή μας στη συνάδελφο για την υπηρεσιακή και συνδικαλιστική δίωξη που υφίσταται, δηλώνουμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε όταν πρόκειται να πράξουμε το υπηρεσιακό μας καθήκον και  δεν θα σταματήσουμε τους αγώνες μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Δεν μπορούν τρομοκρατία και κάθε είδους πίεση να μας σταματήσουν και ο κοινός αγώνας του συνδικαλιστικού κινήματος θα τους απαντήσει.

Το ΔΣ
 
Tι ακριβώς συνέβη στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και προκάλεσε τη δυσμενή μετακίνηση της συνδικαλίστριας και την οργίλη αντίδραση του Συλλόγου Εργαζομένων; Ο Σύλλογος Εργαζόμενων κάλεσε σε αποχή από τις εκλογές για Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Η έκκλησή του βρήκε ανταπόκριση (άρα δεν ήταν στον αέρα). Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, ψήφισε μόνο το 15% των εργαζόμενων (συνολικά 93 ψήφοι, από τους οποίους 5 λευκά και 4 άκυρα). Οι 93 ψήφοι μοιράζονταν 39 στην Αττική (σε κάλπη) και 54 από τις περιφερειακές μονάδες (με επιστολική ψήφο). Η γραμματέας του Συλλόγου ήταν πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής και η επιμονή της στην τήρηση της νομιμότητας οδήγησε στη βίαιη εκδίωξή της από την κεντρική υπηρεσία και τη μετακίνησή της σε περιφερειακή μονάδα «για να βλέπει μόνο τα ντουβάρια».

Η διαχρονική αποδοκιμασία των εργαζόμενων στη διοίκηση των Βλαχοκαρέτσων για μια σειρά ενεργειών τους, με αποκορύφωμα τον διαγωνισμό για την προβολή της ευρωπαϊκής φέτας, και η δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται απέναντι στον πολιτικό τους προϊστάμενο Βαγγέλη Αποστόλου, τους οδηγεί σε κινήσεις πανικού, όπως ο διωγμός της γραμματέα του ΣΥΛΕΕΓΟ. Το συγκεκριμένο περιστατικό, όμως, δεν πρέπει να το δούμε ως εξαίρεση. Πρέπει να το δούμε ως τυπικό δείγμα της αυταρχικής πολιτικής μιας κυβέρνησης (και του εσμού των επιβητόρων της εξουσίας), που υποσχέθηκε δημοκρατία και δικαιώματα και έφερε Μνημόνια, φτώχεια και εξαθλίωση, συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της. Αυτή η πολιτική δεν μπορεί παρά να έχει ως απαραίτητο συμπλήρωμά της την καταστολή σε όλα τα επίπεδα.
Πέμπτη 19 Απριλίου 2018