Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 | 02:08

ΕπικαιρότηταPointer

«Μούφα» και η μελέτη υπογειοποίησης!

Ο Δήμος Φιλαδέλφειας σε ρόλο γλάστρας του Μελισσανίδη

Small_img_22914
Το ρόλο γλάστρας του Μελισσανίδη, προκειμένου αυτός να εξακολουθεί να κοροϊδεύει τους οπαδούς της ΑΕΚ, κρύβοντας το γεγονός πως ούτε άδεια για το γήπεδο-εμπορική επιχείρηση μπορεί να βγάλει ούτε έχει τα λεφτά για να το χτίσει, έχει αναλάβει με ευχαρίστηση η νέα συριζαίικη διοίκηση του δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Και τον παίζει εν πλήρη συνειδήσει αυτό το ρόλο, εξαπατώντας τους κατοίκους της πόλης και όσους ενδιαφέρονται για το επιχειρούμενο περιβαλλοντικό έγκλημα.

Στις 5 Δεκέμβρη, ο μάνατζερ της εταιρίας που θ’ αναλάβει την κατασκευή του γηπέδου Δ. Ανδριόπουλος συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Γ. Καλαμπόκη. Μετά το τέλος της συνάντησης ο Ανδριόπουλος έκανε δηλώσεις με τις οποίες προσπάθησε να καλλιεργήσει αισιοδοξία, ότι υπάρχει συνεργασία με το Δήμο, ότι δίνουν τα στοιχεία που τους ζητά και την επόμενη βδομάδα θα ξανασυναντηθούν για να πάνε νέα στοιχεία. Θα δούμε στη συνέχεια πως όσα είπε είναι μπαρούφες, όμως προηγουμένως θα παραθέσουμε τη δήλωση του αντιδημάρχου Καλαμπόκη:

«Πιστεύω ότι έγινε ένα βήμα μπροστά. Δόθηκαν διευκρινήσεις σε ό,τι αφορά στην υψομετρική μελέτη, που έχουν υποβάλει στην τεχνική υπηρεσία  του Δήμου. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος των εγγράφων και των μελετών για να εγκρίνουμε την υψομετρική μελέτη. Σε ό,τι αφορά στην υψομετρική μελέτη, ο Δήμος θα την εγκρίνει εφόσον υπάρχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις. Αυτές τις διευκρινήσεις ζητήσαμε, αυτές περιμένουμε».

Για μια φορά ακόμη, ο Δήμος δηλώνει δημόσια την αποδοχή του αντισυνταγματικού νόμου 4277/2014, που επεκτείνει παράνομα το ρυμοτομικό σχέδιο της πόλης σε βάρος του Αλσους, επαναλαμβάνοντας τη ρύθμιση του «σχεδίου Γρανίτσα», η οποία κρίθηκε τρεις φορές αντισυνταγματική και ακυρώθηκε από το ΣτΕ. Ο Βασιλόπουλος βγαίνει στην ertopen και δηλώνει ότι δε θα δεχτεί παραχώρηση ούτε σπιθαμής άλσους και ο αντιδήμαρχός του δηλώνει ότι θα εγκρίνει μελέτη υψομέτρων και για το υπό αρπαγή τμήμα του Αλσους.

Αυτό δεν είναι καινούργιο. Οπως έχουμε καταγγείλει, αυτό ήταν το πνεύμα της επίσημης απάντησης που έδωσε ο Δήμος, με έγγραφο που υπογράφεται από τον Καλαμπόκη ως αρμόδιο αντιδήμαρχο, στη «Δικέφαλος 1924 ΑΕ». Ομως, πίσω από τη συγκεκριμένη συνάντηση υπάρχει ένα παρασκήνιο, το οποίο φέρνουμε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η εταιρία του Ανδριόπουλου έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή που έστειλε στις 11 Νοέμβρη στον Καλαμπόκη, στο οποίο ανέφερε ότι του στέλνει «αντίγραφο του πρακτικού της επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής με την έγκριση της προμελέτης του Συγκοινωνιακού Εργου “Ταπείνωση και κάλυψη τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου στη Νέα Φιλαδέλφεια’’». Ανέφερε ακόμη (εδώ είναι το ζουμί): «Η επιτροπή μας ενημέρωσε ότι έχει ήδη αποστείλει στο Δήμο σας αντίγραφο της εγκριθείσας μελέτης Συγκοινωνιακού Εργου. Θα παρακαλούσαμε για την οργάνωση συνάντησης με σκοπό την παρουσίαση εκ μέρους μας της μελέτης και την παροχή σχετικών διεκρινίσεων».

