Κυριακή 27 Μαΐου 2018 | 00:47

ΕπικαιρότηταPointer

Επέτρεψαν τηλεφωνική επικοινωνία Μαζιώτη με το γιο του

Ενώ η Πόλα Ρούπα και η Κατερίνα Αθανασοπούλου έχουν μεταφερθεί από το πρωί στη «Σωτηρία», καθώς εμφανίζουν σημάδια κατάρρευσης μετά την απεργία πείνας και δίψας, ο Νίκος Μαζιώτης (επίσης απεργός πείνας και δίψας) κατάφερε νωρίτερα σήμερα να έχει την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον ανήλικο γιο του, που εξακολουθεί να κρατείται υπό αστυνομική φρούρηση σε ειδικό θάλαμο του «Παίδων». Η επικοινωνία έγινε κατά τη διάρκεια του επισκεπτήριου που έκαναν στο παιδί οι στενοί συγγενείς του.

Στο μεταξύ, οι πολιτικοί κρατούμενοι στην υπόγεια 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού αποφάσισαν κλιμάκωση της στάσης. Ετσι, θα κρατούν ανοιχτά τα προαύλια της πτέρυγας μέχρι τις 8 το βράδυ και όχι μόνο τις μεσημεριανές ώρες.

Μ’ ένα λιτό κείμενο ο Δημήτρης Κουφοντίνας καταγγέλλει τον ίδιο τον πρωθυπουργό Τσίπρα για το συντελούμενο έγκλημα σε βάρος του παιδιού των δύο αγωνιστών του Επαναστατικού Αγώνα.

Ομηρος ετών 6

Το 6χρονο παιδί της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη έχει ουσιαστικά απαχθεί, κρατείται φυλακισμένο, ανακρίνεται, βασανίζεται.

Ενα 6χρονο παιδί κρατείται όμηρος της δικαστικής και αστυνομικής εξουσίας με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Τσίπρα που κάλυψε με ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης την απαγωγή και το διαρκές έγκλημα της κακοποίησής του.

Ενα αθώο 6χρονο παιδί μπαίνει άνανδρα και ποταπά, με ταξικό μίσος και μοχθηρία, να συνθλιβεί στη διαδικασία του κοινωνικού πολέμου ως τιμωρία και εκδίκηση απέναντι στους γονείς του. Αυτή η αποτρόπαια πρακτική φέρνει στη μνήμη στιγμές εμφυλίου πολέμου και λατινοαμερικανικών δικτατοριών.

Κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή που περνά χωρίς να αποδίδεται το παιδί στο οικείο συγγενικό περιβάλλον του βαθαίνουν οι πληγές στην ψυχούλα του. Και βαθαίνει η εγκληματική ευθύνη των πολιτικά υπεύθυνων, με προεξάρχοντα τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Δημήτρης Κουφοντίνας
7-1-2017
 
Κυριακή 08 Ιανουαρίου 2017