Ενας μηχανικός, ακόμη και ένας άνθρωπος με κάποια πείρα σε ζητήματα μελετών, θα αντιλαμβανόταν αμέσως την απάτη. Στη μία παράγραφο η Dimand αναφέρει ότι στέλνει αντίγραφο πρακτικού για έγκριση προμελέτης και στην επόμενη αναφέρει πως η επιτροπή της Περιφέρειας τη διαβεβαίωσε ότι έστειλε στο Δήμο τη μελέτη, και ζητά συνάντηση με το Δήμο για να συζητήσουν τη μελέτη! Ποια μελέτη, αφού η επιτροπή της Περιφέρειας παρέλαβε μόνο προμελέτη;

Επειδή τα παπαγαλάκια του Μελισσανίδη άρχισαν μια πολεμική στο Δήμο, ότι δήθεν κωλυσιεργεί σκόπιμα, ο Καλαμπόκης συνέταξε άρον-άρον ένα απαντητικό έγγραφο, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω της τοπικής ιστοσελίδας e-alitheia.gr και στο οποίο από τη μια αναφέρει ότι «μέχρι σήμερα δεν έχει αποσταλεί στο Δήμο μας αντίγραφο της εγκριθείσας μελέτης Συγκοινωνιακού Εργου» και από την άλλη δηλώνει ότι «παραμένουμε στη διάθεσή σας για την οργάνωση της εν λόγω συνάντησης με εσάς ή με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό σας».

Να γιατί μιλάμε για γιουσουφάκια του Μελισσανίδη. Γιατί μελέτη δεν υπάρχει και επομένως δε θα μπορούσε να αποσταλεί στο Δήμο. Εμείς επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο της επιτροπής της Περιφέρειας Κων/νο Φλώρο, προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας, ο οποίος μας είπε ότι η επιτροπή έχει παραλάβει την προμελέτη στις 17 Οκτώβρη, την οποία στη συνέχεια απέστειλε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, η οποία πρέπει να εγκρίνει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, αφού συνεργαστεί με τα αρμόδια υπουργεία. Οταν ολοκληρωθεί αυτό το στάδιο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, θα δοθεί το πράσινο φως για την εκπόνηση της οριστικής μελέτης υπογειοποίησης. Ολη αυτή η διαδικασία θα απαιτήσει πολύ καιρό ακόμη, όπως γνωρίζει όποιος έχει έστω και ελάχιστη σχέση μ’ αυτές τις διαδικασίες.

Δηλαδή, η εταιρία του Μελισσανίδη ζητά έγκριση μιας μελέτης υψομέτρων, η οποία συναρτάται άμεσα με την υπογειοποίηση και απαιτεί από το Δήμο να την εγκρίνει βάσει όχι της μελέτης, που ακόμη δεν υπάρχει, αλλά βάσει της προμελέτης! Κι αντί ο Δήμος να τ’ αποκαλύψει όλ’ αυτά και να στείλει αυτούς τους τύπους απ’ εκεί που ήρθαν, συναντιέται μαζί τους, κάνει πως δεν καταλαβαίνει, καλύπτει τα ψέματά τους, παίζει το ρόλο γλάστρας στο σόου που στήνουν για να παραμυθιάσουν τους οπαδούς της ΑΕΚ και νομιμοποιεί τις παράνομες και ιταμές απαιτήσεις τους, κουρελιάζοντας κάθε έννοια δημοσίου δικαίου.

Υπάρχει μια αλυσίδα παράνομων ενεργειών, οι οποίες πρέπει να λάβουν τέλος. Τις συνοψίζουμε για να τις θυμηθούμε:

♦  Η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ καταθέτει έναν άδειο φάκελο και κακώς (κάκιστα) παίρνει αριθμό πρωτοκόλλου. Περιμένουμε την απάντηση της ΔΑΟΚΑ στο ερώτημά μας αν σκοπεύει να αποκαταστήσει τη νομιμότητα επιστρέφοντας στην εταιρία την αίτηση.

♦  Ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας νομιμοποιεί μια εταιρία που δεν έχει καμιά ιδιοκτησιακή σχέση με το οικόπεδο της ΑΕΚ, αποδέχεται έναν αντισυνταγματικό νόμο και επιπλέον συζητά με αυτή την εταιρία, πέραν των άλλων, επί τη βάσει μιας μελέτης υπογειοποίησης που ακόμη δεν υφίσταται νομίμως!

ΥΓ1. Την Πέμπτη το μεσημέρι, για την πληρότητα του ρεπορτάζ επιδιώξαμε να έχουμε και την άποψη του δήμου. Ο αντιδήμαρχος Καλαμπόκης, στον οποίο τηλεφωνήσαμε, μας απάντησε ότι δεν μπορεί να μιλήσει. Οταν τον ρωτήσαμε πότε να τον ξαναπάρουμε, μας απάντησε «από βδομάδα»! Ξέρεις, κύριε Καλαμπόκη, το ρεπορτάζ γίνεται και χωρίς εσένα. Αυτά τα επαρχιώτικα κολπάκια σε εμάς τουλάχιστον δεν πιάνουν. Σε άλλους μπορεί…

ΥΓ2. Η γνωστή «κιτρινόμαυρη» ιστοσελίδα που ασκεί «ήπια αντιπολίτευση» στον Μελισσανίδη (aek-watch.gr), πήρε στο ψιλό τη συριζαίικη δημοτική διοίκηση, γράφοντας στις 2 Δεκέμβρη: «Δεδομένου ότι ο Δήμος απευθύνει την επιστολή της 17ης Οκτώβρη στην “Δικέφαλος 1924 ΑΕ’’ είναι λογικό να θεωρήσουμε ότι έχει στα χέρια του κάποιο έγγραφο με το οποίο η “Δικέφαλος 1924 ΑΕ’’ νομιμοποιείται να προβαίνει σε ενέργειες για την έκταση που ανήκει στην Ερασιτεχνική. Θέτουμε λοιπόν τα παρακάτω διευκρινιστικά ερωτήματα: Υπάρχει όντως τέτοιο έγγραφο; Πότε συντάχθηκε; Ποιος το υπογράφει; Αν δεν έχει ο Δήμος τέτοιο έγγραφο τι τον νομιμοποιεί ν’ απαντήσει όπως απάντησε;». Φυσικά και δεν υπάρχει τέτοιο έγγραφο. Ο Βασιλόπουλος και η παρέα του έχουν καταστήσει επίσημο συνομιλητή του Δήμου μια εταιρία που δεν έχει παραχωρητήριο από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ και συμπεριφέρονται σαν γιουσουφάκια του Μελισσανίδη.

ΥΓ3. Προς τους οπαδούς της ΑΕΚ. Πότε επιτέλους θ’ ανοίξετε τα μάτια για να δείτε το δούλεμα; Σας είπαν Οκτώβρη, μετά Νοέμβρη, φεύγει κι ο Δεκέμβρης και μπουλντόζες δεν είδατε. Και δεν πρόκειται να δείτε, γιατί… με πορδές δε βάφονται αυγά. Τουτέστιν, με 2,8 εκατ. ευρώ δε χτίζεται γήπεδο.

ΚΟΝΤΡΑ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014